A paracetamol vagy az ibuprofén tartalmú lázcsillapító a jobb, hatékonyabb?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 8. 20:11
1/9 alaszka válasza:
Nekünk az ibuprofén-os bevált, mi kúpot használunk mind a két gyereknek (9 hónapos és 4 éves), és kb. 15-20 perc alatt leviszi a magas lázat is. Paracetamolost mi még nem használtunk, de úgy tudom, az inkább alacsonyabb láznál jó.
2/9 anonim válasza:
én nem tudom hova tartozik a Nurofen szuszpenzió,de nekünk az vált fogfájásra,lázra.
3/9 anonim válasza:
A Nurofen is Ibuprofen.
Az ibuprofen a nyerő, a paracetamol semmit nem ér.
4/9 anonim válasza:
A paracetamol se gyereknél, se felnőttnél nem igazán jön be nálunk.
Bár váltásnak gyereknél már használtuk.
5/9 anonim válasza:
Én paracetamlolos kúpot kombinálok ibuprofén szuszpenzióval, és bevált a 3,5 évesemnél és a 11 hónaposnál is.
6/9 anonim válasza:
Én még csak paracetamolos kúpot adtam nekik, szerencsére nem gyakran betegek, de eddig bevált.
7/9 anonim válasza:
A kisfiamnak csak a Nurofen használ. A Panadol szirup (paracetamol) semmit nem ért neki, még fentebb is ment a láza:S
8/9 anonim válasza:
mifelénk jobban díjazzák a paracetamolt. De olyan verziót is hallottam már, hogy a mostani Nurofen gyengébb, mint 10 évvel ezelőt volt. Én is jobban szeretem a paracetamolt vagy az algocalmint.
9/9 anonim válasza:
Mérlegelni kell a mellékhatások tekintetében.
Az ibuprofen-nek erősebb a fájdalomcsillapító hatása, de sokkal komolyabb mellékhatásai lehetnek (pl gyomorvérzés) a paracetamol gyengébb, de sokkal kevesebb a mellékhatása, viszont könnyen túl lehet adagolni és akkor végezetes, akár halálos májkárosodás lehet a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!