Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó ha a szülő arra tanítja a...

Jó ha a szülő arra tanítja a gyerekét hogy ne ossza /adja oda más gyereknek a játékát?

Figyelt kérdés

Játszótéren történt a homokozóban ahol minden gyerek játszik a másik gyerek játékával. Főleg a kicsik akik még nem értik hogy a máséhoz nem nyúlunk kérdezés nélkül,de nincs ebből probléma.

Szóval 4 kisebb gyerek 1,5-4évesek együtt homokoztak,mikor megjelent egy kislány olyan 8-10éves lehetett. Előszedte a saját motyóját,és kiöntötte. A lányom az első volt (2éves),aki odament hogy megnézze a dolgait,és felvett egy formát. Erre a lány mint valami idegbeteg gyorsan elkezdte összeszedni a játékait,még rájuk is feküdt hogy ne tudjon senki semmit elvenni. De a lányomnak mégis sikerült. Erre a gyerek ami a kislányom kezében volt olyan hevesen kitépte hogy szegény babám elesett!

Én megkérdeztem miért ilyen fukar,és mondtam hogy ők még kicsik,ha el is veszik nem fogják ellopni Erre ő azt felelte hogy az anyja mondta,hogy ne adjon oda senkinek semmit a játékaiból!

2012. ápr. 6. 00:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

off:

Az ilyen "magamévá teszem" helyzetekre találtam ki, hogy a játszótérre tápszeres kanalakat, kiszuperált konyhai műanyagokat, popsikrémes tégelyeket viszünk. Lehet nem színes, de a kicsiknek tök mindegy, mibe lapátolnak. Ezekért pedig nem kár, ha elveszik, elviszik.

Sok szülőnek manapság már az is gondot jelent, hogy egy csokit megvegyen, minden héten új homokozó készletet venni elég sok pénz.

2012. ápr. 6. 11:04
 12/15 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben nem hallottad, hogy valóban azt mondta-e az anyja vagy csak a kislány találta ki/fogalmazta át. Természetesen ettől még nem jó önzőségre nevelni a gyereket, azonban az is igaz, hogy minden ember/gyerek más, illetve vannak önzőbb korszakok. Ettől függetlenül én mindig nagyon sajnálom a lányomat, ha olyan gyerek játékával akar játszani, aki önző, mert szegénykém csak néz szomorú szemekkel és nem érti, miért nem játszhat a másik játékával. Ő egyébként nagyon jószívű, ha mondjuk, hogy adja oda másnak a játékát, szó nélkül odanyújtja neki. Emiatt ugye nem igazán fogja fel, hogy más miért nem ilyen. 4 éves kislány anyukája.
2012. ápr. 6. 12:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Az én fiam még csak 3,5 éves, de én arra tanítom, hogy ne adja oda a játékát bárkinek. Ha valaki szeretne játszani vele akkor kérje el, de Ő szintén így viselkedjen. Ő még soha nem ment oda senkihez úgy, hogy szó nélkül kivegye a játékot a kezéből. Kérni, kérni és kérni. És ha nem szeretné a játékát kölcsön adni, akkor ne adja, de azt szépen mondja is meg, viszont Ő se várja el mástól, hogy megkapja annak a játékait.
2012. ápr. 6. 14:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom,én eleve nem engedem a gyereknek ,hogy csak ugy odamenjen és elvegye másét. Már 1-2 éves kora óta mondogatom,hogy meg kell kérdezni elveheti e.
2012. ápr. 6. 23:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem elfogadhatatlan, hogy egy 10 éves így viselkedik. A két évesnek lehet ugyan mondogatni hogy meg kell kérdezni, stb. de sok két éves még beszélni se nagyon tud...és ha azt látja, hogy mindenki játszik mindenkiével, és ezt többször meg is teszi, az az egy alkalom amikor pont nem lehetne, nem fogja érteni, megzavarodik.Érdekes módon, a testvérem 2 éves és másfél éve ugyanaz a homokozókészletünk van, csak egy forma tört eddig ketté, mert valaki véletlenül rálépett..egyébként mindenkinek oda szoktuk adni a homokózót hogy játsszon vele, csupán az anyucinak apucinak vagy aki ott van vele oda kell figyelni hogy meg van e minden darab, ill. h a gyerek ne vigye haza más játékát, ennyi az egész..FIGYELNI KELL RÁJUK! egy 8-10 éves lány szerintem van már olyan érett, hogy felfogja hogy az a kisbaba ezt még nem érti, nem szabad vele durvának lenni. hagyni kell játszani majd szépen visszakérni..jelenleg 16 vagyok, és pontosan emlékszem hogy nekem 4 éves koromtól ugyanaz a készletem volt, mindenkinek odaadtam és nem lett semmi baja.. Ha az anyja mondta a kislánynak, akkor az anyja se ép teljesen szerintem.. ha ez van akkor ne menjen le egyedül, vagy figyeljen a játékaira, de irigységre nevelni a gyereket vétek! a játszón egyébként is bármi megtörténhet, ha még nem szándékosan is..eltörheti a kezét, leeshet valahonnan, betörheti a fejét elveszti az eszméletét.. akkor anyuci éppen a pörköltet csinálja otthon..szóval jobb ottlenni a gyerekkel, főleg ha ilyen irigy, mert ha fenn a csúszdánál veszekszik félrelök valakit az már nem olyan jó dolog.. ha meg a kislány ilyen akkor ki kell nevelni belőle, és nem leengedni egyedül!!!!!!
2012. máj. 19. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!