Ha nem sir, csak mondogatja a tejet, mi a teendo, bemenjunk a 22 hoshoz?
Gyereke valogatja. Az en kislanyom 20 honapos. Regota tudom, hogy nem szabad bemenni hozza, ha felebred ejjel. (Enyem csak sirni szokott, nem keri a vizet, vagy etelt, de egyebkent hamar visszaalszik)Ha egyik ejjel bemegyek hozza, akkor kovetkezo ejjel is fel fog ebredni, pont ugyanabban az idopontban, es minden ejjel, egeszen addig, mig egy ejjel nem megyek be hozza. Tobbszor elofordult, hogy bementem, es utana mindig ez lett a vege. Ha nem megyek be hozza, akkor max meg kovetkezo nap felebred, de 3. nap mar nem.
Nem tudom, hogy a tied milyen, de egyebkent sok szakertotol olvastam mar, hogy ejjel ne itassuk a babat.
Pont ezert. Kegyetlensegnek hangzik, de hosszutavon neki is es neked is az a legjobb, ha nem itatod meg ejjel. Ha nem birja egybe ataludni a napot, nyugosebb lesz nappal, foleg, ha nem ket perc visszaaludni neki.
Kedves kérdező! Te tudod eldönteni hogy valóban éhes, vagy szomjas lehet -e! 3,5 éves, a gyermekem, heti kb. 3x felkel éjjel inni, én meg adok neki. Ha hív a gyerek éjjel, mindegy milyen ürüggyel, megyek, mert azért vagyok itthon, azért kapom most a fizetésem, a gyedem, ha hív a gyermekem ott legyek neki, érezze hogy vagyok ha kellek. Szívtelenségnek tartom, ha éjjel sír, és le tudja valaki annyival "Majd megúnja és úgyis abba haggya !"
Kedves válaszolók! Könnyű azt mondani hogy ki kell bírnia reggelig! Te kibírod reggelig ha éjjel szomjas vagy, hogy nem mész ki inni? Én nem, ezért is kelek fel, és adok neki inni.
Barátnőm fiára vigyáztam a minap, okos, értelmes 2,5 éves kisfiú, de nagyon szigorúan bánnak vele otthon. Este lefektetik, mellé van készítve a víz, és bármi van, reggelig nem mennek be hozzá!
Beszélgettem a kisfiú, és mondta Minden este egyedül alszik, és miután kimegy az Anyukája, vagy ha éjjel megébred, halkan kiabál neki hogy Anya Anya, és sír!
Hát a szívem szakadt meg érte!
Úgy hogy ebbe is gondoljatok bele, milyen lehet annak a gyereknek aki ott van hív téged, a szeretetedre vágyik, sír, téged szólít, te pedig a nevelési elvekkel vagy elfoglalava.
Csak sajnálni tudom az ilyen gyereket, a szülőt pedig ...
Az egyik valaszolo vagyok, aki nem megy be a gyermekehez ejjel. Te magad is mondod, hogy gyermekedhez heti tobb alkalommal bemesz. Tehat magad is lathatod, hogy berogzult szokas ez. Magamrol is tudom. En, ha hiszed ha nem, ha ejjel megebredek, ugyanezt csinalom magammal, mint a gyerekkel. Felebredek, hogy szomjas vagyok, vagy pisilnom kell, es nem kelek fel, mert tudom, hogy akkor masnap is fel fogok ebredni.
Egyebkent mi baj van azzal, hogy baratnodek arra neveltek a gyereket, hogy egyedul aludjon el. Raadasul vizet is hagynak benn neki. Akkor nem is lehetnek olyan rossz szulok.
Az enyem egyebkent nem szomjusag miatt ebred fel, csak hogy hozzuk at kozenk. Mert ha atmegyek hozza, nincs az az isten, hogy vissza aludjon. Olyankor at kell hoznom, es nem tud koztunk se aludni, csak nagy nehezen. (jo parszor megcsinaltuk)Masnap meg rendre nyugos.
Mindenki sajat maga ismeri a sajat gyereket, a szulonek kell eldontenie, hogyan nevelje a gyereket, es nem biztos, hogy mindenkinel ugyanaz valik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!