Mennyi idős kortól használható a büntetés? Büntiszék?
Érdekelne aki használja ezt a módszert(leültetni a gyereket egy székre vagy szönyegre ahány éves annyi percig)milyen idős gyereknél lehet ezzel probálkozni?
Mennyi időbe telt még ottmaradt a gyerek a büntetésben?
az enyém mindig ott maradt, vagy rászóltam, ha nem. Jól látható helyre ültettem ki, szoba közepére. Kb. 3 évesen, meg is szoktam mondani, hogy mi a bajom vele.
A kicsi csak másfél, ha rossz, beviszem a szobájába. Látja, hogy mérges vagyok, nem is mer kijönni egy ideig. Már egy másfél éves is megérti, hogy rosszat csinált. Főleg, mikor tapogatja a konnektort, kacarászik és közben engem les.
2,5 éves a fiam egy ideje van bünti. Mondjuk én nem annyi időre ültetem a kanapéra, ahány éves, hanem amíg be nem fejezte azt a viselkedést, amiért kapta. Ha már nem hisztizik, ordít és csapkod, akkor kijöhet a büntiből és megbeszéljük a dolgot.
Nálunk az elején még kijött a büntiből, talán 2-3 alkalommal, de visszavittem. Most már annira tudja, hogy ha nem is maradok vele egy szobában, míg megnyugszik (azelőtt vele maradtam), akkor sem hagyja el a kanapét, hanem kiált utánam "Anya, meggondoltam, megnyugodtam! Gyere!"
A fiam másfél éves, és egy éves korában kezdtük el (nálunk büntető párna van), persze eleinte mindig eljött, mi pedig visszaraktuk a büntibe.
Most kb egy hónapja szépen kiüli a kis másfél percét, addig lehiggad, utána kapok puszit és ölelést is. Ja és mindig elmondom neki, hogy miért kell ott ülnie, akkor is amikor leültetem, és mikor felállhat onnan. Ha mondjuk azért kellett büntetésben ülnie, mert megharapott (figyelmeztetés után is), akkor utána mutatja is, hogy hol harapott meg, és ad rá puszit.
Szerintem az a nagyon fontos, hogy ha elkezded alkalmazni a büntetést, akkor tarts ki mellette, és ahányszor eljön, vidd vissza, amíg ott nem marad annyi időre, amíg kell, mert ha engedsz, és hagyod elmászkálni, akkor soha nem fog beválni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!