Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Help! Minden ötlet jöhet?

Help! Minden ötlet jöhet?

Figyelt kérdés

Kisfiam beteg,hasmenés,hányás.magasláz. Minden jön ki belőle. Hajnal óta nincs vizelet se. Estig kaptunk határidőt,el kell érnem h igyon,és legyen pisije. Már aceton szagú a lehelete.

Hajnal óta,csak alszik,fekszik,ha iszik,akkor kijön belőle. Kúpot kikakilja.

2012. ápr. 13. 13:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos ,hogy igyon. mennyi a láza ébreszd fel és prizniceld, muszáj,mert amíg magas a láza inni sem fog. ( a törzsét borítsd vizes lepedőbe és cseréld félóránként)

Inni pedig adj neki fecskendővel negyedóránként. Az lenne a legjobb ha lenne otthon 10 vagy 20 ml fecskendőd. Ha nincs kérd meg ismerőst hozzon a gyógyszertárból adni fognak!

Így levest is tudsz neki adni, nem csak vizet..... a viz ilyenkor jó ha hidegebb vagyis enged ki jól a csapot..... és úgy a pohárba...

Mit adsz neki lázcsillapítón kívül? hányásra kap valamit? Irt valami elektrolit pótlót smectát vagy orasolt, vagy a hippes sárgarépalét a doki?

2012. ápr. 13. 13:57
 12/33 anonim ***** válasza:
5-kor indulsz vele a kórházba????? Most azonnal indulj, ne várj tovább! Te magad írod, hogy nincs pisije és acetonszagú a lehelete. A gyereked életével játszol könyörgöm, leállhatnak a létfontosságú szervei. Itt senki nem akar ijesztgetni téged, csak felnyitni a szemed, hogy nincs mire várni azonnal folyadékot kell kapnia, és ha ez otthon nem megy akkor irány a kórház és kap infúziót. Indulás!
2012. ápr. 13. 14:03
 13/33 anonim ***** válasza:
Kanalanként add a vizet neki 10 percenként, a nagyobb adag hányás esetén biztos visszajön. Ha nem maradna meg benne a folyadék, akkor sajnos ügyelet vagy kórház, mert infúzióra fogják tenni a kiszáradás elkerülése végett. Etetést meg se próbáld, most a folyadékpótlás a lényeg!
2012. ápr. 13. 14:04
 14/33 anonim ***** válasza:

Hűtőfürdőhöz az alábbiak szerint. Készíts be neki játékot, bármit, amivel benne tudod tartani a kádban:

Ha 38 fölé emelkedik, eljárhat úgy is hogy levetkőzteti a gyereket és először hűtőfürdőt tusolást vagy törzsborogatást alkalmaz, és amennyiben ezek hatástalanok voltak, ad a gyermek háziorvosa által javasolt és készenlétben tartott lázcsillapítót ( kúp, szirup , csepp , tabletta). Eljárhat úgy is hogy ilyenkor csak lázcsillapítót ad. Magas és makacsa láz esetén kombinálja a hűtést és a lázcsillapító adását. Először adjon lázcsillapítót és utána kezdje el a hűtőfürdőt.

Hogyan készítsünk Ülő fürdőt?

Készítsen testhőmérsékletű fürdővizet és helyezze bele lázas gyermeket, nedvesítse be arcát és fejét is.

Óvatosan, hogy a gyerek számára ne legyen kellemetlen, hideg víz hozzátöltésével, vagy hozzáengedésével körülbelül 30 C -ra hűtse le. A fürdő ideje öt-tíz percig tartson. A gyermeket kiemelés után törölje szárazra és csak könnyű takarót( lepedőt/ terítsen rá.

Ha a láz makacs a fürdőt 2-3 alkalommal ismételje meg, amíg a testhőmérséklet 38C -ig süllyed.

Én mindig olyan 38.5 fölött szoktam gyerekeimet hűtő fürdőztetni ezzel segíteni a lázcsillapító hatását.

Mondjuk az én gyerekeim élvezik ők már nagyobbak / 2 és fél és 4 és fél évesek/. Én úgy szoktam hogy bele ültetem 37 fokos vízbe locsolgatom, majd el kezdem lehűteni 30 fokra ez kb 2 perc alatt, aztán bele fektetem őket és a maradék 8 percet fekve töltik.

2012. ápr. 13. 14:09
 15/33 anonim ***** válasza:

Igaz mi kulfoldon elunk de azertm egemlitem mert bizotsan otthon is (esetleg mas a neve). Itt pedialyte folyadeknak hivjak. van sima viz izu meg izesitett is. Ezt kell adni a folyamatosan hanyo meg hasmeneses babaknak/kisgyerekeknek, hogy nehogy kiszaradjanak. Olyan anyagok vannak benne, amik felgyorsitjak a felszivodast (sodium) es igy ha hanyik is felszivodik aminek szuksege van a szervezetre. Tele van asvanyi anyagokkal meg vitaminokkal es asvanyi sokkal. Mi mindig tartunk itthon amiota mi is hasonlokeppen jartunk mint ti. Kisfiam ejjel 3-tol reggel 9-ig folyamatosan hanyt. En hjivtam az ugyeletet is mert annyira meg voltam ijedve es tolluk kaptuk ezt a folyadekot. 3-4 alaklom utan persze csak kortyonkent meg is szuntette a hanyast es kimeli a gyomrot is. Eloszor a sima izesitetlent adtam a kisfiamnak es ettol megszunt a hanyas. A hasmenes meg napokig kinozta sajnos. Mikor mar nem hanyt akkor ihatott izesitettet is. Nekunk nagyon sokat segitett. Belinkelek egy kepet, hogy hatha otthon mas neven fut de az uveg ugyan ilyen:

[link]

Innia mindenkeppen kell ha nem akkor vidd korhazba mert a gyerekek nagyon hamar kiszaradnak. Jobbulast nektek!

2012. ápr. 13. 14:14
 16/33 anonim ***** válasza:

Most találtam a Heim Pál honlapján

Gyakran kínáljuk folyadékkal, lehetőleg az elvesztett mennyiséggel arányosan. Célszerű nem csak egy-egy kortyot, hanem 10-15 percenként fél-egy deciliter folyadékot itatni a gyermekkel, hiszen ha a hányás ismétlődik, az a kortytól illetve a decilitertől is ismétlődni fog, azonban óránként pár korty folyadékkal hosszú távon sokkal kevesebb folyadék pótolható, mint deciliterekkel. A hányással elveszett ionok pótlása céljából, valamint azért, mert a gastroenteritiseket általában a hányás után jelentkező hasmenés is kíséri, célszerűen cukrot, sót és folyadékot egyszerre kell adni, aminek jó módja a ropi etetése és cukros tea itatása. Ezzel a sóbevitel is megoldott, valamint ropi fogyasztása után a szomjúságérzet miatt a gyermekek szívesebben isznak. Természetesen rendelkezésre állnak gyógyszertárban kapható készítmények, melyek a fenti összetevőket megfelelő arányban tartalmazzák . Ilyen pl. a Normolyt por valamint a HIP ORS 200, melyeket érdemes használni. Mindezek mellett gyermekeknek való hányinger csillapító gyógyszer is elérhető kúp formájában (Daedalonetta), ami nem hiányozhat a gyermekes család otthoni gyógyszertárából. "Népi megfigyelés", de a gyakorlatban látjuk a hatásosságát, hogy a hideg, buborékmentes kóla csillapítja a hányingert, emellett megfelelő mennyiségű cukrot is tartalmaz. Érdemes tehát a gyermekkel 1-2 dl hideg kólát itatni buborék kikeverését követően. Amennyiben az otthoni próbálkozások nem járnak sikerrel, illetve a fent már részletezett egyéb tünetek társulnak a hányással, mindenképpen javasolt az orvos (háziorvos, ügyelet) felkeresése és a továbbiakban az egészségügyi szakember feladata a differenciálás a kórképek között illetve a folyadékhiány felmérése és a gyermek hazaengedésének vagy kórházi felvételének eldöntése.

Kórházi felvétel esetén a szülő első kérdése mindig az, hogy mikor mehetnek haza. Nos, amennyiben a hányást gastroenteritis okozza, addig szükséges a kezelés, amíg a hányás tart és amíg a gyermek megfelelően nem itatható szájon át. Ez általában 1-2 napot szokott jelenteni. Amennyiben más betegség okozza a hányást, az adott betegség kezelésétől függő időtartamig szükséges a gyermeket a kórházban tartani. Ez természetesen betegség függő.

2012. ápr. 13. 14:23
 17/33 anonim ***** válasza:

A teljes Heim Pál cik ebben a témában:

[link]

2012. ápr. 13. 14:24
 18/33 anonim ***** válasza:

Köszi hogy belinkelted!

Nekem nagyon hasznos volt, eddig szerencsére egyszer volt csak hányás, és akkor sem igazán merült fel, hogy be kéne vinni, de azért jó ebben a témában többet tudni. :o)

Jobbulást a Kérdező kicsijének!!

2012. ápr. 13. 14:33
 19/33 anonim ***** válasza:
Korház azonnal és infiziora fogják kötni!!!!!!! még ma nem egy fél óra mulva istenem már rég kora reggel vagy éjjel bevittem volna egy percet em vártam volna itasd itasd itasd és kórház
2012. ápr. 13. 14:50
 20/33 alaszka ***** válasza:
Ami bevált nálunk (nekünk is úgy mondták) szőlőlé adagolása kanalanként! Itt most arra a jó cukros szőlőlére gondolok, direkt a cukortartalma miatt jó állítólag. Nekünk csak ez maradt benne! 5 percenként kapott egy kanállal. Jobbulást!
2012. ápr. 13. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!