Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rosszul tenném ha ide íratnám be?

Rosszul tenném ha ide íratnám be?

Figyelt kérdés

Körzetileg a szomszéd utcában lévő óvodához tartozunk. Én ide szeretném (terveztem) idén beiratni a gyermekemet.

Közel van, a szüleim szemben laknak, így bármikor el tudnak menni majd érte ha kell, télen-nyáron hóban esőben nem kell autózni, messzire menni, előbb hazaérünk és játszhatunk...

Van egy ismerősöm, egy idősek a gyerekeink (1 hónap különbség). Ő azt mondja, hogy 2 ismerősétől hallja, nem jó az ovi (nem oda jártak a gyerekek, csak hallotta akitől azok informálódtak), hogy sok a kisebbségi. Nem megbántásként a kisebbségnek, de nem szívesen járatnám én sem ilyen helyre a gyerekemet. Viszont. Minden nap délelőtt arra sétálunk és én nem sok kisebbségit láttam az udvaron. Valamint délután sem amikor jönnek a gyerekért. Persze ez még nem jelent semmit.

Tudom nem ez határozza meg, de azért ez is fontos. Én eddig nem hallottam rosszat róla (én is ide jártam, igaz az már nagyon rég volt).

Én azért megnézem, de ti figyelembe vennétek a döntésnél? Kicsit elbizonytalanodtam, pedig itt van lassan a beíratás.

A legjobbat szeretném a gyermekemnek (mint mindenki).

2012. ápr. 9. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Megértem ahelyzeted. Én elmennék az oviba - mondjuk nyíltnapon - és megnézném a saját szememmel. Ne olyanok véleményére adj, akik szintén csak hallottak ezt-azt. Nézz szét az oviban, érdeklődj más anyukáktól, esetleg óvónőtől, és úgy dönts.

Ha valóban úgy érzed, hogy sok a kisebbségi, és nem szeretnéd közéjük hordani, még mindig kereshetsz mást. Ha viszont tetszik, butaság lenne máshova íratni :)

2012. ápr. 9. 21:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Én beíratnám. Mindenhol akadnak kisebbségek,és nem minddel van probléma. Sőt, több a nem kisebbségi,de elkényeztetett,agresszív gyerek minden oviban. Ha komoly gond lenne,akkor még mindig átviheted másik oviba.
2012. ápr. 9. 21:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha oda szeretnéd,akkor ne hallgass másra.Ha nem válik be,még mindig átviheted a gyereket egy másik oviba.
2012. ápr. 9. 21:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is beíratnám. Menj be, nézz szét, beszélj az óvónőkkel. Ha esetleg mégsem válik be, akkor írathatod máshová is.
2012. ápr. 10. 07:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Év közben máshova iratni azért nem olyan egyszerű, minden ovi tele van. Én is azt mondom, hogy menj el nyílt napra, meg beszélj az óvónőkkel, hogy van-e valami konfliktus ilyen helyzetekben, illetve hogyan oldják meg.

A lányomnak is van egyébként egy roma csoporttársa, a legnagyobb barátnők, igaz, az édesanya fehér. És elég rendes családnak tűnnek.

És az is igaz, hogy mindig lesz olyan gyerek, aki terrorizálja a többit, akár roma, akár fehér. Az a lényeg, hogy az óvónők tudják kezelni a helyzetet.

Hozzáteszem, hogy mivel az étkezésért fizetni is kell, szerintem nem nagyon adják be a naplopók a gyereküket, csak azok, akik dolgozni is járnak. Kiscsoportban szerintem nem lehet ez gond. Esetleg 5 éves kortól.

2012. ápr. 10. 08:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Egyetértek az előttem szólókkal, ne hallgass arra, aki csak hallomásból ítélkezik, ráadásul nem az óvónőkről, hanem a „gyerekállományról”! Még ha az odajárókat kérdezed, akkor is nagy eltérések lehetnek a véleményekben, de a legfontosabb valóban az óvónők hozáállása.

Nálunk egy cigány kisgyerek van csupán az oviban, de vele soha semmi gond nem volt… viszont a többiek közt vannak (elnézést, de így tudom csak mondani) olyan tukkó szülők gyerekei, akik sajnos otthonról elég fura dolgokat hoznak, hiába fehér a bőrszínük.

Azzal nem értek egyet, hogy nehéz év közben átvinni másik oviba valakit, ismerek olyanokat, akik megtették (nem a mi ovinkból, de a környéken), és azt mondták, simán ment. Én is csodálkoztam rajta, ahogy azon is, hogy az iskolákban is sok ilyen mozgás van, de mivel olyanok mesélték, akik maguk tették, elhiszem.

2012. ápr. 10. 09:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mindenképp a nyílt napra is elmegyek, megnézem.

2012. ápr. 10. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!