Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 30 ev körüli anyukak, mi...

30 ev körüli anyukak, mi milyen oltasokat kaptunk? AA mi korosztalyunkat oltottak-e rozsahimlö ellen?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos lenne, megtalaltam a gyermek eü. kiskönyvemet, de akkora a kaosz benne es el lett aztatva, hogy nem tudom kaptam-e oltast, vagy maga a betegseg van bejegyezve.

2012. ápr. 25. 14:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezt találtam, így nem, nem voltunk.

"1989 óta minden Magyarországon született kisgyermek kombinált védőoltást kap rózsahimlő ellen."

[link]

2012. ápr. 25. 14:04
 2/9 anonim ***** válasza:

A rubeola elleni oltás '89-től kötelező.

Valószínűleg még te sem kaptál.

[link]

2012. ápr. 25. 14:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem kaptunk. Ezt az oltást 1989-ben vezették be nálunk, azóta kapják.

A legtöbb gyerek átesett rajta, mint a bárányhimlőn.

2012. ápr. 25. 14:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát engem beoltottak, 1984es vagyok.

[link] :

"A gyengített, élő kórokozót tartalmazó oltóanyag már 1969-től létezik, de Magyarországon csak 1989-ben kezdődött el a rubeola elleni védőoltás alkalmazása. 1989 és 1991 között az akkor 15 éven aluli összes gyermeket beoltották, amelynek következtében a CRS diagnózisa szinte teljesen eltűnt. A védőoltás - az MMR - a kanyaró és a mumpsz elleni hatóanyaggal együtt kerül beadásra, és élő, legyengített rubeolavírust tartalmaz.

A hazai gyakorlat szerint védőoltást kell adni a 15 hónapos kort betöltött gyermekeknek, emlékeztető oltást a 11 évesek kapnak. Az 1978 előtt született nőknek, akiknek rubeolafertőzése nem bizonyítható, a tervezett terhesség előtt legalább három hónappal MMR-oltás javasolt."

Tehát ha '78 előtt születtél, akkor nem vagy beoltva.

2012. ápr. 25. 14:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat...80-as vagyok.Van a kiskönyvben egy bejegyzes91-ben Rozsahimlö...akkor valszeg ez a betegseg volt.
2012. ápr. 25. 14:12
 6/9 anonim ***** válasza:

4. vagyok

VAlószínű, hogy '91ben oltottak be, hiszen 1989-91 között oltották a 89 előtt született gyerekeket. Engem is 1990ben oltottak a kiskönyvem szerint.

2012. ápr. 25. 14:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Én el is kaptam az oviban, de ált. iskola harmadikban be is oltottak (minek, ha már átestem rajta...). 90-91-es tanévben voltam 3-as. (1981-es vagyok)
2012. ápr. 25. 15:26
 8/9 anonim ***** válasza:
82-ben születtem, és nem oltottak ellene, és nem is kaptam el.
2012. ápr. 25. 15:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha bizonytalan vagy és feltétlenül tudni szeretnéd, találkozott-e a rubeolával a tested (betegség vagy oltás formában), azt egy egyszerű vérvizsgálattal lehet ellenőrizni.

Én a második terhességem alatt lázas lettem, majd tetőtől talpig piros pöttyös, ezért az összes ismert szűrhető vírusra leteszteltek, köztük rózsahimlőre is.

(Amúgy nálam sosem derült ki mit kaptam el, viszont teljesen egészséges a kisebbik, 15 hónapos lányom is.)

2012. ápr. 25. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!