Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen az ovi nyitva tartása...

Milyen az ovi nyitva tartása nálatok, hogy oldjátok meg a gyerkőc vitelét-hozatalát?

Figyelt kérdés

Nálunk fél 7től van, fél 5ig. Kisváros. Helyben szinte senkinek nincs munkahelye. Nekem reggel 6.15kor indul a buszom, fél 8ra járok dolgozni. 4ig melózok, utána ha szerencsém van a fél 5ös buszt elérem, amiről 5 órakor szállok le.

A párom 3 műszakban dolgozik. Nagyon nehéz megoldani a gyerek oviba járatását. Néha a nagyszülők besegítenek, de ők sem érnek rá mindig.

Mit lehet tenni, ti hogy oldjátok meg?

Nincs más rokon, nincsenek szomszédok, ez a település egy nyugdíjas paradicsom, a mi részünkön ráadásul csak üres telkek vagy nyaralók vannak.

2012. ápr. 2. 15:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez nagy gond sok embernél, nálunk is. Egyenlőre párom tudja vinni reggel én meg mivel a picivel itthon vagyok délután én megyek. De ha majd dolgozni fogok nálunk is probléma lesz.

Egy nyugdíjas nénit nem tudsz vagy megkérni - szívesség fejében esetleg - vagy megfizetni, hogy menjen érte? Nyilván olyat, aki szomszéd vagy jól ismered.? Baby szitter?

2012. ápr. 2. 15:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Nincs pénzünk arra, hogy bébiszittert vagy mást fizessünk :(
2012. ápr. 2. 15:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk a helyzet a következő,kisváros közelében lakunk egy faluhoz tartozunk.Nem az én problémám,mert nekem nincs gyerekem,de jó pár házzal arrébb lakik egy család,akiknek gond.

Bölcsi nincs se a faluban se a kisvárosban.Ovi már van mindkét helyen.

A kisvárosban dolgozik apuka,reggel 6tól du 2ig,ott fél 6tól van ovi este 5ig.

Oda nem veszik fel,mert nem oda tartoznak (lakcím).A faluba nem tudja hordani,mert az 3 kilométer,nincs buszjárat és hiába vinné be fél 6ra a faluba mondjuk minden reggel biciklivel,amikor a városba jár dolgozni,nem érne be(6 előtt már bent kell lenni,6:00-kor már a szalag mellett kell állni)

Anyuka egy másik városba jár melózni,tőlünk kb 40 kilométerre,de hajnalban 3óra 45kor indul a 4órási buszhoz,hogy 6ra beérjen.

Így oldják meg: mivel a faluba reggel 7kor van busz meg vissza du.3kor(a nagyobbik gyereknek egy órakor vége a sulinak,ha napközis lenne,akkor 4kor,akkor megint nincs már busz) így bicajjal járnak,a nagyobb viszi a kicsit.

A kisvárosba lenne "normális" buszjárat,de oda nem veszik fel.Akkor apuka is tudná vinni hajnalban.

Egyik szülőnek se engedik,hogy később kezdjen,télen meg az van,hogy az erre lakókat kérik meg(szomszédokat) hogy kocsival vigyék el a gyerekeket.Persze nem ingyen szerintem.

2012. ápr. 2. 17:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk 6-tól 5-ig van. Egy gyerekkel még megoldom, mert 8-tól fél 5-ig dolgozom, ha rohanok, beesek. Viszont nekem 2 gyerekem van, a másikat a bölcsibe fogom vinni a közeli városba. Így viszont nem érnék oda 5-re az oviba, így csak félállásban tudok visszamenni dolgozni. Na, az a pénz meg nem sok mindenre elég. Én is gondoltam rá, hogy megkérek valakit, hozza el a gyereket, de senki nem vállalta el, akiben megbíznék. Illetve aki mégis, az túl sokat kért. Nem kell az embereknek pár ezer forint könnyű munkáért. Van pl. egy anyuka, akinek fogyatékos a gyereke, és 6. éve van itthon, mert nem tud visszamenni dolgozni, mert állandóan gyógypedagógushoz járnak. Mindig sír, hogy éhen halnak. Mondtam neki, azt mondta, nem tudja megoldani. Hát, akkor azért annyira mégsem éheznek.
2012. ápr. 2. 18:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Kisváros, 7-től fél ötig. Én hatkor indulok munkába és a párom is, így anyukám viszi mindennap, szerencsémre ő helyben dolgozik fél 8-ra jár, és el tudja vinni, délután én megyek érte.
2012. ápr. 3. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!