Mikor tanul meg a lányom két keréken biciklizni? Hogyan segíthetnék Neki?
De hogyan tanulna meg magától? :) Szépen pótkerék le (ha éppen olyan hangulatban vagy a lány) rudat valahová rögzítsd, ahol biztosan tudod tartani, és gyakoroljatok!
Te hogyan tanultál meg két keréken bringázni? Egyszer csak levetted a pótkereket, és elhajtottál? :D
Én úgy tanultam meg két keréken menni,hogy Apám levette a pótkereket,és " mehetsz lányom!" Aztán egyedül neki iramodtam. Nagy udvarunk volt,a füves részen mentem,mikor már tudtam ott menni,akkor a járdán megmutattam Apámnak és a kisebbik bátyámnak,hogy milyen vagány csaj vagyok! Aztán mikor kerekezés közben hátra néztem,hogy látják e,akkor beleborultam az egyik rózsabokorba- a járda mellett mind a két oldalt rózsák voltak ültetve. Sajnos a kedvenc pulóverem bánta az egészet :-(
Én így tanultam meg biciklizni. :-)
Szia! Szerintem ne aggódj, meg fog tanulni, ha akar! Az én fiamnak is 3 éves korától volt bringája (pótkerék nélküli), kétszer megpróbálta, majd közölte, nem érdekli. Néha elővettük – nem érdekelte. Nekem is fura volt, hogy már mindenki tud bringázni az oviban rajta kívül, de aztán egyszer csak ovi után közölte, hogy mutat valamit: és felpattant egy bringára ott (ami ráadásul kicsi is volt neki, tehát a térde nem fért el, így még nehezebb volt rajta tekerni), és elkezdett fel-le tekerni a kertben. Nagyon nevettem, és kérdeztem, hogyhogy megtanulta? Segített neki valaki? Kiderült, hogy egyszer csak kedvet kapott, odatámaszkodott a falnak, és megtanulta egyedül. Nos, én azóta úgy gondolom, hogy semmit sem szabad erőltetni, pláne nem azért, mert „mások Pistikéje már olyan ügyesen…” Az egyik gyerek ebben, a másik abban jobb, és ha erőszakoljuk ezeket a dolgokat, akkor még a kedvük is elmehet tőle… gondolj bele, milyen sikerélmény, ha ő akar valamit, amit aztán véghezvisz (nem pedig a szülei erősködnek, és stresszel közben, hogy nem sikerül, és jaj, akkor anyu-apu nem fog örülni).
(Szerintem a pótkerék egy igazi hülyeség egyébként – bocs, nem rád mondom, mert használjátok, hanem arra, aki kitalálta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!