Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nálunk miért nem használ a...

Nálunk miért nem használ a hűtőfürdő?

Figyelt kérdés

Már az előző betegségénél is így jártunk. Oldalakat olvastam a helyes technikáról, megkérdeztem a dokinkat is ............de mégsem használ.

Most már 3. napja lázas + egyéb dolgok (orvos látta).

Általában 39 fok környékén van neki, ezért napjában sokszor hűtőfürdőzöm sikertelenül.

Az imént is volt, de ahelyett, hogy lehúzta volna 5 tizeddel mértem többet utána. Én ezt nem értem.

Így csinálom:

- 37 fokos vízbe becsücsül

- Percenként engedem hozzá a hideg vizet, egészen 29-30 fokig

- max 15 percet van benne

Teljesen kivagyok már. Mit csinálok rosszul? Miért magasabb a hője? A sírástól a vízben. Az elején még nem sír, az utolsó 5 perc a dúrva.

Segítsetek, mert már napok óta nem alszom, csak ölben hurcolászom a 16 hónapos 11 kilós kisbetegemet, és a szívem szakad meg.

2011. júl. 21. 11:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%
20-25 fokra kell lehűteni a vizet, és abban tartani min. 5 percig
2011. júl. 21. 11:55
 2/12 anonim ***** válasza:

Nekem lázgörcsös a lányom, sokszor voltunk már kórházban, ott azt tanították, hogy a hűtőfürdő sokszor károsabb, mint hasznos.

A jó megoldás a borogatás. Az egész testét beborogatni langyos (30 körüli) vízzel és 10 percenként cserélni egy órán át.

2011. júl. 21. 11:59
 3/12 anonim ***** válasza:

A kislányom is csak ilyen magas lázakat tud produkálni. A hűtőfürdő nálunk sem jött be csak a priznicelés. Próbáld ki.

Fogsz egy nagy törölközőt. Langyos (kb 30 fokos vízbe beáztatod és kicsavarod. Ezzel betekered a testét (has mellkas, hát, hóna alatt el, de magasan) aztán ezt körbetekered egy száraz törölközővel. És betakarod paplannal. Aztán amikor felmelegedett (5-10 perc) akkor újra beáztatod és ismételsz. Ezt max 3x. Nekünk ez bevált.

És nem is olyan rossz neki, csak az első pár másodperc.

2011. júl. 21. 12:09
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinél válik be. Sajnos kisfiamnál ugyanez volt a helyzet, ha le is ment pár tized fokot, utána még magasabbra szökött a láza. nálunk jobban bevált a borogatás a csuklón és a bokán, éjszaka pedig magamhoz öleltem alvás közben, és a testhője érdekes módon csökkent.
2011. júl. 21. 12:11
 5/12 anonim ***** válasza:
a hűtőfürdő nálunk sem jött be,semmit nem vitt le a lázból.én már nem is fogom csinálni,ha lázas lesz.barátnőméknek is a borogatás vált be.
2011. júl. 21. 12:25
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Úgy látszik, az én Kislányom érdekesen reagál a mások által bevált dolgokra.

Képzeljétek a vényes lázcsillapítók (Germicid-C, Noraminazophen)nem viszik le a lázát, viszont a mezei Nurofen szuszpenzió szinte egyből és tartósan.

Most reggel is kapott a 38,5 fokos hőjére germicidet, nem ment le, csak feljebb kúszott, egészen 39,4-ig.

Egy órája kapott Nurofent és most jelenleg 37,7-el alszik.

A priznicet ki fogom próbálni, bár a múltkori betegségénél is nekiestem, de nagyon üvöltött tőle.

Egy próbát majd megér. Én sem hiszem, hogy kellemetlenebb, mint a hideg vízben csücsülni.

Remélem hamar túlleszünk már végre rajta.

2011. júl. 21. 12:26
 7/12 anonim ***** válasza:
A priznices vagyok. Úgy látszik egyformák a gyermekeink, mert nekünk is egyedül a Nurofen hat. Semmi más. Ha esetleg találsz másikat, ami hat, kérlek írd meg, én is így fogok tenni.
2011. júl. 21. 12:33
 8/12 A kérdező kommentje:

Igazából láz-és fájdalomcsillapítóból csak ezeket próbáltuk eddig:

- Panadol: semmit nem ér

- Noraminazophen: nem magas láznál, védőoltások után jó

- Germicid C: ugyanazt tudom mondani, mint az előzőnél, ráadásul a nyugtató hatása mégjobban felpörgeti a lányom :-)

- Nurofen: egyértelműen ő a befutó, azonban a kúp változata közel sem olyan hatékony.

Itt olvastam a mexalen kúpról, ezt akarom még kipróbálni, mert ez paracetamol tartalmú, a nurofen meg ibuprfén, szóval elvileg mehet váltva, ha beválik.

Ennyi a tudásom :-)

2011. júl. 21. 12:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem is, de nekem a mexalen sem vált be, csak a Nurofen szirup.
2011. júl. 21. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:
A Panadol is paracetamol, ha az nem használt a kúp sem fog.
2011. júl. 21. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!