Mikor szoktátok kihívni az ügyeletet?
13 hónapos kislányom tegnap este óta lázas. Este 38,5öt mértem, hajnalban 39,4et. Valamennyire mindig sikerül levinnem, de pár óra múlva ismét felszökik neki. Most utoljára fél 4-kor 39,2t mértem. Ezeket mind fenékben mértem. Délelőtt meg este Panadol Babyt adtam neki, most fél 4kor meg Germicid-C kúpot. Még mindig elég meleg a feje, lázasnak érzem továbbra is. Talán most már nem olyan magas. Kicsit később megmérem megint.
Egész nap fekszik, alszik, bújik. Amúgy egész nap pörög, megy, játszik, dumál.
Ki kellene hívnom az ügyeletet?
Holnapig csillapítanám a lázát, 39,5 fölött hűtő fürdőznék is, és holnap elvinném a gyerekorvoshoz.
Amúgy megpróbálhatod kihívni őket, de ennyiért nem jönnek ki, az tuti biztos. Maximum beviheted, mint első írta, de nem érdemes. Én már többször voltam. Órákig tartó várakozás egy miniatűr szobában, ahol a tiédnél betegebb gyerekek hánynak ugatóan köhögnek stb. Még elkap valamit pluszban...
Jobbulást amúgy a kicsinek!
Mivel a legmagasabb amit mértél 39,4 és fenékben,tehát valójában az 38,9.Ezzel semmiképp nem vinném az ügyeletre,mert ahogy egyik válaszoló pontosan leírta,hogy mi fogadna ott titeket...még tényleg összeszed valamit szegényke.38,5 felett csillapíts a lázát és figyeld,hogy nem e alakul ki valami más tünet.Az hogy levert,bújós,nincs kedve semmihez teljesen természetes.Ha étvágya sincs és egy falatot sem eszik egész nap az sem gond,ne ijedj meg.Itasd sok folyadékkal,de azt is csak kortyonként,mert esetleg kihányhatja,ha többet iszik egyszerre.Ha bármi kérdésed,vagy aggodalmad van,hívd fel az ügyeletet és kérj tanácsot.Én kifejezetten kiszoktam hangsúlyozni,hogy nem akarom,h.kijöjjenek,mert tudom,nincs nagy gáz,csak segítsen telefonban,hogy mit tehetek még... stb.Nagyon kedvesen segítettek idáig én pedig megnyugodtam egy szakember hangjától:)
Holnap pedig vidd a házi orvoshoz!
Jobbulást a picidnek!
Reggel menjetek az orvoshoz, addig csillapítsd a lázát. A hűtőfürdőn kívül még borogathatod is langyos vízzel.
Mikor ennyire lázas a lányom, 4 óránként kap Germicid kúpot és 4 óránként Panadolt vagy Nurofen szirupot, úgy, hogy a kúp után két órával mehet a kanalas. Gyerekorvos mondta, hogy így csináljam, ha nagyon makacs a láz. Volt, hogy három napig csak csökkenteni tudtam a kicsim lázát, teljesen levinni nem sikerült, influenzás volt. Jobbulást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!