Mik a tapasztalatok azzal kapcsolatban, hogy egy nem régóta ovis kiáll szerepelni ha az anyukája is ott van?
Sztem a gyerek habitusától függ leginkább, nem feltétlenül attól, hogy mennyi ideje ovis.
Az én lányom nagyon kommunikatív, bevállalós, magát mindig feltaláló fajta, 3 évesen kezdte az ovit vegyes csoportban, ahol 29-ből öszvissz 8 lány volt, összesen 5 kiscsoportos, 14 középsős a többi nagycsopis, tehát bőven voltak vagány nagyfiúk a csoportban, féltem is ettől eléggé... és 3 nap múlva már a fele bagázs azt játszotta amit ő dirigált, bandavezér lett pikkpakk, és a 2.napon spontán beállt a nagycsopisok előadásába, amit hetek óta gyakoroltak, mondván, hogy ezeket a dalokat ő is ismeri (az óvodavezetőnek és az általa kísért vendégóvónőknek mutattak be valamiket)... hát ő meg ilyen (nem azért, mert szereplésre vágyott, hanem mert szeret énekelni és örömmel töltötte el a tudat, hogy ő is tudja amit a nagyok, akiket rettentőmód csodál ugyebár....)
bármikor bárkinek énekel/versel/mondókázik, egyáltalán nem szégyenlős.
A fiam kicsit bizonytalanabb ilyen téren, ő lámpalázas volt az első ovis ünnepségen, az óvónéni várt a súgással amikor elakadt, hátha eszébe jut, ő meg vörösen hozzátette az uccsó verssor helyett, hogy "és most itt van vége!" vicces volt mert rímelt is, mindenki vigyorgott rajta. Ő azóta is minden előadáskor irul-pirul, látszik h izgul, de azért kiáll becsülettel és inkább improvizál/viccel oldja a szitut, semmint megfutamodna. Ő meg ilyen.
Amúgy sztem a csoportos ünnepségben nagy húzóerő, hogy ott vannak körülötte a többiek, csinálják a dolgukat mind egytől-egyig stb, könnyebb úgy "szerepelni" hogy egyet előrelépek és úgy állok ki, vagy netán ki sem kell lépni a félkörből, vagy pláne ha együtt mondja mindenki közösen. ha meg nagyon izgul, ülj előre, hogy lásson és csak rád koncentrálva mondhassa, ez kis könnyebbség neki.
biztos nagyon édes lesz ! :D
Szia!
A nagyobbik gyerkőc az első 2 évben kiállt,ügyesen énekelt,mondta a verseket is szépen,az utolsó 2 évben viszont már zavarban volt,nem akart szerepelni.Most 1.osztályos,a karácsonyi versét nagyon szépen adta elő:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!