Jó ha a szülő arra tanítja a gyerekét hogy ne ossza /adja oda más gyereknek a játékát?
Játszótéren történt a homokozóban ahol minden gyerek játszik a másik gyerek játékával. Főleg a kicsik akik még nem értik hogy a máséhoz nem nyúlunk kérdezés nélkül,de nincs ebből probléma.
Szóval 4 kisebb gyerek 1,5-4évesek együtt homokoztak,mikor megjelent egy kislány olyan 8-10éves lehetett. Előszedte a saját motyóját,és kiöntötte. A lányom az első volt (2éves),aki odament hogy megnézze a dolgait,és felvett egy formát. Erre a lány mint valami idegbeteg gyorsan elkezdte összeszedni a játékait,még rájuk is feküdt hogy ne tudjon senki semmit elvenni. De a lányomnak mégis sikerült. Erre a gyerek ami a kislányom kezében volt olyan hevesen kitépte hogy szegény babám elesett!
Én megkérdeztem miért ilyen fukar,és mondtam hogy ők még kicsik,ha el is veszik nem fogják ellopni Erre ő azt felelte hogy az anyja mondta,hogy ne adjon oda senkinek semmit a játékaiból!
off:
Az ilyen "magamévá teszem" helyzetekre találtam ki, hogy a játszótérre tápszeres kanalakat, kiszuperált konyhai műanyagokat, popsikrémes tégelyeket viszünk. Lehet nem színes, de a kicsiknek tök mindegy, mibe lapátolnak. Ezekért pedig nem kár, ha elveszik, elviszik.
Sok szülőnek manapság már az is gondot jelent, hogy egy csokit megvegyen, minden héten új homokozó készletet venni elég sok pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!