Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Ciki, szégyellni...

Anyukák! Ciki, szégyellni való dolog, ha egy 3 fős család (2éves gyerekkel) normálisan meg tud élni?

Figyelt kérdés

Én is bújom az akciós újságot, nem adok ki ész nélkül pénzt semmire. Még félre is tudunk rakni egy keveset hó végén.

Tudom, hogy ma Mo.-n az emberek a mindennapi megélhetésért küzdenek. És minden tiszteletem azoké a családanyáké, akik zsonglőrködnek a havi bevételükkel, hogy mindenre jusson.

De nekem szégyenkeznem kell?

2012. máj. 12. 14:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
74%
Az a jó, hogy mint a válaszokból is látszik, mindenki megdolgozik minden fillérért, mindenki spórol és csak haszontárgyakra költ, senki nem rendel pizzát, nem nyaral, hanem visszahúzódóan él. Bezzeg mindenkinek az ismerőse, szomszédja, barátnője csak herdálja a pénzt, szórakozásra költi bezzeg panaszkodni és sajnáltatni magát, azt tud.
2012. máj. 12. 16:10
 22/27 anonim ***** válasza:
47%

Gyere el a környékünkre okostojás!!!!Mást nem tudok mondani.

Ha nem panaszkodsz, ha a számláid rendben vannak akkor ki leszel nézve...ennyi. ez nem kérkedés. Látom nagyon okos vagy. Nem tudom, ha neked elkezd valaki panaszkodni hátat fordítasz, azt ne mondd hogy igen.

2012. máj. 12. 16:15
 23/27 anonim ***** válasza:
62%
És igen, nem rendeltem pizzát 2 egész éve!!!!!Nehéz elképzelni mi????
2012. máj. 12. 16:16
 24/27 anonim ***** válasza:
84%

8. válaszoló vagyok

Vidéki kistelepülésen élünk, mindenki ismer mindenkit. És higgyétel el, ilyen helyen, legtöbb ember a másik életében turkál, falusi pletykával gon dolom nem mondok újságot.

És nem feltétlen kell neked arról beszélned,hogy milyen vékony esetleg vastag a pénztárácd, tudják ők azt.

Sok sok példát tudnék mondani: pl: boltban mögöttem áll Juci néni, és vettem nutellát,csokit, narancsot,banát...stb fizettem kb 3 e ft-ot. Másnap mi volt a téma az utcában, hogy merek én 700 ft-os nutellát venni, na meg banánt,mikor milyen drága..

Lányomnak vettünk egy hipp hopp zebrát szülinapra, felkerült közösségi oldalra, másnap egy ismerős telefonál, hol vettük mennyiért,mert nekik is kell ilyen, utána meg hallom közös ismerőstől h a 3 gyerek két hétig nem kapott semmi gyümit,nasit, mert spórolni kellett a zebrára...sztem ez sok helyen így működik, az emberek mindig mással vannak elfoglalva.

De van aki belátja,hogy ami nem megy az nem megy, én is szeretnék egy zsír új ford focust, de nem tehetjük meg, jó nekünk a 17 éves régi kocsink:(:és azért nem verem magam addósságba,mert Ilike megtette

Városban nem hinném hogy így működik

2012. máj. 12. 16:24
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes mert én meg faluról jöttem, volt ott mindenféle pletyka, de sose egymás pénztárcájába. sose volt gátlásom ha valamire nem tellett vagy ha valamit meg tudtam venni.Viszont egy kisvárosba költöztünk és komolyan mondom már azt félve mesélem ha kérdezik, hogy hol voltunk, hogy voltunk az állatkertbe. Mert erre kapásból az a válasz, hogy de jó nektek, hogy eljuttok ilyen helyre stb. Olyan rossz, és ez őszintén bánt.

Falun volt ezerféle pletyka, de ilyen sosem.

Látszik, hogy környékenként változnak az emberek.

2012. máj. 12. 16:28
 26/27 A kérdező kommentje:

MINDENKINEK köszönöm a válaszát!

Néhányan megértették, hogy mire gondoltam. Nem dicsekedni, kérkedni, mártírkodni akartam (akkor felsorolom mim van), és nem érzem, hogy bárkit bántanék vagy engem bántanának.

Egyszerűen nem tudok mit kezdeni az ilyen szitukkal és kellemetlenül érzem magam:

Játszótéren.

Anyuka: Jó lenne kifesteni már a lakásunkat!

Én: Éppen mi is most kezdünk bele a lakásfelújításba.

A.: Tényleg, Nektek jut ilyen dolgokra is?

É.: Most igen, spóroltunk rá, összeszedtünk egy kis pénzt.

A.: De jó Neked! Én azon gondolkodom miből veszek cipőt a gyerekemnek.

Konkrét, megtörtént eset. A beszélgetést ő kezdeményezte, én válaszoltam. De a végén megint a pénz kerekedett ki belőle. És, igen szégyelltem magam az adott pillanatban.

Nem mártírság, csak kíváncsi voltam a véleményekre.

2012. máj. 12. 19:25
 27/27 anonim ***** válasza:
71%
Erre meg annyit tudok írni, hogy "játszótéri" anyukákkal nem beszélgetek az anyagi helyzetemről.
2012. máj. 12. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!