Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A hűtőfürdő mennyi idő után hat?

A hűtőfürdő mennyi idő után hat?

Figyelt kérdés
ma 2 órát ázott a fiam és 2 tizedet ment lejjebb a hője. Elrontok valamit? Akik ebben profik, hogyan csináljátok?
2012. ápr. 30. 20:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam hűtőfürdőzni, hanem langyos törölközőbe csavarni. Nekem bevált 15 perc alatt 39.8 ról lement 38.8-ra. Már a lázgörcs kerülgette a lányom ez mentette meg, és a nurofen.
2012. ápr. 30. 20:39
 2/5 anonim ***** válasza:

2 órát volt egyfolytában a vízben?

A hűtőfürdő max. negyed óra.

Hogy készítetted a fürdőt?

2012. ápr. 30. 21:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Én sajnos ebben profi vagyok! :( Semmi nem használ csak ez , de még van hogy ez sem. Tehát: attól függ hogy hány fokos s testhő, de ált. magas láznál 39 fok fölött ajánlatos. Akkor beleülteted egy majdnem átlagos hőmérsékletű fürdővízbe, kb. 36 fokosba és folyamatosan hűtöd. kb. 10 perc legyen a fürdés időtartama. a vizet 32 esetleg 31 fokosra kell hűteni. közben lehet locsolgatni, a leghatásosabb (tudom utálja főleg betegen) ha belefekteted hogy a feje is hűljön. 10 perc után kiveheted. és plussz egy kúp. Nálunk a nurofen vagy a mexalen vált be. és akkor 3-4 óra hosszáig örülhetek mert csak 38 valamennyi a hője. sajnos 4-5 napig kínlódunk vele ha megbetegszik. Aztán lehet kezdeni elölről.

Kitartás! és jobbulást a picinek!

2012. ápr. 30. 22:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is van tapasztalatom, az utóbbi időben 2x kapta el a lányom a 3 napos lázat, 40 foks volt szegénykém.

Én felhívtam az ügyeletet, mert tök bepánikoltam a 40,4 foktól, és gőzöm se volt, hogy mit csináljunk, nem vitte le neki semmi, de még az ülőfürdő sem nagyon első nap, lehet nektek is ez van.

Tehát a víznek annyi fokosnak kell lennie, mint a láz-1 fok. Tehát ha 39fokos a láza, akkor kb. 38fokos legyen a víz.

úgy kell benne lennie, hogy egész a hónaljáig érjen, mert különben nem ér szrt se(bocsánat).

kb. 15-20 perc alatt nagyon lassan folyatva a langyos vizet olyan 33fok körülire kell hűteni.

Ha sír, állj meg, az nem jó, mert a sírástól begörcsölnek az izmok, és nem engedi hűlni a testet, hanem csak még jobban felmegy neki. Az se baj, ha fél óra, csak ne sírjon.

Utána finoman töröld meg, csak nyomkodva, és csak 1 szál pelusban legyen.

Ha nagyon nem megy le, akkor olyan fél óra múlva megint lehet.

Kúpot mindenképp adj neki, az görcsoldót, nyugtatót, fájdalomcsillapítót is tartalmaz, nagyon jó.

2012. ápr. 30. 22:45
 5/5 anonim ***** válasza:

uccsó vagyok:

ja, a pelus nektek már lehet nem is kell, ugye? :-)

nekem még csak 20 hós a lányom, így el sem tudom képzelni, hogy valaha pelus nélkül lesz...

Jobbulást!

2012. ápr. 30. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!