Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tanácsoljak az óvodás...

Mit tanácsoljak az óvodás korú lányomnak hogy ne legyen önbizalom hiányos?

Figyelt kérdés
Sok olyan dolog történt a lányommal ami még egy felnött embernek is nehéz!Most hat éves,három éves volt mikor válltunk az édesapjátol nagyon megviselte(békében válltunk) mert utánna hol látogatta hol nem.Nagyon lefogyott alvás zavar lépett fel nála,egy év alatt rendbe jött az alvászavar de a sulya nem gyarapodott sokat volt beteg.Most egy éve kapcsolatba élek és a kislány is nagyon meg szerette.Az a baj hogy elkezdett hizni a kislány(valoszinüleg lenyugodott).De most van az óvodába egy olyan probléma hogy csufolják "mert nagy a hasa"nagyon megviseli. Tornázok vele étrendet modositottam.De a gyerekek rossz indulatu megjegyzéseitöl nem tudom meg óvni.Az hogy ne foglalkozz vele nem elég.Mivel én is gyerek koromba ugyan ezt éltem meg tudom hogy ez erös önbizalom hiányhoz vezet.Mit csináljak még elérjük azt a "kis pocakot"?
2011. ápr. 6. 09:05
 1/3 anonim ***** válasza:

1. az étrendmódosítás nagyon jó, sok szülő ezt nem teszi meg

2. ne te tornázz vele, hanem járjon rendszeresen sportolni - ez önbizalmat fog neki adni

3. ha nem fogy, vizsgáltasd ki, miért nem

4. 6 évesnek nagyon nem tudsz mit tanálcsolni, mert nincs kialakult egyénisége (ez tizenévesen alakul ki), így erősen befolyásolható (sajnos a rosszindulatú megjegyzésekkel is) - inkább dicsérd sokat, de ne a hasát, mert azt nem fogja elhinni, a szemét, a haját, hogy milyen ügyes stb.

2011. ápr. 6. 09:19
 2/3 anonim ***** válasza:
A gyerek szájjal valóban nem tudsz mit kezdeni. Nagyon sokszor mondd el neki, hogy milyen jól néz ki. Ovis koromban én is ducibb voltam. Nem voltam kövér. Mégis a mai napig megmaradtak azok az évek, amikor én voltam a "gombóc". Pedig voltak olyanok is akik már gyerekként is egybefolytak a hájtól. Őket mégsem bántották, mert erősebbek voltak.
2011. ápr. 6. 09:21
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat.Ma sirva vittem az óviba eddig repült imádott oda járni.Jövöre ez a két gyerek is vele megy a suliba.Féltem a kislányt annyi dolgot meg kellett már az életbe érteni neki.Én arra nevelem hogy senkit nem szabad megbántani és ahol lehet segitsen.Sajnos a közelbe nincs olyan lehetöség hogy sportra járjon ezért csináljuk itthon.Sokat sétálunk az erdöbe, biciglizünk,és ameddig csak lehet kint az udvaron ugrál mert amugy mozgékony.Más gyerek nevelésébe meg nem szolhatok bele.A gyerekre sem szolhatok mert elképzelhetö hogy az ellenkezöjét érem el.
2011. ápr. 6. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!