Anya, mire jó a tampon? Ti mit válaszolnátok egy 3 évesnek?
Tegnap együtt vásároltunk a 3 éves kislányommal, és a tej, kenyér mellé betettem egy csomag tampont is. Már akkor kérdezte, hogy az mi, de leszereltem azzal, hogy tampon, és anyának kell. Itthon, amikor kipakoltuk a csomagokat, ismét rákérdezett, hogy mire jó a tampon. Hirtelen azt sem tudtam, mit válaszoljak. Én kb. 10 éves voltam, amikor anyukámmal megbeszéltük ezeket a dolgokat.
Ti mit mondanátok?
Leiah: Igazad van, tényleg nem nézünk kereskedelmi tévét. Mesét csak dvd-ről néz.
Utolsó: Köszönöm a könyvajánlót, utána fogok nézni.
Tyú, én nem mernék olyat mondani neki, hogy minden hónapban vérzek. Az olyan ijesztően hangzik.
Én csak annyit mondtam arra, hogy miért nem fürödhetünk együtt: anyának minden hónapban pár napig fáj egy kicsit a pocija és ilyenkor nem szabad fürdeni... Igaz, kicsit furcsállta a dolgot, de belenyugodott.
Bocsánat, kicsit off, de anyám gyerekkori sztorija ugrott be. A negyvenes évek végén volt kisgyerek. Egyszer olvasta valahol a "kozmetika" szót és nem tudta mit jelent.
Nagymamámat kérdezte, hogy "mi az a kozmetika?"
Mire a nagymamám felháborodva lekevert neki egyet, hogy "adok neked kozmetikát, foglalkozz a tanulással inkább!".
Anyám évekig abban a tudatban volt, hogy a kozmetika valami nagyon rossz dolog :) Már közel 70, de még mindig élénk emlékkép ez a gyerekkorából.
Érdekes ez a dolog,az én kislányom nem ijedt meg,mikor megtudta, hogy a nénik nunija néha vérzik.
És hiába bujkáltam a tamponnal, egyszer csak elém állt és közölte, hogy a tampont akkor dugom a nunimba mikor vérzik. Összerakta a részleteket a kis Sherlock :)
Elmondhatod, hogy mindenkinek, akinek lehet kisbabája, minden hónapban szüksége van rá. Nem kell belevenni vérzést, mert még nem értené, de azt tudatosíthatod benne, hogy ő is ennek köszönhetően jött a világra (apa segítségével)
Itt a hangsúly azon van, hogy őszintén és adekvát modon reagálj. Ezt a gyerek érezni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!