Mikor lehet almát héjastul adni a gyerekeknek?
Függ az alma héjától (mennyire vastag és nehéz rágni) és attól, milyen ügyesen/türelmesen eszik a gyermeked.
Vékony héjú almát kb másfél-két éves koráig tudtam adni fiamnak (volt h egy kisebb almát egyben megkapott és vígan rágcsálta), aztán egyszer csak elkezdett habzsolni, és egyszer elakadt a torkán. Azt hittem szívinfakrtust kapok, gyorsan kikotortam a tokából és azóta eszembe sem jut héjastól adni. Nem tudom más hogy csinálja, én egyelőre nem merem.
Amikortól elfogadja. No persze néhány rágófog már kell hozzá, de ez is nagyon eltérő időpontban nő ki a gyerekeknél.
Pl. én sokáig pucoltam az almát, és a lányom itthon csak úgy ette meg, de bárhol máshol kapott héjastul, megette, lehet hogy egy év is eltelt így, most már egyszerűen csak úgy rakom eléjük, és a húga, aki sokkal kisebb, simán megeszi héjával, mert ezt látja a nagytól. :o)
Kb. 13 hónapos volt a kisfiam, amikor a védőnő kijött az egy éves státuszt megcsinálni. Kisfiam kigyalogolt elé, kezében egy egész, héjas almával, amit éppen harapdált. A védőnő csak ennyit kérdezett: Te már így eszed az almát??? :))
Azóta is így eszi, megmosom, kiszedem csak a közepét kiszúróval, és harapja (hozzáteszem, hogy anyóséknál termett a kertben, nincs permetezve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!