Ezek a dolgok csak nekem furák vagy más gyerekeknek is vannak ilyen különös dolgaik?
11. kerületi korai fejlesztőbe jelentkezzetek. ott az autisták szövetségének elnöke fogja felmérni.
nem megbántani akarlak, de ha kiderül, hogy autista, biztos nem az "enyhe" jelzőt fogja kapni.
vannak autisták akik nem képesek magukat ellátni, a lányod nem a spektrum ezen részén van, de ezek annyira erős tünetek, hogy ordítanak.
én autista gyanús fiam tünete annyi, hogy nehéz megérteni mit mond. nem azért mert érthetetlenül beszél hanem mert olyanokat mondd :)
ez az enyhe autizmus :S
Kedves utolsó válaszoló!
Ne haragudj, kérdezhetek?
A te gyermeked mennyi idős? Írtad, hogy autista gyanús. Miből gondoljátok? Csak a beszéd vagy van más is? Miket mondd amiből erre a következtetésre jutottatok? Az én lányom értelmesen beszél, tisztán, viszont olyan hamar vált témát, hogy nincs ideje az embernek követni szinte. Általában filmekről, mesékről, könyvekről beszél, más nem igazán érdekli, ha másról próbálunk beszélni vele mindig ide lyukadunk ki a végén, és úgy meséli mintha vele történt volna meg az adott mese. Ez természetes még ennyi idős gyereknél? Más piciknél nem vettem ezt észre a környezetemben, ezért kérdezem. Ezen kívül: azt miből gondolod, hogy nem enyhe kategóriába tartozna? Néhány napja figyelem minden rezdülését, annyira félek, hogy beigazolódik a gyanúm :( Sajnos, úgy érzem, hogy ez így nagyon nincs rendben... :(
A kislányod leginkább olyanokkal érezné jól magát, akiknek hasonló szintű az intelligenciájuk, érdeklődésük.
Meg kell tanulnia alkalmazkodni az átlagos gyerekekhez is, hogy velük hogyan tudná jól érezni magát, miket tudna velük játszani, és hogyan beszélgessen másokkal, hogy ne úgy tűnjön, hogy csapong a témák között, hanem egy-két mondattal vezesse be az új témát, egy kis átvezető szöveggel. Őneki száguldoznak a gondolatai, de másoknak is érteni kéne, hogy hogyan kapcsolódik az új témája a régihez, vagy hogyan jutott egyáltalán eszébe arról beszélni.
Nyugodj meg, azért az, hogy zseni a gyerek, még nem a legrosszabb dolog a világon, ami történhet veletek, és meg lehet tanulni együtt élni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!