Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hatástalan büntetés, mit tegyek?

Hatástalan büntetés, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lányom 2éves mult.Ha rosszalkodik megy a büntetésbe,a szobájában az ágyra kell ülnie 2percig.A probléma ott van hogy bemegy leüli a 2percet,bocsánatot kér és mindent ott folytat ahol abbahagyta.Minden alkalommal elmagyarázom miért kell büntibe lennie,van hogy magától is bemegy és ül az ágyon,bocsit kér és annyi.Volt hogy 3szor egymás után büntibe volt az sem ért neki semmit.Ilyenkor mi van?Mit tehetnék?
2012. ápr. 11. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Türelem és kitartás' Jól csinálod, csak a lányod erősebb akaratú az átlagnál, ami valahol nem is rossz.

A fiam is ilyen, de ha lassan is, nála is célba érünk idővel.

2012. ápr. 11. 17:55
 2/5 A kérdező kommentje:
A dadusba láttam hogy a gyerek nem akart a büntibe menni meg folyton elszökdösött,na gondolatm nálunk is ez lessz.Erre az első alkalomtól kezdve érti miért kell ott ülnie ,ül is a helyén mig ki nem engedjük csak épp nem használ.Amugy énekelni szokott büntibe(ezen az apjával majd behalunk)szoktuk neki mondani hogy a büntibe csendben vagyunk,akkor elhallgat de utánna megint kezdi.
2012. ápr. 11. 18:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy máshol kéne kialakítani a büntihelyet. Mert abból, amit írtál, élvezi. Tehát nem igazán bünti. Vagy más büntit is bevezetni. Pl. ha nálunk ezt csinálja, akkor azzal fenyegetőzök, hogy kidobom az egyik játékát. Ez általában használ. De ezt csak akkor, ha bünti nem használ (neki a konyhában, a sarokban lévő kisszékre kell ülnie). Aztán ha jön, és megint kezdi a rosszaságot, akkor visszaviszem. Aztán ha megint folytatja, akkor jön az, hogy "kidobom a Villám McQueent, mert egy ilyen szófogadatlan kisfiúnak nem kell ilyen". De erre ritkán van szükség.
2012. ápr. 11. 18:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyszerűen nem vesz komolyan :) sajnos. Más megoldás kell..

Nekem két év 8 hós a kisfiam. Ha rákiabálok és megcibálom egy kicsit a kezénél fogva, vagy erősebben rácsapok, nem csinálja többet..

Most nehogy azt gondoljátok, hogy agyonverem a gyerekem, mielőtt még lepontoz valaki! Eddig kb. 10-szer kellett a kezére vernem valamiért..

De ha büntetés vagy kézreverés akkor más hangnemben, erőteljesen, hogy érezze és tudja veszélyes is lehet /vagy az amit csinál. A kézrecsapás nem egy simogatás, hanem tényleg az!

pl. labdát dobott a főzőlapra, 5x elmondtam, hogy nem lehet. Mégis odadobta. Na jött a kézreverés és erőteljes hangnem. Azóta nem csinálja.

nálunk ez működik.

2012. ápr. 11. 18:55
 5/5 anonim ***** válasza:

enyémnek az én ágyamra kell ülnie.

ha odaültetem akkor nincs semmi, játszik.

ha mondom, hogy rossz voltál, most itt kell maradnod büntetésben akkor 2 percig zokog :)

olyan cuki :) persze aztán újra és újra megcsinálja a rosszat, de ki kell tartani :)

2012. ápr. 11. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!