SOS! Ha antibiotikumot kap a kislányom, elvihetem azért egy szülinapra, ahol a szülinapos tegnap lázas volt, és folyik az orra?
Én nem vinném még akkor sem, ha nem lett volna beteg.
Sőt a szülinapos gyerek anyukája helyében lefújnám a bulit, azaz átenném későbbre mire a gyerekem meggyógyulna. Ha lázas is a szülinapos, akkor az már nem csak egy kis orrfolyás.
Nem értelek! Beteg gyereket beteg gyerekhez!?
A tiéd is fertőz még, és a kisfiú is! Azt sem értem hogy hogy gondolja az az anyuka is, hogy a beteg gyereknek tart szülinspos bulit, hogy aki egészségesen elmegy, az is megkapja!
az antubiotukum hatásos bizonyos típusú baktériumokkal szemben, de szörnyen legyengíti az immunrendszert (hiszen a gyógyszer dolgozik,nem a szervezet) így az "nyitott" minden vírusfertőzésre. Ami ellen ugye az antubiotikus semmit nem ér.
Tehát antibiotikumot szedő gyerek nem megy sehová.Otthon marad,mert elkap mindent.
Nem gondolom, hogy a hörghurut fertőző, de egyébként igazatok van. Konkrétan azt nem tudtam, hogy ha antibiotikumot kap, akkor az mennyire gyengíti le az immunrendszerét? Szerencsére nem beteges a lányom, most kapott először antibiotikumot, ezért nem tudtam mit lehet, és mit nem!
A másik anyuka pedig alapból elég könnyelmű, de ez már az Ő dolga..
Nem akartam senkit felháborítani, csak nem tudtam..
Nem megyünk, majd máskor odaadjuk az ajándékot!
Köszi a válaszokat!
Kedves Anyuka!
A hörghurut fertőző!
Ne vidd gyerekek közé a gyermekedet, amíg nem gyógyul meg. A másik anyuka no komment. Az, hogy tegnap lázas volt és taknyos, az még igencsak fertőzhet. Nem véletlen, hogy a gyerekorvos is csak 3 nap láz- és tünetmentes nap után írja ki a gyereket, hogy mehet az oviba.
Hát őőőőő, nem nagyon jutottam szóhoz, pláne nem a kommented után. Szerinted gyógyszert kinek írnak fel, aki beteg, aki beteg az pedig fertőz, a hörghurut bakteriálisan fertőző betegség, nem játék, simán végigfertőzne mindenkit és könnyen lehet benyelné az ünnepelt nyavalyáját, ami egyébként lehet egy egyszerű vírus is, amit ugye antib nem gyógyít, 3 nap múlva olyan rosszul lenne a csemetéd, hogy az ágyból nem bírna kikelni.
Eszembe nem jutna vinni!
Hát a másik anyuka..... Tényleg komolyan gondolja, hogy valaki is elmegy a lázas gyereke szülinapi zsúrjára? Én ha ott tudnám meg, hogy beteg az ünnepelt, akkor is sarkon fordulnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!