Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tanácsoljak a lányomnak?

Mit tanácsoljak a lányomnak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez a kérdés inkább a kamasz témakörbe illik, de félek, hogy oda gyerekek járnak többségében, ezért normális választ sem kapnék.

Itt anyukák válaszolnak, nagyobb az esélyem igazi tanácskora.

Szóval a lányom nemsokára abba a korba lép, hogy szőrösödni kezd a hónalja. Nem tudom mit csináljak, ha már látszani is fog neki, mert azt semmiképp nem szeretném, hogy gúnyolnák emiatt. Ugye jön a jó idő! (tudom milyenek tudnak lenni a kiskamaszok)Mutassam meg neki, hogyan borotválom én, vagy vigyem szakemberhez? Nem fogja megviselni? Nem tudom mit tegyek. Azok tanácsát szeretném kérni, akiknek ilyen korú a lánya, ő mit tett?

Előre is köszönöm!

2012. ápr. 12. 19:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem még kicsi a gyerekem, így okosat valószínűleg nem tudok írni, inkább csak kérdeznék, hogy milyen szakemberhez vinnéd? vagy miért?

ez egy teljesen természetes folyamat, pár szőrszálért szerintem nem kéne orvoshoz fordulni... :)

mi mutogattuk egymásnak a 2 szőrszálunkat, nagy büszkén :D

szerintem várd meg a lányod reakcióját és ha kéri, hogy mutasd meg neki, hogyan kell borotválni, akkor támogasd ebben

2012. ápr. 12. 19:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Először is hány éves a kislányod? Az enyém még pici, szóval én még soká leszek ebben a cipőben. De szerintem ha megmutatod neki, hogy te hogyan csinálod az jó. Esetleg felajánlhatod, hogy ha kell segítesz neki.
2012. ápr. 12. 19:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Szakember alatt a kozmetikust értem. 12 éves a lányom.
2012. ápr. 12. 20:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

22 éves lány vagyok. Az én anyukám azt csinálta, hogy mikor elkezdtem "nagylány" lenni, akkor leültünk beszélgetni.

Elmondta, hogy milyen változások lesznek. Azt is elmondta, hogy ő borotválja a hónalját, meg is mutatta, hogy hogyan. Persze, szólt arról is, hogy ez nem kötelező, mert természetes dolog, ha "hónaljkutyám" van, de szebb egy lánynak, ha csupasz. Azóta borotválom.

2012. ápr. 12. 20:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is pici a lányom de nekem is anyukám vitt kb 14 évesen kozmetikushoz lábat gyantáztatni. Innentöl kezdve én csak gyantáztatok, mindenemet.

Ja és anyukám egy igen maradi nö mindig is, de úgy volt vele hogy a gyanta mindig jobb mint hogy apa borotvájával ügyeskedjek.

èn ha lányom ebbe a korba ér, szolok neki ha zavarja akkor egyszerüen megyünk együtt gyantáztatni. ha nem zavarja akkor marad úgy, döntse el ö. nekem van itthon borotvám ha esetleg kicsit szörösödök és hirtelen fürdöbe megyünk, de alig használom.

Szóval lányaimnál (mert második jön az is lány lesz) tuti gyantázást részesítem elönybe. Szerintem elöször a láb fogja zavarni, hónajba majd csak késöbb nö, és a láb gyanta 14 évesen nem rossz.

Amúgy 16 év alatt nekem már annyira kikopott a szöröm, hogy tenyérnyi helyeken nincs is.

2012. ápr. 12. 20:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van kamasz lányom is, túl vagyunk ezen e kérdésen, 13 éves korában beszéltünk erről.

Vastag szálú haja van, ebből következik, hogy máshol is erősen szőrös. Elmentünk a kozmetikushoz, kikértük a tanácsát, már nem is emlékszem, hogy pontosan mit mondott. Azt hiszem a lábát legyantázta térdig, a hóna alját pedig krémmel szedtük le.

Most 15 évesen ha nyár van, vagy megy fürdőbe, gyorsan leborotválja magának. Tudom, hogy nem jó, időben el kellene vinni gyantázásra a fürdő előtt, de még magammal sem vagyok ennyire előrelátó.

Amúgy én megmutattam neki, hogyan használja a borotvát. Mondtam, ha kérdése van, szívesen segítek.

2012. ápr. 12. 20:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, nagyon jó ötleteket adtatok!! Nekem anyum nem engedte, ezért én mindent megteszek, hogy a lányom jól érezze magát a bőrében!
2012. ápr. 12. 20:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha szőrteleníteni akar, akkor a kozmetikus a legjobb megoldás.
2012. ápr. 13. 06:42
 9/9 anonim válasza:
Hát egyrészt szerintem nem fogják gúnyolni, (engem se és a lányomat se gúnyoltak,pedíg a sulibann anno nekem nőtt meg először a mellem, nekem jött meg először a menstruációm, és én szőrösödtem meg először.) és amúgy szerintem jobb a kozmetikus, ott kevésbé fáj a szőrtelenítés, a borotvát nem ajánlom, mert könnyen megvághatja magát. De te is beszélgess vele sokat a változásokról.
2012. aug. 21. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!