Ugye a gyerekfogkrém úgy van meg csinálva, hogy nincs baja a lányomnak ha lenyeli?
Ja ,a gyerekfogkrémet ami fluoridmentes vagy csökkentett tartalmú (nem véletlenül) . Ezeket le is nyelheti a gyerek.
De majd ha lesz sajátod,akkor kiváncsi vagyok,hogy a fluoridos fogkrémet odaadod e neki nassolni. A fluorid mérgező, és ezt nem én találtam ki,bármlelyik fogorvost megkérdezheted,vagy beírhatod a googleba.
Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkorában előszeretettel ette a Vademecum epres fogkrémet. Volt, hogy titokban kisettenkedtem a fürdőszobába, és ettem belőle egy picit, pedig már jócskán ovis korú voltam, tudtam köpni, de finom volt...
Mégsincs semmi bajom felnőttként. Nem mondom, hogy etesd a gyereket fogkrémmel, vagy engedd, hogy rájárjon és nasizzon belőle mint én tettem, de ha egy picit teszel a fogkefére, attól nem lesz baja, ha lenyeli sem.
Gyerekkoromban bizony a bátyámmal közösen ettük a fogkrémet, mert olyan fincsi volt. Aztán meg a húgommal ettük az övét, pedig már akkor iskolás voltam. De hát olyan finom volt...
Erre ügyelek, hogy ne álljon majd ő is neki magába enni.
De ugye, azért tettem fel a kérdést, mert az egy dolog hogy én ettem, de nem tudom hogy egy 2.5 évesnek mennyire árt. Meg alapból szerintem ha az embernek gyereke van, hiába csinált ő gyerekkorában akármit, csak aggódik a gyerekéért hogy nem-e árt neki, nem lesz baja tőle? Legalább is én ilyen aggódós vagyok.
Mi is gyerekkent ettuk tesommal a Gabi fogkremet es mind a ketten meg elunk...
A kislanyomnak is Gabi fogkrem van mert itt kulfoldon nem lehet kapni normalisat, csak mentolos gyerek fogkremet es eleg sok fluorid van benne, azt nem mertem adni. En a Gabi fogkremre emlekeztem igy azt hozattunk ki neki, de azert olvasva dolgokat en is aggodok h valoban jo e. A kislanyomnak sem megy meg a kikopes az esetek tobbsegeben sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!