Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy neveljem meg a gyereket...

Hogy neveljem meg a gyereket ahhoz hogy ne mondja minden kérésemre hogy nem, vagy hogy nem baj?

Figyelt kérdés

És hogy ha magyarázok neki hogy mit miért nem szabad akkor sem figyel rám hiába fogom a kezét kapálózik és csak ordít hogy nem baj. Nem baj. és nem figyel arra amit mondok?És ha van nálam valaki akkor ne ordítson hogy anya anya anya és ne beszéljen bele a beszélgetésünkbe direk kiabálva.

3 éves fiúról beszélek. Simán felemeli a kezét oda akar csapni, ha veszekszek épp vele.

Hozzá teszem nem tőlünk tanulja nem szoktam verni. (a félreértések elkerülése érdekében)

2012. ápr. 12. 15:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A 3 év körüli gyermekekre ez a viselkedés jellemző lehet, dackorszaknak mondják. Mi is átestünk rajta, nálunk működött a mondókás módszer: ha azt mondja -nem, énekelünk, vagy mondunk egy olyan mondókát ami nemmel kezdődik, ugyanez a nem baj, nem akarom, akarom stb. Lényeg, hogy a gondolatai elterelődjenek, és anyukának is legyen elég ideje közben magában tízig számolni.
2012. ápr. 12. 15:36
 2/11 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos ilyen helyzetben nagyon keménynek kell lenned!

Ha összevesztek be a kádba,hideg zuhany majd elmagyarázod neki a szabályokat,ha nem hallgatja meg,dacos annyiszor nyitod meg a csapot.A szabály az szabály,amennyiben nem érti meg komoly büntetés.Pl.15 perc bent a szobában ez idő után is akkor jöhet ki,ha megnyugodott.Ha szabadulni akar stb.akkor fürdő rögvest!Szabályban benne foglaltatik az is,hogy nemeket nem használunk,anyuval szépen viselkedünk.És büntetésből engedni nem szabad,mert visszaél vele!Mindig határozottan!Hiszti:ne vedd figyelembe,ne mondj semmit, ne szólj hozzá!Majd ha lenyugodott komoly büntetés.Ez az időszak a nemek korszaka,de nem értek azzal egyet,hogy türelmesnek kell legyél vele,mert ha nem vagy szigorú,határozott akkor bizony még sokáig hallgathatod a nemeket és a hisztiket!

32 hetes kismami

2012. ápr. 12. 15:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Az én gyermekem is ilyen, csak ő 2 és fél éves csak a mi esetünkben ő + az idegen helyre sem hajlandó bemenni és dobja le magát a földre úgy hogy koppan a feje a betonban és rogyik össze és ordít addig míg el nem megyünk onnét. Van mikor megtudom zsarolni itthon hogy akkor nem kap ezt vagy azt és olyankor szót fogad, de így is úgy is megkapta volna csak így valamit valamié . Az idegen helyhez való viszonyulását tudom miért van de nehéz emberek közé szoktatni ha különálló helyen lakunk és elvagyunk szigetelve a külvilágtól.
2012. ápr. 12. 15:49
 4/11 anonim ***** válasza:

Másodiknak: a módszered kissé kemény, és ki is meríti a gyermekbántalmazás fogalmát. Két gyermeket felneveltem, 10 és 13 évesek, most jön a harmadik, tudom mit beszélek. Türelemmel, szeretettel történő nevelés hosszú távon megtérül.

Első voltam

2012. ápr. 12. 15:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Jezusom, masodik. Ne szulj tobbet, csak ezt az egyet, ha igy gondolkodsz.... Ez nagyon durva. Szerencsetlen gyereked.... Borzalom.
2012. ápr. 12. 16:55
 6/11 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy kemény vagyok,de már két gyerekem van boldogságban,szeretetben nőnek fel,de ismerik a szabályokat.

Elítélhettek,de az én gyerekeim nem igen verik a földhöz magukat egy boltban.Kedvesek,okosak igazi kis társasági lények és én egy szóval sem említettem,hogy otthon ilyeneket alkalmazok,mert nincs is rá szükség.

Egyébként meg annyi gyereket szülök még,amennyit akarok,mert mind boldogok,kedvesek,vidámak,szófogadóak és még bántva sem voltak soha.Második voltam.

2012. ápr. 12. 18:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha valoban ilyenek a gyermekeid, es allitasod szerint sosem bantottad oket, akkor miert nem a sajat nevelesi modszeredet osztottad meg a kerdezovel, miert ezt a brutalisat?
2012. ápr. 12. 18:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Én elmondtam a saját nevelési módszerem:

ismertettem a gyerkőceimmel a szabályokat,amint belejöttek a rosszcsont korba és ha rosszak voltak,kicsit mentek a szobába gondolkodni.Hamar belerázódtak.És rengeteget játszunk együtt, vásárolgatunk a születendő húgijuknak ja és a kisebb meg a nagyobb között is ritkán van vita...

De nem értem,abban amit leírtam mi a brutális?Az,hogyha a gyerek ordít már 1 órája akkor le kell mosdatni v. az,hogyha valami nagyon rosszat csinál vidd be a szobába...

2012. ápr. 12. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja és a kérdező nem az én nevelési módszereimről kérdezett hanem,hogy ő mit tegyen.+ a rosszaságoknak is vannak fokozatai amit írtam az nagyon rosszra vonatkozik pl. veri az anyukáját...
2012. ápr. 12. 19:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Egy háromévesnek tizenöt perc egyedül a szobában, egy olyan állapotban, amikor kétségbe van esve, több, mint arányos büntetés. A hisztit a gyerek sem élvezi, az enyémnek megkönnyebbülés, mikor a végén megölel (pedig nem engedek mindent), a hiszti legalább fele részében azért sír, mert utálja, hogy veszekszünk és esetleg mérges vagyok rá. Ilyen állapotban magára hagyni negyed óráig, háát, nem tudom. A dackorszak a gyereknek sem könnyű, kell a következetesség, de közben nem megtörni kell a gyereket, hanem átsegíteni ezen a nehéz időszakon.
2012. ápr. 13. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!