Válaszolnátok pár kérdésemre egészségkártyával kapcsolatban?
1. Ha számlát kérek a patikában és azt beküldöm az egészségpénztárhoz akkor kérhetem készpénzben is az összeget vagy jóváírják a kártyámon?
2. Ha készpénzben kérem akkor levonják az összeget a kártyámról vagy ahhoz nem nyúlnak és küldik a pénzt?
3. Ha a férjem a fő kártya tulajdonos és bele van vonva az egész család akkor vásárolhatok úgy számlára hogy pl. a gyógyszertárban van kártyaelfogadóhely, de mivel a férjemnél van a kártya számlát kérek és beküldöm?
1.: nem bonyolítanak készpénzforgalmat az egészségpénztárak, átutalással kapod meg a pénzt.
2.: szerintem alapvető ismerethiányod van az egészségkártyák működéséről. Ez a kérdés ezt bizonyítja.
3.: igen, kifizeted készpénzben a vásárolt dolgok árát, kérsz róla számlát, beküldöd az egészségpénztárnak és majd utalják a keretedből a pénzt.
Ha te járkálsz a patikába, legyen nálad a kártya. A legtöbb patika már kártyaelfogadó hely. Csak lehúzzák, mint egy bank vagy hitelkártyát és nem kell szórakozni a számlákkal.
Mivel ti is kedvezményezettek vagytok, simán vásárolhatsz vele te is.
Nálunk enyém a kártya, a férjem a kedvezményezett, simán használhatja mindenhová. Sőt, apósom, anyósom gyógyszereit is ki tudtuk fizetni vele.
Kérdd el a férjedtől a kártyát, és azzal fizess, ne kelljen bonyolítgatni. Én is így csinálom, és mivel XYné vagyok, azt írom alá, hogy XY, mert az ő nevét (kártyatulajét) kell aláírni.
Tudtad, h akár popsitörlőt is vehetsz kártyára? Tiszta jó, mi néha szoktunk akciós Neogranormont:)
Nem egészen értek egyet az utolsó válaszolóval. Mi a párommal nem vagyunk házasok. Ő P.L., én pedig B.E. Rajt vagyok a kártyáján kedvezményezettként, és mindig a saját nevemet írom alá, még akkor is, ha az Ő receptjét váltom ki. Nálam van a kártya, Ő még nem is használta soha.
Viszont tényleg el kéne olvasnod a szabályzatot, mert van pár dolog, ami eltérő lehet a különböző pénztárak között.
És nekem furcsa az is, hogy a mi vitaminunkat megvehetem, a gyerekét pedig visszadobták, nem fizették ki.
Utolsónak. Utsó előtti vagyok:)
"Nem egészen értek egyet az utolsó válaszolóval. Mi a párommal nem vagyunk házasok. Ő P.L., én pedig B.E. Rajt vagyok a kártyáján kedvezményezettként, és mindig a saját nevemet írom alá, még akkor is, ha az Ő receptjét váltom ki."
Én nem hiszem, hogy meg vagyok nevezve kedvezményezettként, nem is tudtam, hogy meg lehet nevezni valakit, ezért írom a párom nevét alá.
Szia Kedves "Utolsó előtti"!
Közeli családtagokat meg lehet nevezni minden pénztárnál kedvezményezettként. Házastárs, gyermek, szülő, testvér. Néhány pénztár az élettársat is elfogadja. És ezek a kedvezményezettek ugyanolyan joggal használhatják a kártyát, mint a tulajdonosa.
Ezt utólag is bármikor meg lehet tenni, nem kerül semmibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!