Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 fél éves, éjszakai pelus...

3,5 fél éves, éjszakai pelus levéve, de ha nem keltem, bepisil. Vissza a pelus?

Figyelt kérdés

Kisfiam egy éve szobatiszta nappal, a déli alvásnál is. Éjszaka eddig pelusos volt, kb két hete került le róla, ő is kérte, én is úgy gondoltam ideje megpróbálni. Tudja, hogy ha pisilni kell éjjel, szólnia kell, és ha felébred ,szól is. De az a jellemző, hogy olyan mélyen alszik, hogy nem ébred fel és arra sem, hogy tiszta pisi. Mellettem alszik, így én érzékelem az eseményt, felkeltem, átöltözik, kiviszem pisilni, hátha kell még, és utána reggelig nincs gond. Ha nem ébredek fel, akkor addig a pisiben alszik és észre sem veszi. Így viszont félek, hogy megfázik. Szerintetek kerüljön vissza a pelus?

Este 3 dl kakaót iszik, éjjel egyszer ébred, akkor kb. másfél-két deci vizet. Nem akarom korlátozni a folyadékbevitelt, az apja is ilyen típus, éjjel egy-kétszer kel, megiszik reggelig másfél liter vizet. Csak ő nem pisil be. :-)

Vélemények?

Köszi!

2012. márc. 29. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is felkelek éjjel pisilni, úgyhogy adnám rá éjjel a pelust, ha sorozatban bepisil. Ezért nem kelteném, inkább aludjon.
2012. márc. 29. 17:38
 2/7 anonim ***** válasza:
este lefekvés előtt pisiltesd meg és ha éjszaka felébred inni akkor is vidd el pisilni.
2012. márc. 29. 17:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a cipőben járunk mi is. A lányom 3 és fél éves, nappal több, mint egy éve szobatiszta, abszolút balesetmentesen, bár nappal nem szokott aludni, csak mondjuk utazás közben, de olyankor nem pisil be, éjjel viszont rendszeresen.

Lefekvéskor 2,5dl kakaót megiszik, éjjel nem kel inni, alszik.

Pár hónapja megpróbáltuk mi is, hogy fölvettem és félálomban megpisiltettem, de bevallom őszintén, én belefáradtam. Azért keljek éjjel, hogy őt kiszedegessem az ágyából pisilni? Inkább visszaadtam a pelust. Ő is olyan mélyen alszik, hogy egyszerűen nem ébred fel. Várunk, előbb-utóbb alakulnia kell ennek, de nem lettünk előrébb azzal mi sem, hogy ébresztgettem, csak mindketten fáradtabbak voltunk, a gyerek is, én is.

Előbb-utóbb minden gyerek ágytiszta lesz - kivárom.

2012. márc. 29. 17:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a helyzet a kislányommal. Nem keltegetem, szerintem nem egészséges egy gyereknek, hogy éjjel keltegetik, főleg hogy elfárad az oviban, éjjel aludjon. Majd akkor veszem le a pelust ha majd sorozatban 2 hétig nem száraz marad a pelus, addig semmiképp.
2012. márc. 29. 17:54
 5/7 anonim ***** válasza:

3,5 éved lesz a lányom májusban, én még nem vettem le róla a pelust. Ő is szobatiszta nappal, nap közben már nem alszik, de mikor szobatiszta lett, még aludt és nem pisilt be soha akkor már alvás közben sem. De éjjel mindig. Most kezd ritkulni az éjjeli bepisilés, de eszem ágában sincs felkeltegetni éjjel. Nem is egészséges szerintem, és nem is jó, ha hozzászoktatom, hogy éjjel kiviszem pisilni. Ha van már több mint fele száraz éjszaka, akkor tudja tartani.

Arról már nem is beszélve, hogy ha felkelteném, a lányom inkább üvöltene hogy hagyjam békén, de hogy nem pisilne hulla fáradtan nekem, az tuti. Örülök hogy ő legalább alszik általában végig, vagy ha fel is ébred, befekszik a nagyágyba vagy én mellé, és alszik is tovább.

Elég nekem hogy a lassan 20 hós ikerfiaim minden éjjel, kelnek, minimum 2x fejenként, csak hogy megfogják a kezem, odabújjanak, vagy valami ilyesmiért, így már ott alszom köztük, hogy én is pihizhessek.

Én visszaadnám rá, vagy le se vettem volna róla. Jön a nyár, akkor úgyis meleg lesz, ha nagyon akarod, érdemesebb lenne akkor még egy kísérletet tenni a peluslevételre.

2012. márc. 29. 21:13
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Ma visszakapta a pelust. Szerintem se jó a keltegetés, csak a gyerekorvos ültette a fülembe a bogarat. Azt mondta 5 éves korig belefér ha éjjel néha bepisil de vegyem le róla a pelenkát mert már javarészt nem kéne hogy pisiljen éjjel. De a gyerekem köszöni szépen ezt az irányelvet nem olvasta és pisil éjjel. Majd nyáron újra megpróbàljuk. Amúgy pl a kakinál is a türelem jött br. Kb egy hónapja megy wc be előtte elbújt és kisgatyába volt csak hajlandó. Azt mondta nem megy wc be. Ez most már kipipálva, maradt az éjjeli pelus meg a cumi. Utobbi szerintem marad is amíg a 18 hós huginak is van.

Köszi a válaszokat!

2012. márc. 29. 21:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom már 5 éves múlt és sajnos még ő is bepisil éjjel. Természetesen már voltunk nephrológusnál, ahol azt mondták, hogy akkor érdemes levenni róla a pelust, ha már 2 hete nem pisilt be, de mi már ne használjuk (a kora miatt), szokja meg, hogy ha bepisil, az macerás, mert átöltözéssel, ébredéssel jár. Ébreszteni nem szabad (én spec nem is tudom felébreszteni éjjel), mert akkor pont azt tudatosítod benne, hogy félálomban szabad pisilnie, és így nem tanulja meg, hogy ha pisilnie kell, akkor ébredjen fel és menjen ki pisilni.

Én a helyedben még visszaadnám rá a pelenkát éjjelre, bőven van még ideje, hogy ágytiszta legyen.

2012. márc. 29. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!