Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam 2 éves elmúlt,9-kor...

Kisfiam 2 éves elmúlt,9-kor kapott antibiotikumot összetörve de 10 óra után (olyan 10:10-kor) hányt. Kijöhetett belőle a gyógyszer? Szerintem 1 óra alatt tuti felszívódott de annyira biztos nem vagyok benne.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 8. 10:57
 1/7 anonim ***** válasza:

igen, sajnos igen. valószínű, hogy magától az antibiotikumtól hányt. nálunk legalábbis az volt. Próbáld meg még azt, hogy most adsz neki vmilyen probiotikumot, majd beadod a következő adagot. Csak teljen el legalább 2-3 óra a probiotikum és az antibiotikum között. Ha az antibiot. után megint hányna, akkor le kell cserélni az antibiotikumot, mert nem tud felszívódni.

nálunk ez volt, én 2 napig próbálkoztam a házidoki tanácsára, aztán jól megszívtuk,mert nem szívódott fel az antibiotikum, a betegség visszajött és végig kellett szednünk egy másik antibiotikumot is, így majdnem 3 hétig szedte a gyógyszereket összesen. 2 nap próbálkozás után mentünk be a heim pálba, hogy mondjanak vmit, mit csináljak és ők írtak ki másik típusú antibiotikumot. Szerintem ne várjatok addig, ha a 2. adag is kijön belőle, akkor gyógyszert kell váltani.

2012. ápr. 8. 11:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem szívódik fel 1 óra alatt. A gyógyszereknek legalább 2-3 óra kell.

De szerencsére nem is a gyomorban szívódnak fel.

2012. ápr. 8. 11:05
 3/7 anonim ***** válasza:
ja, augmentin duo-tól hányt és vmi s betűset kaptunk helyette
2012. ápr. 8. 11:05
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszike lányok!

Nem az antibiotikumtól hányt,hanem ivott kakaót és azt félrenyelte,köhögött és hányt.

Kakaó jött ki belőle végül is.

2012. ápr. 8. 11:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Ezért vagyok dilemmában,hogy most adjak-e neki egy újabb adagot.
2012. ápr. 8. 11:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ne adj. Ha hasmenése lett volna az más tészta, de az antibiotikum nem a gyomorban, hanem a vékonybélben szívódik fel. 1 óra alatt már túljutott a gyomron, így kicsi az esélye, hogy kihányta volna.
2012. ápr. 8. 18:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Megoldottam a dilemmát,felhívtam a doktornőjét,azt mondta,hogy elméletileg már felszívódott,ne adjak neki másik adagot.

Azért köszike mindenkinek a választ!!!!!!!!!!

2012. ápr. 8. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!