Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 19 hós lányommal szeretnék...

19 hós lányommal szeretnék elkezdeni érdemlegesen célszerüen foglalkozni?

Figyelt kérdés

ezt ugy értem hogy egy két uj dologra megtanitaná: evöeszköz használat, vetközés, öltözés, gyurmázás, ....beszéd amit nem tom hogy kellene hogy beinduljon neki.(esténkétn már meseolvasás az van) gyönyörüen be an állva a napirend étrend, tud inni pohárbol egyedül, lépcsön le fel közlekedik,ajtot nyit és zár, porszivozik:)maga modján:D, törölget, táncol

érdemes ugy foglalkozni vele hogy na a kkora délelött ugy zajlik hogy megtanitalak hogy kell levetközni, vagy gyurmázni?

érdemes igy csinalni vagy ugy hogy amikor késztetést érez hogy ő meg tudná csinálni akkor megfogni a szálat és tovább segiteni hogy szépen meg tudja oldani?

2012. márc. 31. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Este tanítod levetkőzni, reggel felöltözni. Sokat beszélsz hozzá, így majd megtanul beszélni. Gyurmázni, rajzolni, énekelni bármikor lehet. Ne bonyolítsd túl!
2012. márc. 31. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Öltözést, vetkőzést úgy tanítsd, hogy miközben öltözeted, vetkőzteted, hagyd, hogy minél többet csináljon önállóan - pl. mondd neki, hogy "kérem a karodat", mire ő beledugja a karját a ruha ujjába stb.

Beszélni akkor tanul meg, ha motiváljátok őt arra, hogy beszéljen - pl. kér valamit úgy, hogy nyúl felé és kiad egy hangot, mire mondod neki: "kérem szépen". így megtanulja, hogy a kommunikáció leghatékonyabb módja a beszéd.

Ennek, hogy délelőtt ezt tanítod, délután azt, nincs sok értelme, nem javaslom. A normál napirendbe illeszd bele a tanítást.

2012. márc. 31. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Jaj, isten ments, hogy tudatosan tanítsd! Pár hónap és visszasírod azt a korszakot mikor még Te öltöztethetted, etethetted!:)

Nem viccelek, lányom 2 éves, az öltözés egy pokol, mindent egyedül akar felvenni, már alig engedi, hogy segítsek. Ha van időnk, akkor engedem pl a cipzárral szöszölni, a szandált becsatolni, de ha mennünk kell, akkor veszekedés a vége:(

Gyurmázni azt lehet, majd meg fogja mutatni, hogy miben kér segítséget. A kanalat egyszer csak kiveszi a kezedből és többet vissza sem adja, akkor majd lehet segíteni, tanítgatni.

Minden jönni fog magától, hidd el!

Amúgy nagyon ügyes a lányod, hogy ezeket már mind tudja!!

2012. márc. 31. 14:45
 4/5 anonim ***** válasza:

jujj szerintem nagyon nem jól gondolod és eddig se csináltál valamit jól.

ha hagyod, hogy csinálja a dolgokat és SEGÍTED, tehát ösztönzöd arra, hogy önállóan próbálja akkor máris rengeteg mindent megtanul.

ezt hogy érted, hogy megtanítod gyurmázni????

borzasztóan hangzik :((( a gyurmázás lényege a játék, nincs egy séma ami szerint kell csinálja :(

én ennyi idősen már odaadtam a gyerekemnek a gyurmát, azt csinált vele amit akart, közben én is alkottam, és néha utánzott.

evőeszköz használat... még nem használ kanalat?

nem kéri, hogy próbálkozzon? mert az is csak annyi, hgy érdeklődik, te meg hagyod. most nem tudom, hogy eddig nem mutatott ezre érdeklődést vagy te nem engedted neki és erre most akkor jól megtanítanád?

2012. márc. 31. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:

SZerintem ennyi idősen még nincs annyira a mozgáskoordinációja, hogy egyedül tudjon öltözni. Vetkőzni már inkább.

De így tudatosan nevelni, elérni valamit szerintem nem valami jól hangzik. Vagyis gyönyörű lenne, ha egy egy délelőtt, vagy délután megtudnánk nekik tanítani dolgokat, de ez nem így működik, és ez nem is baj. A fejlődésükhöz tartozik, hogy időbe telnek dolgok mire tökéletesednek, persze lehetőséget, segítséget adni kell.

Játszani, gyurmázni vetkőzni öltözni játékosan lehet, csak ne várj sokat, ne feszegesd az idegeit a gyereknek.

Egyébként nagyon szív az agyuk, de az más, mint hogy mozgásilag ki vannak e bizonyos feladatokhoz fejlődve.

Beszélni sokat kell hozzá, és kérdezz tőle a meséből, muti a képeket ki kicsoda mit csinál stb. Ha nem mondja csak mutatja, akkor még nincs kész arra, hogy beszéljen, nem mind egyformán fejlődik. Viszont ettől még tudja mindazt, és egyszer mikor már beszél akkor fogod meglátni.

2012. márc. 31. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!