Hogy neveljem meg a gyereket ahhoz hogy ne mondja minden kérésemre hogy nem, vagy hogy nem baj?
És hogy ha magyarázok neki hogy mit miért nem szabad akkor sem figyel rám hiába fogom a kezét kapálózik és csak ordít hogy nem baj. Nem baj. és nem figyel arra amit mondok?És ha van nálam valaki akkor ne ordítson hogy anya anya anya és ne beszéljen bele a beszélgetésünkbe direk kiabálva.
3 éves fiúról beszélek. Simán felemeli a kezét oda akar csapni, ha veszekszek épp vele.
Hozzá teszem nem tőlünk tanulja nem szoktam verni. (a félreértések elkerülése érdekében)
Sajnos ilyen helyzetben nagyon keménynek kell lenned!
Ha összevesztek be a kádba,hideg zuhany majd elmagyarázod neki a szabályokat,ha nem hallgatja meg,dacos annyiszor nyitod meg a csapot.A szabály az szabály,amennyiben nem érti meg komoly büntetés.Pl.15 perc bent a szobában ez idő után is akkor jöhet ki,ha megnyugodott.Ha szabadulni akar stb.akkor fürdő rögvest!Szabályban benne foglaltatik az is,hogy nemeket nem használunk,anyuval szépen viselkedünk.És büntetésből engedni nem szabad,mert visszaél vele!Mindig határozottan!Hiszti:ne vedd figyelembe,ne mondj semmit, ne szólj hozzá!Majd ha lenyugodott komoly büntetés.Ez az időszak a nemek korszaka,de nem értek azzal egyet,hogy türelmesnek kell legyél vele,mert ha nem vagy szigorú,határozott akkor bizony még sokáig hallgathatod a nemeket és a hisztiket!
32 hetes kismami
Másodiknak: a módszered kissé kemény, és ki is meríti a gyermekbántalmazás fogalmát. Két gyermeket felneveltem, 10 és 13 évesek, most jön a harmadik, tudom mit beszélek. Türelemmel, szeretettel történő nevelés hosszú távon megtérül.
Első voltam
Lehet,hogy kemény vagyok,de már két gyerekem van boldogságban,szeretetben nőnek fel,de ismerik a szabályokat.
Elítélhettek,de az én gyerekeim nem igen verik a földhöz magukat egy boltban.Kedvesek,okosak igazi kis társasági lények és én egy szóval sem említettem,hogy otthon ilyeneket alkalmazok,mert nincs is rá szükség.
Egyébként meg annyi gyereket szülök még,amennyit akarok,mert mind boldogok,kedvesek,vidámak,szófogadóak és még bántva sem voltak soha.Második voltam.
Én elmondtam a saját nevelési módszerem:
ismertettem a gyerkőceimmel a szabályokat,amint belejöttek a rosszcsont korba és ha rosszak voltak,kicsit mentek a szobába gondolkodni.Hamar belerázódtak.És rengeteget játszunk együtt, vásárolgatunk a születendő húgijuknak ja és a kisebb meg a nagyobb között is ritkán van vita...
De nem értem,abban amit leírtam mi a brutális?Az,hogyha a gyerek ordít már 1 órája akkor le kell mosdatni v. az,hogyha valami nagyon rosszat csinál vidd be a szobába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!