Ha játékot adok idegen gyereknek az azt jelenti hogy neki is adtam? Nem kértem vissza, mert nem akartam ezen fennakadni (mert csak pár forint), de nagyon meglepődtem az anyukán! Te mit tettél mondtál volna?
A játszótéren történt az eset. Kislányommal levittük az aszfaltkrétáját,egy teli vödörrel,és nem is volt még egy sem eltörve. Pár napja vettük.
Volt ott egy anyuka két gyerekkel,és a nagymama. A gyerekek nézték a lányomat mit csinál,de nem mertek odamenni hozzá. Erre én megfogtam 1-1 krétát és odaadtam nekik hogy ők is rajzoljanak. Le is ültek a lányomhoz. Fél óra múlva elindultak haza. De a krétát az anyukának esze ágában sem volt visszaadni! A nagymama mondta neki hogy biztos csak kölcsön adtam,de az anya hajtotta hogy nem mert én azt a gyerekeknek adtam. Én csak néztem! Aztán a nagyi kérdezte a gyerekeket hogy meg köszönték e,én meg válaszoltam persze megköszönték!
Valami olyasmit kellett volna mondani, hogy " Ha annyira szeretnétek hazavihetitek!". Ebből az anyuka is rájött volna, hogy eredetileg nem örökbe adtad. De így utólag könnyű okosnak lenni. Én is sokszor járok így, hogy abban a pillanatban nem tudok mit mondani, csak később agyalok rajta.
Velünk a multkor történt egy fura eset a Máltai játszótéren (aki nem ismeri, itt lehet kismotorokat kölcsönözni) Mi vittük a saját motorunkat, de máskor is előfordult már, hogy ráültek más gyerekek, de nem is szoktam szólni érte, mert általában rövid időn belül megjelenik az anyuka és vagy megkérdezi, hogy szabad e, vagy egyszerűen leszállítja a gyerekét. A multkor is ráült egy kisfiú és a kijárat felé vette az irányt. Persze rögtön utána szaladtam és mivel szülőt nem láttam, mondtamn a gyereknek, hogy ezzel az én fiam akar játszani, szóljál anyukádnak, hogy kölcsönözzön egyet. Aztán magam mellé vettem a motort és homokoztunk tovább a fiammal. Kb fél óra múlva ismét ráült az a kisfiú és olyan gyorsan elhúzott, hogy alig értem utól. Az egész családdal együtt (voltak vagy hatan) kifelé igyekeztek a kapun és kb 10 méterrel a játszótéren kívül értem utól, persze kiabáltam is utána. Erre az apja azt mondta, hogy azt hitte, hogy ez kölcsönzős. Mondtam neki, hogy ha az lenne, akkor se kéne kivinni a kapun kívülre. De mást nem is tudtam mondani, csak rohantam visza a gyerekemhez akit ott hagytam a homokozóban. Utólag belegondolva jó hülye voltam, de nem gondoltam,hogy "futóverseny lesz". Ha a fiammal totojáztam volna simán ellopják a motort.
Ezt csak azért írtam le, hogy vannak még pofátlan szülők.
Ez erdekes dolog, nem is gondolkodtam meg ezen:)
En is visszaadnam, mert igy illik. De, ha en adnam a kretat, akkor odaadnam orokbe, nem zavarna, ha elviszik, csak kreta, nem auto:)
"Jó fej" az az anyuka, nem mondom.
Kicsit OFF, amit írok, de valamiért ez jutott eszembe erről a dologról, engem ez akasztott ki.
A játszóterünkre egy magán ovi is kijár, az oda járó egyik kislány elkezdett mutogatni nekem valami apró műanyag állatkát amit a homokban talált. Mondta, hogy most találta és haza fogja vinni. Mondtam neki, hogy szerintem ne vigye el, mert lehet, hogy egy másik gyerek itt felejtette és örülne neki ha legközelebb megtalálná. De a kislány kötötte az ebet a karóhoz, hogy ő azt hazaviszi, és egyébként is az "ovónéni megengedte". Na, ettől teljesen kiakadtam! Hogy mondhat ilyen hülyeséget egy ovónő? Nem arra kéne nevelni a gyerekeket, hogy ne vegyék ami másé? Még ha épp nincs is ott a játék gazdája... Olyan szívesen odamentem volna az ovónénihez beolvasni neki, de amilyen pancser vagyok én is, inkább nem mentem, nem akartam "rosszban lenni" senkivel a kedvenc játszóterünkön.
Melyik anyukának jutna eszébe azt mondani a másik gyereknek/anyukának ha odaad valamit,hogy csak kölcsönbe adom,és nem örökbe?!
Szerintem ez magától értődőnek kellene hogy legyen,ennyi erővel az én lányomnak már egész szép gyűjteménye lenne!!!
Én is azt javasolnám, hogy ha valakinek odaadtok vagy elkérnek -vesznek valamit, jegyezd meg, hogy itt játszhatsz vele, és ha kész vagy rakd ide vissza jó ? Ezt lehetőleg elég hangosan, hogy anyukája is hallja, vagy legalábbis lássa, hgoy több volt a szöveg, mint hogy oké tied.
De a rossz szokást semmiféleképpen ne etesd tényleg, mert neked sem jó, meg a másik gyerek sem érti mi is volt ez. No az igaz más gyerekét nem neked kell nevelned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!