Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Orrmandula műtét kontra garat...

Orrmandula műtét kontra garat mandula műtét?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4éves múlt,szeptember óta 5hetet volt összesen oviba nagyon beteges volt idén 8anibiotikumos kezelés ellenére nem gyógyult kórházban kellett kezelni a nagyon-nagyon csúnya tüszösmandula(ez volt a 7dik) gyulladását+középfülgyulladását!ott is és akkor is az osztályos főorvos is a garat és orr mandula kivétele mellett állt!ebbe bele is nyugodtam hogy jobb így de tegnap vissza mentünk fül-orr-gégészetre és közölte a drnő hogy a garat mandulát nem veszik ki!!!Szóval csak a orr mandulát de kérdezem ez a problémánkra vagyis az állandó mandulagyulladásra megoldás lesz??értem én hogy az kell a védekezésben de hányszor kell megjárnunk hogy beteg lesz???a gyermekorvosunk is a kivétele mellett van!nem járhat közösségbe pedig nagyon hiányzik neki!!mennyünk tovább magán orvoshoz vagy nyugodjak bele és bízzak hogy az orr mandula műtét megoldás lesz erre??

Köszönöm a válaszokat

2012. ápr. 21. 10:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom..nekem már nincs egy mandulám sem, az orrmandulámat kb 4-5 évesen vették ki, a garat mandulát pedig 12 éves koromban, megjegyzem nem is altattak egyik műtéten sem, elég kellemetlen volt. Viszont legalább nincs mandulagyulladásom, egész jól vagyok, a torkom mondjuk sokszor b@szakszik, fáj, váladékozik, de szerintem bekaptam valami baktériumot amire a gyógyszerek nem reagálnak. Ez mondjuk bármelyikünkkel megeshet, azzal is akinek mandulája van. Pontosan nem tudom hgoy az orrmandulám miért vették ki, de a garatot azért mert gennygócos volt és a gerincem akkoriban nagyon fájt, fel se tudtam kelni az ágyból..heh 12 évesen, király nem? Szóval az okosok azt állapították meg hogy a garatmandulám miatt nem tudtam kikelni az ágyból mert, azért fájt a gerincem és gyengültem le. ÉS láss csodát jobban lettem miután kivették. De azt ajánlom neked hogy ha nem muszáj nem kell kivenni a mandulát, elvégre nem véletlenül van. Ha menthetetlen és leépülsz tőle akkor mehet a szemetesbe. ÉS ahogy leírtad elég sok gondot okoz.
2012. ápr. 21. 10:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálunk most vették ki a nem egész 3 éves kisfiam orrmanduláját, mert már elegem volt a felső légúti betegségekből. Azóta a váladék nem gyűlik össze, ki tud folyni rendesen és nem húzódik rá a fülére sem.

Akármilyen hatékonyan és sűrűn szívtam az orrát, mivel az orrmandula is megdúzzadt a náthától nem engedte ürülni a váladékot és midníg antibiotikum lett a vége. Az idén januárban két antibiotikumot is szedett egyszerre!! :( Hát azóta lekopogom, semmi baja, ha picit folyik is az orra, kijön rendesen, kifújja, Nincs stressz..

Garatmandulával még sok bajunk nem volt, de azt is kivetetem neki majd ovis korában, ha sokat lessz beteg.

Nekem egyik sincs meg, ovis koromban kivették mindkettőt, előtte nagyon beteges voltam, a kivétel után mintha elvágták volna. Most 36 éves vagyok és évente egyszer vagyok beteg, kb. 3 napig.

Vidd el másik fül-orr gégészhez.

2012. ápr. 21. 14:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! A kislányomnak is kivették egy hónapja az orrmanduláját + a garatmandulát lekicsinyítették, mert nagyon nagyok voltak. Neki nem volt előtte baja a garatmandulával, ezért sem vették ki neki. Viszont a kicsinyítés fontos volt, mert akadályozta a légzésben is. Szerintem mindenképp keress fel egy másik fül-orr-gégészt, mert ahogy írtad valóban indokolt a kivétele és minek várnál még rengeteg mandulagyulladást, ilyenkor már elveszíti funkcióját a mandula.
2012. ápr. 23. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!