Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért írjátok sokan, hogy kb...

Miért írjátok sokan, hogy kb ugyanannyira jön ki az ételrendelés, mint az elkészítése?

Figyelt kérdés
Ha feltesz valaki egy olyan kérdést: hogy oldja meg a főzést-mosogatást picikék mellett, semmi segítséggel, sokan tanácsoljátok, több helyen olvastam már, hogy "miért nem rendelsz kaját, ugyanott vagy kb", és én ezt nem értem. Székesfehérváron lakom, és nem találtam olyan kajaszállítót, aki ilyen olcsó lenne, hogy megérné napi szinten tőle rendelni mindent, vagy akár csak napi egyszeri meleg étkezést...Négyen vagyunk, két felnőtt, egy 4 éves és egy 1 éves. Nem tudom kifizetni az ételrendelést...vagy én vagyok a béna? :)
2012. ápr. 1. 10:09
 1/10 anonim ***** válasza:

Mi havi szinten nagyon sokat költünk élelmiszerre, és kíváncsivá tett, hogy ebből mennyire jön ki egy meleg étel fejadag. Felmerült bennem is, hogy talán olcsóbb lenne az ebédet rendelni. Van a közelünkben egy konyha, nagyon finom, kiadós adagokat adnak 600 Ft-ért levest+főételt. Ez azt jelenti, hogy 300-300 Ft durván egy tányér étel.

Soha nem számoltam ki, hogy itthon egy rizseshús, rakott étel, rántott szelet körettel, stb. mennyire jön ki egy adagra, de most megtettem és elcsodálkoztam. Nagyjából minden 300 Ft-ra jött ki nálunk is, ha spórolósabb ételt csinálok, vagy ha megveszem a karajt és egyben megsütöm akkor is. Kiszámolom, hogy mennyibe került az alapanyag, a vizet, gázt nem adom hozzá, és nézem, hogy hány adagnyi lett belőle és visszaosztom.

A leves jóval olcsóbban meg van, és a főzelékek is, persze az egyszerűbbek és feltét nélkül.

Mi öten vagyunk, férjem is itthon van, mert jelenleg munkanélküli, nagyon sok étel fogy, nekünk drága lenne nagyon rendelni.

Havi kb. 50-70 ezer az élelmiszer és a hozzá tartozó egyebek kiadása.

2012. ápr. 1. 10:28
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

szerintem nem vagy béna :)

Annak jó ez az ételrendelősdi -véleményem szerint- aki egyedülálló, egész nap dolgozik, vagy későn ér haza a munkából. Neki nagyon megéri, hogy ételt rendeljen mert csak magára kell gondolnia.

Viszont egy családnak nem feltétlen jó. Már csak azért sem, mert fogalmam sincs ki csinálja az ételt, milyen körülmények között (persze ezt el lehet mindenre mondani, mint pizzeria, étterem, stb.), de én biztosabbnak érzem, ha pl látom, mivel én csinálom, h az a csirkecomb alaposan le lett mosva és friss.

Meg a másik, hogy előre tudok főzni többfélét akár, olyan ízzel, ahogy mi megszoktuk már.

Szóval szerintem jobb, ha házilag csináljuk meg.

De lehet, h én is béna vagyok akkor :)

2012. ápr. 1. 10:41
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt azok írják, akiknek a férje kap kajajegyet. Legalábbis az én környezetemben azok rendelnek rendszeresen ételt. Egyébként valóban néha jobban megéri, de ez nagyban függ az ételtől, és a mennyiségétől is. Pl. ha a helyi étteremben csülkös babaleves van, meg hozzá sült hús körettel 600-ért, akkor inkább veszek egy adagot, mert se én, se a lányom nem esszük a bablevest, akkor hogy főzzek a férjemnek egy-két adagnyit? Ráadásul az én férjem nem is eszi meg több napon át ugyanazt, így nagyon nehéz a főzés. Szóval, van az a helyzet, amikor én is rendelek, de nem jellemző, a kulcs a kérdésedre szerintem, amit már írtam, hogy nem kp-val fizetnek.
2012. ápr. 1. 10:46
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem feltétlen a konkrét alapanyag,víz,gáz ára miatt éri meg,nekem pl a ráfordított idő miatt éri meg. Nem vagyok túl gyakorlott szakács,tehát bármit elkeszitek,de baromi sokáig tart. Szóval inkább rendelünk,és nem vagyok ideges a főzés miatt. Nyilván,ha muszáj lenne,főznek,de így helyette jatszoterezunk a fiammal:-)
2012. ápr. 1. 11:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Én is fehérvári vagyok:)) Én is írtam már ilyet hogy idő és energia spóroló ha rendel az ember de nem úgy értettem hogy felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt mindennap azzal kell jóllakni. Nálunk pl. csak hétköznap jöhet szóba az ételrendelés, a legnagyobbam ovis ő ott eszik, a középsőm 2 éves itthon vagyok vele így mi ketten megeszünk 1 adag kaját. Mondjuk én fogyózok. 1 éve mikor itthon volt a nagyobbam is még akkor feleztem köztük az egy adagot vagy azt csináltam hogy hozzá főztem vmit a főzelékhez fasírtot pörköltöt vagy ilyesmik. Tehát kiegészítettem.

Idő és ráfordított energiát spórolok vele sokszor amit másra fordíthatunk, és nem feltétlen forintokat.

2012. ápr. 1. 12:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát én csak hétvégén főzök, hétköznap egy fazék levest, a másodikat egy kifőzdében veszem. Nekem megéri, hiszen 3 napot dologozom a héten, kettőt vagyok otthon, azon a két napon nem akarok a tűzhely mellett állni, inkább veszek valamit. Kb. 2500 Ft-ra jön ki két napi második fogás (a levest, mint már említettem megcsinálom) Ennyi pénzért én nem állok fél délelőttöt a konyhában, inkább a gyerekre fordítom az időt (1 kisfiam van)

Amikor itthon voltam minden nap, akkor is két napra főztem, a másik háromra hazahoztam. És hétvégén vagy itthon eszünk vagy nem, ha igen, akkor főzök.

2012. ápr. 1. 13:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor én is béna vagyok :)) Fehérvártól nem messze lakom, itt helyben is van pizzéria ahol főznek menüt. Itt 750 ft / menü. 3-an vagyunk, ebből most már a kislányom az oviban ebédel, tehát 2 adaggal számolva heti 5 napban, 1 hónapra : 30.000 ft. Viszont kell ennünk reggelire és vacsira is valamit,no és hétvégén a lányunk is ugye itthon van , plusz vannak dolgok amit a lányomtól nem vonok meg napi szinten, gyümölcs, zöldség / mert szerencsére nyersen szereti a zöldségeket rágcsálni /, joghurt, túró rudi stb. Nekem nem éri meg sem anyagilag, sem máshogy. Munkanélküli vagyok, egyedül vagyok itthon, időmből kitelik, egy részt, másrészt pedig férjemnek és magamnak csinálok 2 napra 2 marék babból bablevest tócsival az jóval olcsóbb, mint 750 ft. Azt már más, hogy pl leves + rántott hús körettel az szerintem tök jó, hogy 750 ft-ból kijön és még jól is lakunk. Ha a férjem kapnak cafeteriát megmondom őszintén inkább mi is rendelnénk, főleg ha már végre kapnék munkát, de addig főzöcskézek szépen magunkra.
2012. ápr. 1. 14:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Mert aki azt írja, hogy ugyanannyi, az vagy nincs is igazándiból tisztában ezekkel a dolgokkal, vagy minden nap ugyanolyan kajákat főz, mint amit rendelni lehet.

Mi 4 vagyunk, az egyik gyerek ovis, az havi 10ezer. De amíg itthon volt, addig is én főztem, mert ha 3 adagot rendeltem volna minden napra, az napi 2400 ft, egy hónapra összesen 72000 ft lett volna. Tény, hogy nem főzök minden nap, de egy hónapban a főtt kajára fele ennyit sem költök és nem rántott leves és krumplis tészta a menü... Kuktában főzök, hamar el is készül.

2012. ápr. 1. 14:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi mindig rendeljük az ételt.S,hogy miért.Mert olcsóbban jön ki nekünk.Annyival szerencsések vagyunk,hogy egy adag elég kettőnknek mert a nagyfajta ételhordót jól megpakólják az iskola menzáján.1 adak 660 ft.-ba kerűl de ha ketőtt kéne venni akkor is jobban megérni mint itthon főzni.Sokszor próbálkoztam már,hogy majd én főzök itthon mert akkor csak olyat eszünk amit szeretünk.S mindig rá kelett jönnöm,hogy ez nem működik akárki akármit mond.Minden egyes nap bisztosítani kell a főzéshez az olajat(mert csak azt bírjuk) s az igen drága.A húst,zöldségeket,fűszereket,tojásokat aminek eléggé felszökött az ára,tésztát stb.1400 ft két adag itt.Hól csinálok én 1400 ft.-ból levest meg főételt?Bemegyek a boltba meg veszem az az napi főzéshez a hozzávalókat és kissebb vagyont hagyok ott.Elkezdek főzni ott álok órák hosszat,mosogatok rengetteget,fogyasztom a gázt s mire kész az ebéd már nem is vagyok éhes s el vagyok fáradva.Szoktam főzni hétvégén s alig várom már,hogy újra vegyük az ebédett.Lehet többet csinálok ha én főzök de így nem kell vacsira is ugyanazt enni mint délbe mert útálok egy ízt enni egész nap.A másnapos kaja meg szerintünk a legtöbje nagyon rossz ízű már,állott stb.A gyerek az oviba eszik mi meg rendelünk az iskola menzáján.Amúgy meg sokkal jobban is eszik,hogy várom na vajon ma mit eszünk meg nem telek meg a főzés közbeni illatokkal.Nekünk így olcsóbban jön ki.Időm is marad s mosogatni se kell annyitt.Nem tudom ki,hogy van vele de én nagyon elfáradok egy nagyobb főzés után.
2012. ápr. 2. 16:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem nem éri meg rendelni, mert a férjem nagyon szereti a főztömet, és egy hosszú melós nap után szereti a bőséges vacsit. Néhányszor rendeltem én is, de az adag fél fogára sem volt elég, és konkréten sz*rnak titulálta a menzás kaját.

Mivel ő hozza haza a pénzt, és szeretem nagyon, kötelességemnek érzem vezetni úgy a háztartást és beosztani a kajára a pénzt, hogy mindig legyen előtte normális főtt kaja, ha nem is főzök minden nap.

Városban élünk, szülők falun, közösen tartunk haszonállatokat, így egész évben potom áron van csirke, disznó, kecske és nyúl hús. Így nagyon megéri, havi szinten, mivel húst nem kell vennünk, kb. 40000Ft megy el úgy kajára, hogy a babánknak is normális, nem üveges ételt adok. A húsfogyasztásunk pedig körülbelül havi 10 kiló, ami leszámolva a nevelés és tartás költségeivel, kb 450Ft-ra jön ki kilóra.

A nagy bevásárlásoknál pedig figyelem az akciókat, illetve szezonban rakok el fagyasztva gyümölcsöt, zöldséget... Jó lenne a befőttet is megtanulni elrakni, illetve lekvárt készíteni, ez a nyári project :)

2012. ápr. 2. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!