Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Válaszolnátok pár kérdésemre...

Válaszolnátok pár kérdésemre egészségkártyával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

1. Ha számlát kérek a patikában és azt beküldöm az egészségpénztárhoz akkor kérhetem készpénzben is az összeget vagy jóváírják a kártyámon?

2. Ha készpénzben kérem akkor levonják az összeget a kártyámról vagy ahhoz nem nyúlnak és küldik a pénzt?

3. Ha a férjem a fő kártya tulajdonos és bele van vonva az egész család akkor vásárolhatok úgy számlára hogy pl. a gyógyszertárban van kártyaelfogadóhely, de mivel a férjemnél van a kártya számlát kérek és beküldöm?

2010. dec. 10. 19:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1.: nem bonyolítanak készpénzforgalmat az egészségpénztárak, átutalással kapod meg a pénzt.

2.: szerintem alapvető ismerethiányod van az egészségkártyák működéséről. Ez a kérdés ezt bizonyítja.

3.: igen, kifizeted készpénzben a vásárolt dolgok árát, kérsz róla számlát, beküldöd az egészségpénztárnak és majd utalják a keretedből a pénzt.

2010. dec. 10. 19:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne ismerethiányom akkor nem kérdeznék. Köszi a kedvességet. Soha nem használtuk még a kártyát ezért kérdezek.
2010. dec. 10. 19:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha te járkálsz a patikába, legyen nálad a kártya. A legtöbb patika már kártyaelfogadó hely. Csak lehúzzák, mint egy bank vagy hitelkártyát és nem kell szórakozni a számlákkal.

Mivel ti is kedvezményezettek vagytok, simán vásárolhatsz vele te is.

Nálunk enyém a kártya, a férjem a kedvezményezett, simán használhatja mindenhová. Sőt, apósom, anyósom gyógyszereit is ki tudtuk fizetni vele.

2010. dec. 10. 19:21
 4/11 anonim ***** válasza:
ja és mennyivel könnyebb itt kérdezni, mint elolvasni az egészségpénztár szolgáltatási szabályzatát...
2010. dec. 10. 19:27
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen könnyebb itt kérdezni, mert ti tapasztalatból tudtok válaszolni és nem a nyers szöveget olvasom amiből vagy megértem vagy nem. És könnyebb, mert nem kell előkeresnem a szabályzatot. Úgy tudom ez az oldal arra való, hogy kérdezzünk. Bocsi, lehet, hogy eltévedtem.
2010. dec. 10. 19:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Kérdd el a férjedtől a kártyát, és azzal fizess, ne kelljen bonyolítgatni. Én is így csinálom, és mivel XYné vagyok, azt írom alá, hogy XY, mert az ő nevét (kártyatulajét) kell aláírni.

Tudtad, h akár popsitörlőt is vehetsz kártyára? Tiszta jó, mi néha szoktunk akciós Neogranormont:)

2010. dec. 10. 20:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget kedves utolsó. Végre valaki aki nem támad, hanem tud normálisan válaszolni.
2010. dec. 10. 20:23
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem egészen értek egyet az utolsó válaszolóval. Mi a párommal nem vagyunk házasok. Ő P.L., én pedig B.E. Rajt vagyok a kártyáján kedvezményezettként, és mindig a saját nevemet írom alá, még akkor is, ha az Ő receptjét váltom ki. Nálam van a kártya, Ő még nem is használta soha.

Viszont tényleg el kéne olvasnod a szabályzatot, mert van pár dolog, ami eltérő lehet a különböző pénztárak között.

És nekem furcsa az is, hogy a mi vitaminunkat megvehetem, a gyerekét pedig visszadobták, nem fizették ki.

2010. dec. 10. 23:04
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsónak. Utsó előtti vagyok:)

"Nem egészen értek egyet az utolsó válaszolóval. Mi a párommal nem vagyunk házasok. Ő P.L., én pedig B.E. Rajt vagyok a kártyáján kedvezményezettként, és mindig a saját nevemet írom alá, még akkor is, ha az Ő receptjét váltom ki."

Én nem hiszem, hogy meg vagyok nevezve kedvezményezettként, nem is tudtam, hogy meg lehet nevezni valakit, ezért írom a párom nevét alá.

2010. dec. 10. 23:12
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia Kedves "Utolsó előtti"!

Közeli családtagokat meg lehet nevezni minden pénztárnál kedvezményezettként. Házastárs, gyermek, szülő, testvér. Néhány pénztár az élettársat is elfogadja. És ezek a kedvezményezettek ugyanolyan joggal használhatják a kártyát, mint a tulajdonosa.

Ezt utólag is bármikor meg lehet tenni, nem kerül semmibe.

2010. dec. 11. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!