A hűtőfürdő hány fokos vizet jelent?
Kislányom lázas és egy kérdésben olvastam itt, hogy a hűtőfürdőt ajánlja mindenki. De annak a víznek hány fokosnak vagy milyen melegnek kell lennie? Langyosnak?
10 hónapos, más problémája nincsen.
A hűtőfürdőn kívül tudtok mást ajánlani? És utána hogyan öltöztessem fel?
A hűtőfürdő kezdő hőfoka a lázas állapot aktuális hője.
Ezt kell fokozatosan hűteni.
Egy gyermekápoló
ahogy elöttem írták, de nem szabad hidegebb legyen mint a normál testhömérséklet. mert ugye kihüzeni sem akarjuk a gyereket, és minél hidegebb a víz a szívnek annál nehezebb. a hideg víz remegést okoz ez pedig lázas állapotban még rosszabb.
viszont hütöfürdöt csak ha nem tudod mással csökkenteni használd. pl ha 38,5 láza akkor felesleges még hütöfürdözni inább lázcsillapítóval próbálkozz.
Első vagyok
Lehet hidegebb, mint a normál testhőmérséklet, hiszen azért hűtés. De 30-32 foknál nem lehet hidegebb. És maximum 10 percig tartson a fürdő. Ezt lehet ismételni 10-20 perces szünetekkel egymás után max 3x.
39 fokos láz felett kell hűtőfűrdőztetni a gyereket, tehát ha popsiban min. 39,5 fok a láza.
37-38 fokos vizet készíts el (melegebbet ne mert az már nagyon meleg!!!), ültesd bele a babát és fokozatosan hűtsd le a vizet 29-30 fokra. Jó lenne, ha legalább 15 percet ellene ebben a vízben. Utána popsiba egy lázkúp (germicid c vált be nálunk) és a babát VÉKONYAN felöltöztetni, keze, lába legyen szabadon! Tehát egy body+ egy vékony plédecske vagy textilpelus rá. Éjszaka is így aludjon, a szoba hőmérséklete 20 fokos legyen maximum. Én ilyenkor mindig a picur mellett alszom, tehát érzem és látom ha kitakarózott vagy esetleg fázik/melege van és aszerint cselekszem. Ha újra felmegy a láz újra lehet hűtőfürdőztetni. Ha nem olyan nagyon magas a láza akkor lázkúp+ ecetes vizes borogatás a csuklókra és lábakra+ homlokra. Én egy textilepelust vágtam csíkokra, azt mártottam langyos ecetes vízbe és úgy tekertem be a picurt.
Jobbulást!
Neki popsiban volt ma reggel 39 fokos láza!
Köszönjük, megpróbálkozunk ezekkel a lehetőségekkel!
38-39 fokos vizet készítesz, beleülteted a babád és fokozatosan adsz hozzá hideg vizet, kavargatod, lassan, míg 32-3 fokos nem lesz.
Panadol, Nurofen vagy germicid kúp (doki írja fel), esetleg viburcol kúp (vény nélkül, homeopátiás) kiegészítésképp. Utána bodyt, nardágot, zoknit vagy bodyt és rugdalózót adj rá, gondolom, nem marad egy helyben, így ennél több csak akkor szükséges, ha érzed, hogy fázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!