Gyermeketek hány éves korától méritek hónaljban a hőmérsékletet?
Már többször többféle hőmérővel próbáltam a 2 éves kislányom hónaljában megmérni a hőjét, de 1-1,5 fokos eltérést mutat a popsijában mérthez képest (természetesen az 5 tizedet levonva).
Van higanyos és kétféle digitális mérőnk (Momert és Omron)is és a múltkor a hóna alatt 35-36,2 közötti értéket mértem, míg a popsijában 37,8 volt (azaz 37,3).
Nem hiszem,hogy béna lennék jó helyre teszem és szorosan tartom.
Másnak is van ilyen tapasztalata?
Nekem az a véleményem, hogy a digitális lázmérők mind csapnivalóak. Nekünk háromféle van (nem tudom már, miért), és mindegyik mást mér.
Szerintem a megoldás az, hogy az ember kiválaszt egy lázmérőt, elolvassa, mit írnak a leírásában (a mieinknél leírták, mennyi kell levonni hónaljban, szájban, fenékben, mindenhol más értéket mér) azzal megméri a gyerek hőjét egészségesen, és ahhoz viszonyít, ha beteg.
Egyébként mi azóta mérjük hónaljban, amióta ülni tud, szépen az ölembe vettem, és segítettem neki a helyén tartani, és általában közben meséltem, hogy gyorsan múljon az idő. Én nem szeretném, ha a fenekemben turkálnának, így a gyerekemmel sem teszel, mióta már nem muszáj. De ez a magánvéleményem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!