Miért tartja vissza a székletét 2,5 éves lányom?
Kb 2 hete került le a pelenka róla. Azóta oda jutottunk, hogy tegnap volt a 4. nap egyhuzamban, hogy még csak baleset sem volt. Sűrűn kérdezgetem tőle, hogy kell-e pisilni, de mára már ő is mondja mikor érzi, hogy kell.
Viszont a kakával fenntartásaim vannak. Megfigyeltem, hogy mióta nincs pelus, 2 naponta kakál csak. Pelusba minden nap volt 1-2. Ez még nem is lenne akkora nagy gond, viszont tegnap lett volna a 2. nap, és nem kakált. Folyton piszkálta délután a fenekét, mint mikor kellene neki, de tartogatja, és büdiket pukizott. Olyan szagúakat, mint mikor kaka volt a pelusban. Estére már 2x is szólt, hogy pisilni akar, de mindkétszer csak 1-1 nagy büdi puki volt csak. Aztán lefekvés előtt ráültettem a wc-re, ott ültem vele, és játszottunk, csak azért hogy rajta maradjon, de nem kakált. Tehát a mai nap már a 3., hogy nem volt széklete. Félek, nehogy hasfájás legyen a vége. Ez ilyenkor normális jelenség? Szégyellős, vagy miért tartja vissza? Nem értem. Vagy mit tehetek, vagy mondjak még neki, hogy ne tartsa vissza a kakát? Köszönöm a tapasztalatokat, válaszokat.
folyt:
Szóval mikor 1-2x sikerült, akkor már kezdett javulni a dolog, de utána is volt, hogy nem akart kakilni (neki kemény is, valószínűleg nehezen is jön ki, fáj...) Figyelek arra, hogy adjak neki olyasmit, amitől gyakrabban van széklete. Na meg beígértem, hogy ha kakil, azonnal bekapcsolom a gépet, és nézhet Mirr Murrt (csak este szokott mesenézés lenni). Lehet, hogy hiba, de miután 5 napig nem kakilt, és látszott, hogy csak keresi a helyét és már pisilni se mer, mert annyira kell kakilni, akkor valahogy meg kellett oldani a helyzetet. Eredménye: utána folyton kakilni akart :D
Most már azért érti, hogy nincs mindig rögtön utána Mirr Murr, de majd este lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!