A hűtőfürdő mennyi idő után hat?
2 órát volt egyfolytában a vízben?
A hűtőfürdő max. negyed óra.
Hogy készítetted a fürdőt?
Én sajnos ebben profi vagyok! :( Semmi nem használ csak ez , de még van hogy ez sem. Tehát: attól függ hogy hány fokos s testhő, de ált. magas láznál 39 fok fölött ajánlatos. Akkor beleülteted egy majdnem átlagos hőmérsékletű fürdővízbe, kb. 36 fokosba és folyamatosan hűtöd. kb. 10 perc legyen a fürdés időtartama. a vizet 32 esetleg 31 fokosra kell hűteni. közben lehet locsolgatni, a leghatásosabb (tudom utálja főleg betegen) ha belefekteted hogy a feje is hűljön. 10 perc után kiveheted. és plussz egy kúp. Nálunk a nurofen vagy a mexalen vált be. és akkor 3-4 óra hosszáig örülhetek mert csak 38 valamennyi a hője. sajnos 4-5 napig kínlódunk vele ha megbetegszik. Aztán lehet kezdeni elölről.
Kitartás! és jobbulást a picinek!
Sajnos nekem is van tapasztalatom, az utóbbi időben 2x kapta el a lányom a 3 napos lázat, 40 foks volt szegénykém.
Én felhívtam az ügyeletet, mert tök bepánikoltam a 40,4 foktól, és gőzöm se volt, hogy mit csináljunk, nem vitte le neki semmi, de még az ülőfürdő sem nagyon első nap, lehet nektek is ez van.
Tehát a víznek annyi fokosnak kell lennie, mint a láz-1 fok. Tehát ha 39fokos a láza, akkor kb. 38fokos legyen a víz.
úgy kell benne lennie, hogy egész a hónaljáig érjen, mert különben nem ér szrt se(bocsánat).
kb. 15-20 perc alatt nagyon lassan folyatva a langyos vizet olyan 33fok körülire kell hűteni.
Ha sír, állj meg, az nem jó, mert a sírástól begörcsölnek az izmok, és nem engedi hűlni a testet, hanem csak még jobban felmegy neki. Az se baj, ha fél óra, csak ne sírjon.
Utána finoman töröld meg, csak nyomkodva, és csak 1 szál pelusban legyen.
Ha nagyon nem megy le, akkor olyan fél óra múlva megint lehet.
Kúpot mindenképp adj neki, az görcsoldót, nyugtatót, fájdalomcsillapítót is tartalmaz, nagyon jó.
uccsó vagyok:
ja, a pelus nektek már lehet nem is kell, ugye? :-)
nekem még csak 20 hós a lányom, így el sem tudom képzelni, hogy valaha pelus nélkül lesz...
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!