Ovis beiratkozás! Hozzátok is kimennek környezettanulmányra?
Lehetséges, hogy a közel 4 éves gyerekemet sem veszik fel helyhiány miatt:(((
Na ilyenkor utálom a csókosokat, akik benyomják a 2,5 éves gyereküket és verik a mellüket, hogy hát őket felvették, csak elfelejtik, hogy rokon/ismerős segítette őket hozzá.
Másnak hogy sikeredet a beiratkozás? vagyis ez ELŐ beiratkozás, most mondták.
Hát pedig erre ugyanaz a tv. van, mint a körzetesre. Vagy ahol dolgozol vagy a lakhely a körzetes. Nézz utána.
Nekem is azt mondták, hogy nincs sok esély. Énmeg látom a környezetemben élőket, ők is kicsivel vannak itthon vagy simán nem dolgoznak, mégis ovis a gyerekük. Vagy nem tetszett a körzetes és nem körzetesbe nyalta be magát.
Van itt egy fiatal óvónő anyuka, akinek megnő a barátnő száma így ovis beíratáskor. Hát igen, ő elintézi. Utána meg letojják a fejét. Ez van.
De a tényen nem változtat, hogy igazságtalannak tartok itt sok dolgot.
És a döntéshozók nem kellően körültekintőek vagy nem tudom, hogy számos ilyen eset megeshet.
Kérdező a jelenleg hatályos köznevelési törvény szerint MINDEN gyereknek, aki augusztus 31-ig betölti a 3 évet naponta 4 órát KÖTELEZŐ óvodai nevelésben tölteni. Nem 2014-től, hanem március 1-től él ez a jogszabály. A 2014-ben életbe lépő jogszabály az óvodaköteles kort fogja 3 évre csökkenteni, de attól még a jelenlegi köznevelési törvény szerint KÖTELESEK felvenni a fiadat, ha nem a körzetesbe, akkor egy másikba.
És csak hogy lásd: nekem kellett protekciót intéznem a körzetes oviba, mert különben bárhová a kerületben áttehették volna a gyereket úgy, hogy 25 helyre 19!!! körzetes jelentkezett, és 30 nem körzetes. És a fiam bölcsis, és én dolgozom! Úgyhogy kár idegesítened magad, ez van. De a köznevelési törvénynek nézz utána, mert az alapján nem küldhetik el a kicsit.
Kedves utolsó, nagyon köszönöm!!!!!
Megtaláltam!
6. oldal alja
akkor miért akarnak lerázni? és emlegették az 5 évet?
hm...
pedig jólöltözöttek, szimptaikusak voltuk.
Szerintem mindenkit leráznak, akit tudnak.....
van egy rossz hírem. mégis 2014-től lehet.
Megkerestem ennek a tv-nek a hatálybalépését, olvasd el.
3. oldal
2014:(((
Na ezt ne mnodtad volna.....
Nem igaz nem veszik fel a munkahelyhez közeli oviba, bölcsibe, mert nem a lakóherlyed szeritni körzeti... ördögi kör de még nem gondoltál arra,ohgy a "csókoaok" azért keresik és használják ki ak iskapukat, ohgy nekik és a gyereknek jobb legyen.
Nálunk volt olyan,hogy a két gyereke a város két végébe jár és mi két ellenkező irányba logosztikailag lehetelen feladat volt összeszedni őket. Ezért lobbiztunk amellett mai a legjobb.
De azért, mert nekem nincs csókosom, akkor a fiamnak legyen rosszabb?
Én is azt szeretném, ami a fiam fejlődésének a legjobb és egy 4 évesnek az ovi a legjobb.
Én is a legjobbat szeretném, ez miért baj????
mindenki egyenlően kellene, hogy induljon, mert mindenki tud mondani pro és kontra érveket, hogy miért érdemelhetne kiemelt helyet.
Ezért kellene, hogy mind egyformáról kezdjünk. Nem gondoljátok?
14.00 "Na ezt ne mnodtad volna.....
Nem igaz nem veszik fel a munkahelyhez közeli oviba, bölcsibe, mert nem a lakóherlyed szeritni körzeti..."
Nem értem teljesen mit akartál írni. Bár igazad lenne, és ne lenne igaz, de ha nincs hely, mert annyi a saját gyerek, a munkahelyesek szorulnak háttérbe. És nagy a túljelentkezés. Elhittem, mert ezt mondták az érdeklődésemre, nem kellett volna hinnem nekik? Verjem az asztalt?..
Mikor megszületett a kicsi, pár napra rá mentem és előjelentkeztettem a bölcsibe és oviba, így volt hely. Nem volt ismerős bent.
A jövő héten kezdi az ovit, nem volt semmi környezettanulmány nálunk.
22F
1 hónapos volt a kicsim, mikor jelentkeztünk listára körzetes bölcsibe, 25 hónaposan ment először.
6 hónapos volt, amikor jelentkeztünk listára a körzetes oviba, júniusban tölti a 3. évet és szeptembertől kezd.
Nincs protekciónk, csak nagyon korán jelentkeztem a várólistára mindkét helyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!