3 éves gyermeketek szobatiszta már éjszakára?
ÉN azt olvastam az nagyon rossz ötlet, hogy pisiltatni éjjel, mikor alszik. A teste megszokja, hogy kiengedi, és így csak nehezebb lesz megszoknia a nem éjjeli pipilést.
Nálunk 3 éves másfél hónapos volt mikor egyik éjjelről a másikra hagyta abba.
Maguktól mikor érettek leszoknak.
Ahogy levettem nappalra (2,5 éves volt), ugyanakkor levettem éjszakára is. Tehát tudta, hogy nincs pelus! Nem is pisilt be éjjel se, pedig előző nap még tele volt a reggeli pelus.
Szerintem azzal, hogy egyszer van pelus, egyszer nincs azt érjük csak el, hogy a gyerek nem tudja, hogy most bepisilhet-e vagy nem.
Utolsó ez nem mindenkinél van ám így.
Sőt legtöbb esetben az éjjeli tisztaság később jön el, mivel az nem tudatosan kontrollált.
Szerencséd volt és érett kicsid. Jó neked !
Sokan sokan kipróbálták ezt már, és nem vált be.
3,5 éves a lányom, nappalra már egy éve szobatiszta, de éjjelre csak kb egy hónapja van, hogy minden reggel száraz a pelusa. 3 napja én mondtam neki, hogy nem teszek éjjelre pelust, mert olyan ügyes, erre mit történt?egy hónap után bepisilt. Utána tettem megint, és nem pisilt be. Ma nem engedte feltenni éjjelre, kíváncsi leszek reggelre mi lesz, mert nem ébred fel arra hogy bepisilt szerintem. ? Szerintem még tedd rá, nincs ezzel semmi gond.
H
Amúgy azt olvastam/hallottam , hogy 5 éve korig normális ha az éjszakai bepisilés gyakrabban előfordul.
Én lányom a 3. szülinapja előtt 2 hónappal közölte velem, hogy neki nem kell többet pelus éjjelre (2 év 6 hósan lett nappalra). Egy hétig minden éjjel bepisilt, de ragaszkodott hozzá, hogy pelus nélkül aludjon. Így megelőztem a gondot, 11 fele mindig kivittem pisilni (álmában). Kb két hétig volt ez, utána mindig magától szólt és szól is még mindig (egyszer mindig pisil éjjel).
Nálunk bejött ez az álompisiltetés, pedig sokan szidják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!