Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beadjam neki így az antibiotik...

Beadjam neki így az antibiotikumot?

Figyelt kérdés
4 éves kislányom a hétvégén hullámokban lázas volt és időnként mondta, hogy fája torka. Telefonáltam, az ügyeletre, mondták várjak hétfőig majd a saját dokija eldönti kell e antibiotikum, egyébként meg vírusos járvány van. Rengeteget aludt, pihent,kapta a Sinupretet, c vitamint..stb. hétfő reggelre kutyabaja szinte, a torka egy picit még fáj. Persze az orvosunk a szokásos antib.-ot felírta, meg kanalast és slussz. Semmit nem mondott. Nem szívesen tömöm gyógyszerrel, persze ha kell akkor beadom. Nade ha vírusos fertőzése van/volt???
2012. márc. 5. 12:39
 1/10 anonim ***** válasza:
és ma már egyáltalán nem lázas? Én nem adnám be. A mi dokin is zsereti felírni az antibiot.
2012. márc. 5. 12:43
 2/10 A kérdező kommentje:
még csak hőemelkedése sincs......
2012. márc. 5. 12:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Én várnék még... Ha tényleg vírusfertőzése van, akkor nem kell az antibiotikum. Köhögni nem köhög?
2012. márc. 5. 12:54
 4/10 A kérdező kommentje:
Na jó most már tényleg nem tudom mi legyen...most olvasom a dobozt: OSPEN 3x5 ml . 14 kg a kislányom, a múltkor a kisebbik aki 10 kg 1x5 ml kapott.
2012. márc. 5. 12:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Egyet kettőt köhint időnként...nem vészes, inkább csak fújja az orrát sokat.
2012. márc. 5. 13:00
 6/10 anonim ***** válasza:
49%
Tedd el, add neki a fenistil cseppet, 3x14 cseppben, a sinupretet szintén 3x14 cseppben és a cebiont 1x14cseppben. egy gyerekgyógyász
2012. márc. 5. 13:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Kisebbik lányom meg csalán kiütésre Cetirizin hexal-t kapott. Arra meg az van írva, hogy 6 éves kor alatt nem adható. Ő most másfél éves! Megyek keresek egy másik orvost asszem :-/
2012. márc. 5. 13:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarom védeni a dokid, de a miénk is adott már úgy gyógyszert, éppen pont valamit allergiára, ami csak nagyobbaknak lett volna jó. Rá is kérdeztem, és azt mondta, erre nem tud az adott helyzetben jobbat, így kisebb dózisban azt kell adni.

A faim éppen így volt beteg, mint most a te kislányod. Szombatra belázasodott, köhögött, folyt az orra. Az ügyeletre vittem, ahol Ambroxolt adtak neki +C-vitamin, lázcsillapítás, mert vírusfertőzése volt. Hétfőn nem volt semmi baja, kedden elvittem a dokijához, aki szintén nem látott semmi baját, csak a köhögés miatt mondta, hogy maradjon otthon még két napot. Délutánra olyan lázas volt megint, hogy azt sem tudtam, mit csináljak vele. Másnap kapott AB-t, ami egy nap alatt rendbe hozta.

Lehet, a dokitokhoz mentek már páran ugyanígy, ahogy az én fiam, és azért írta már most ki az antibiotikumot?

2012. márc. 5. 15:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia, na hogy vagytok?
2012. márc. 7. 13:36
 10/10 A kérdező kommentje:
4 évesem kilábaló félben ( már csak tüsszög rendületlenül mindenféle színpompában :-/ ), bár sajnos elkezdtem adni neki mégis az ab-ot hétfő este, mert riogattak a szövődményekkel..stb és fájt a torka , meg nem jól volt. A kicsinél (1,5 éves )39 fokos lázzal most dübörög a dolog. Ő is ugyanazt kapja, bár a doki csak annyit mondott a telefonban mikor hívtam, hogy hmmm várható volt. Kaphatja ő is ugyanazt csak felezve. Remélem hamar túl leszünk rajta.
2012. márc. 7. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!