Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor tanul meg a lányom két...

Mikor tanul meg a lányom két keréken biciklizni? Hogyan segíthetnék Neki?

Figyelt kérdés
A nagyobb lányom nem rég lett 5 éves,3 éves kora óta van biciklije,azóta hajtja,de csak pótkeréken. Mozgásilag semmivel nem volt elmaradva eddig, picinek is hamar csinált mindent,az oviban sem szóltak,hogy gond lenne,de a bicózás valahogy nem megy Neki- én 3 vagy 4 évesen már két keréken mentem. Kezd zavarni,hogy az oviban a csoport társai 2-3 kivétellel (ők még csak 3 évesek,nem rég kezdték az ovit,vegyes csoport) már mindenki biciklizik,a 3 évesek többsége is. Tartok tőle,hogy megszólják ( egyes szülőkben olyan sok rossz indulat van),hogy nem tud két keréken biciklizni.
2012. ápr. 11. 14:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

De hogyan tanulna meg magától? :) Szépen pótkerék le (ha éppen olyan hangulatban vagy a lány) rudat valahová rögzítsd, ahol biztosan tudod tartani, és gyakoroljatok!

Te hogyan tanultál meg két keréken bringázni? Egyszer csak levetted a pótkereket, és elhajtottál? :D

2012. ápr. 11. 14:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Jajj, ne foglalkozz ezzel. A fiam 4 és fél éves, most ült először biciklin, mert eddig nem érdekelte. Volt egy három kerekűnk, de csak tologatni lehetett benne, mert nem volt hajlandó tekerni:DDD Most két kerekűt vettünk neki pótkerekekkel. Hogy mikor tanul meg pótkerék nélkül menni...??? Őszintén szólva nem érdekel:))) Ha nem érez rá motivációt, akkor 7 évesen sem fog. Ha meg nagyon akarja, akkor akár 3 évesen is megtanulhatja. Én az úszással voltam így.:))) Nincs lekésve semmiről.
2012. ápr. 11. 14:16
 3/10 A kérdező kommentje:

Én úgy tanultam meg két keréken menni,hogy Apám levette a pótkereket,és " mehetsz lányom!" Aztán egyedül neki iramodtam. Nagy udvarunk volt,a füves részen mentem,mikor már tudtam ott menni,akkor a járdán megmutattam Apámnak és a kisebbik bátyámnak,hogy milyen vagány csaj vagyok! Aztán mikor kerekezés közben hátra néztem,hogy látják e,akkor beleborultam az egyik rózsabokorba- a járda mellett mind a két oldalt rózsák voltak ültetve. Sajnos a kedvenc pulóverem bánta az egészet :-(

Én így tanultam meg biciklizni. :-)

2012. ápr. 11. 14:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam 3 éves múlt. Neki 3 kerekűje van. Azzal nagyon jól elvan. Ezt a nyarat még azzal biciklizzük át. Majd jövőre, akkor már 4 és fél lesz veszünk neki pótkerekest, de nem fogom erőltetni, mikor éppen kedve szottyan, esetleg majd látni fogja másoktól, hogy pótkerék nélkül bringáznak, akkor majd levesszük. Amúgy meg keresztfiam 6 lesz júniusban és még indig pótkerekezik. Másban mindig nagyfiú szeretne lenni és igyekszik is mindenkinek bizonyítani, hogy ő nagy már, de a biciklizésben nem hajlandó "felnőni". Hiába mondja neki bárki, hogy már nagy fiú vagy ehhez, ő mindenkinek fölényesen azt válaszolja, hogy "én így érzem biztonságban magam, és nem az a legfontosabb, hogy nekem jó legyen?"
2012. ápr. 11. 14:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én lánykám is kb 4 évesen már tekrt. Előtte rollizott meg futóbringázott,mivel az egyensúlya így már meg volt,ca felült és ment a 2 kereküvel.
2012. ápr. 11. 14:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam januárban volt 5 éves,mrá tavaly ősszel levettük a pótkereket neki a bicikliről, de akkor még csak nyavalygot, hogy úgy is el fog esni, most mikor jött a jó idő megint előszedtük a biciklit, én nem tettem rá botot, hanem a gyerek ráülta biciklire és jól meglöktem,hogy legyen lendület és tekerte én meg szaaldtam utánna és ha elakart eseni elkaptam , egy délután alatt megtanult biciklizi, persze azért nem tökéletesen a megállásnál még előfordulnask problémák, de az elindulás már megy egyedül is, egyenlőre még csak a füvön enegedem biciklizni, mert félek ha megállásnál véletlen felborul megüti magát.
2012. ápr. 11. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:
A nagyobbik lányom három és fél évesen tanult meg biciglizni,pótkerék le,bot betéve hátra,középre és kb. két délután alatt megtanult biciglizni.Én futottam mellette,szóval ahhoz,hogy megtanuljon,ahhoz neked menni kell vele.Nem vagyok híve az egyedüli tanulásnak,mert annak sok sírás a vége.Te biztos nagyon ügyes voltál,de hidd el picit te is beleadsz a dologba és menni fog a gyereknek.A kicsi lányom most két éves,de ma már van olyan csoda,hogy futóbicigli,na ő már azzal teper,mint a villám,így ő is fog biciglizni három évesen.az egyensúlyt már tartja,simán átül majd a tekerősre.
2012. ápr. 11. 15:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem ne aggódj, meg fog tanulni, ha akar! Az én fiamnak is 3 éves korától volt bringája (pótkerék nélküli), kétszer megpróbálta, majd közölte, nem érdekli. Néha elővettük – nem érdekelte. Nekem is fura volt, hogy már mindenki tud bringázni az oviban rajta kívül, de aztán egyszer csak ovi után közölte, hogy mutat valamit: és felpattant egy bringára ott (ami ráadásul kicsi is volt neki, tehát a térde nem fért el, így még nehezebb volt rajta tekerni), és elkezdett fel-le tekerni a kertben. Nagyon nevettem, és kérdeztem, hogyhogy megtanulta? Segített neki valaki? Kiderült, hogy egyszer csak kedvet kapott, odatámaszkodott a falnak, és megtanulta egyedül. Nos, én azóta úgy gondolom, hogy semmit sem szabad erőltetni, pláne nem azért, mert „mások Pistikéje már olyan ügyesen…” Az egyik gyerek ebben, a másik abban jobb, és ha erőszakoljuk ezeket a dolgokat, akkor még a kedvük is elmehet tőle… gondolj bele, milyen sikerélmény, ha ő akar valamit, amit aztán véghezvisz (nem pedig a szülei erősködnek, és stresszel közben, hogy nem sikerül, és jaj, akkor anyu-apu nem fog örülni).

(Szerintem a pótkerék egy igazi hülyeség egyébként – bocs, nem rád mondom, mert használjátok, hanem arra, aki kitalálta.)

2012. ápr. 11. 16:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: csak azt hagytam ki, hogy már 6 elmúlt, mikor megtanulta magától, tök ügyesen bringázik, és nagyon imádja.
2012. ápr. 11. 16:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát erre én is kiváncsi lennék mert az én lányom 6 éves elmúlt és még pótkerékkel se biciglizik,egyszerűen utálja.Van neki egy kisebb pótkerekes,úgy van ahogy vettük.A nagyobbra szereltünk seprűnyelet,sarokkal hajtja,de olyan lassan mint a csiga.5 méter után panaszkodik hogy fáj a feneke.:(
2012. ápr. 11. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!