Ha beteg a gyerek, csak antibiotikummal gyógyítható? Többi lent!
Kisfiam többször volt már beteg, (kisebb láz, esetleg köhögés, taknyosság, piros torok) de mivel ezek nem szövődmények, vagyis nem felülfertőződés, nem bakteriális eredetű soha nem kapott antibiotikumot.
Sógornőm is leviszi a gyerekeit, azonnal antibiotikum. Nem tud dolgozni a szervezete annak akit teletömnek, ráadásul felesleges, mert egy vírusra nem ér semmit. Mintha vízzel öntözgetnéd a hangyát
Kicsit offolok, de hátha segít hosszabb távon. Nekem a béres cseppet ajánlották, mint immunerõsítõ. 10 kg felett már adható.
On.
Az en fiam sem kap mindig antibiot, csak ha egy het alatt nem gyogyul meg.
szerintem ez leginkább orvostól függ.
enyém is 2,5 éves, még nem kapott antibiotikumot.
ha beteg akkor lázcsillapító, gyulladáscsökkentő, gyógyszertári kevert orrcsepp, tantum verde, calcimusc, cebion és cebion multi, stodal, rutascorbin, fenistil csepp amit "felír" a doki.
mindig azt mondja, ha 1 hét után is beteg vagy lázas akkor ad antibiotikumot de szerencsére még csak köhögés húzódott el, csak arra meg nem ad :)
A mi dokink az "általános" betegségeknél (torokfájás, nátha, köhögés, stb.) , ha nincs 40 fokos láza, "csak" lázas (38-39, de e felett már másképp gondolkozik) , akkor legtöbbször úgy írja fel az antibiotikumot, hogy csak akkor váltsuk ki, ha 3 napon túl nem múlik a láza. Szerinte ez utal bakteriális felülfertőzésre, vagy eleve baktérium okozta betegségre. Az esetek többségében ugyanis vírus okozza a betegséget és a szervezet magától legyőzi (ebben az esetben az antibiotikum többet árt, mint használ). A fiam elmúlt 5 éves és életében 2x kellett kiváltani az antibiotikumot. A többi betegség esetében a harmadik napra valóban nem volt már lázas, ami a dokinkat igazolta. A lázon kívüli tünetekre pedig köptetőt, kalciumot, sinupret-cseppet, ilyesmit szokott felírni és betegségen kívül is biztat a cebion-csepp + béres-csepp szedésére.
A régi gyakorlat az orvosoknál az, hogy mindenre antibiotikumot adtak, azzal a magyarázattal, hogy "biztos, ami biztos", így nem lesz bakteriális felülfertőzés. Eredmény: egy idő után alig marad antibiotikum, ami használ, ha tényleg baj van. (Ne menjünk bele, de végsősoron ennek a téves gyakorlatnak az eredménye a mostanában többször hírekbe kerülő, minden antibiotikumnak ellenálló szuperbaktériumok létrejötte...)
Persze, ha már elkezdted,akkor be kell fejezni.
De én a helyedben legköelebb megkérdezném a dokit, hogy nem tud-e valami "alternatív" megoldást, mert nem szertenéd mindig antibiotikumozni, ha meg azt mondja, hogy nem, akkor én lehet keresnék másik orvost.
Még nagyon pici, felnőtt embernek sem tesz jót ha sok ennyire erős gyógyszert kap.
Én 1.5 éves fiamnak is volt láza(igaz csak 1 napig), köhögés,orra is el volt dugulva,elég vörös volt a torka(ez kb 1 hónapja volt) és a doki csak kálciumot, tengervizes orrspray-t, c-vitamint meg hársfa teát írt ki.Illetve az utolsót csak mondta, hogy itassak vele.Azt mondta, hogy a lázát csillapítsam ha még felmegy és ha nagyon nem javul az állapota 3-4 napig, akkor vigyem vissza.Jobban lett,a tea és a vitaminok sokat segítettek.Oké, nem 5 nap alatt múlt el az egész ahogy az antibiotikum kúra működik, de legalább a szervezete küzdött meg a betegséggel és én ezt csak támogattam a vitaminokkal.
De ez persze csak az én véleményem...barátnőm hasonló korú fia ugyan ezekre a tünetekre antibiotikumot kapott....szóval, ha nekem olyan dokim lenne, akinek mindig az anibiotikum az első, akkor keresnék másikat.
Igen, igen, ha már elkezdted, mindenképpen be kell fejezni, mert ha hamarabb abbahagyod, azzal csak gyártod az ellenálló bacikat!
Én pár betegség alkalmával megkérdeznék egy másik orvost is (akár magánrendelésen) és ha úgy látom, hogy az alapján a jelenlegi doki túl hamar adja az antibiotikumot, akkor váltanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!