Kisfiamnak megy a hasa, gyerekorvost nem érem el. Te mit tennél?
Lassan 3 éves a fiam és ma nagyon csúnyán megy a hasa, délelőtt 4*, délután már 3* volt wc-n, egyszer oda sem ért szegény, hanem a gatyóba ment.
Nem akartam levinni dokihoz, mert az úgyis csak azt mondja, hogy diétáztassam, de gondoltam felhívom, hogy ezzel lemenjünk-e vagy mit javasol. Fiam láztalan, jó kedvű, csak megy a hasa.
Doki nem veszi fel a telefont. Diétáztassam a fiam és próbáljam meg a dokit holnap?
Széntablettát és bármi hasfogót ne adj neki, mert ha vírus okozza, akkor lassabban ürül aminek ürülnie kell.
Igyon, az a lényeg!
Én ilyenkor nem adok a gyerekeknek tejet, tejterméket, hanem sinlacot csinálok, jó hígra, szinte tej/víz állagúra keverem, tehát nem pépesre. Ezzel pótolják a folyadékot és van tápértéke is.
Jobbulást!
Ha holnap is gáz a helyzet, doki, és írass ki vele Enterol port!
Na akkor ezt jól elbénáztam. :(
Szén tabit megkapta este, ma reggel meg kikönyörgött egy kis kakaót. :( Szóval pont úgy csináltam, ahogy nem kellene. :(
Pedig nem először diétáztatom, akkor sem volt szabad a tej, most miért lenne?! Jajjhh de dühös vagyok magamra.
Egyelőre talán jobban van, éjjel nem történt baleset, ma még nem volt wc-n.
Doki 10-től lesz.
Nem baltáztad el!!
Nem pontos ahogy leírták...
A széntabi pont azért jó, mert a "mérgeket" kitisztítja. Hasfogót tényleg nem lehet adni, mert akkor bent maradnak a vírusok, de a szén az "átsöpri" a bélrendszert... Doki mondta, hogy így csináljam, azért ajánlottam neked is.
Köszi.
Ma még nem adtam neki semmit, sem Smectát, sem Normafloret, sem szenet. Csak kekszet (a reggeli kakaón kívül) evett, volt már wc-n. Kevéske jött csak, és láthatóan a tegnapi ebéd. Bocsi.. nem részletezem :)
Na, alig, hogy leírtam rohant is a wc-re.
Felöltözünk, ha kell lemegyek a dokihoz. De megvárom a 10 órát és előbb felhívom.
Az asszisztenst értem el először, ő azt mondta vigyem le, mert ok nélkül nincs hasmenés, hátha torokgyulladás, de 10 perc múlva bent lesz a doki, hívjam akkor.
Hívtam később, doki annyit mondott nem kell levinnem, diétáztassam és adjak neki Normafloret.
Említettem a Smectát és a szén tabit, azt mondta egyik sem kell.
Egyébként a mi dokink ilyen, azért sem indultam el a fiammal tegnap este, mert úgyis azt mondja, hogy diéta. Lázra is csak azt szokta mondani, hogy 3 napig itthon csillapítsam. Múltkor köhögött a fiam, arra sem mondott semmit, csak, hogy "adjak neki valamit köhögésre". lehet váltanom kellene orvost?! Vagy jó ez, hogy ennyire "lazán" veszi?!
Amúgy jól van a fiam, azóta egyszer volt nagy wc-n, pisilni többször volt, de akkor más nem is jött (tegnap minden pisinél kijött más is). Jó kedvű és láztalan még mindig, csak nem bírja a bezártságot.
Diétáztatom, aztán reméljük nem súlyosbodik a helyzet.
Igazából én is örülök annak, hogy nem ír fel mindenre rögtön antibiotikumot. Inkább legyen ilyen, mint túlságosan gyógyszerező. Csak néha kicsit túl laza. Szóval azért megnézhetné néha a fiamat, mikor baj van.
De mikor a köhögéssel voltunk bent, akkor is szinte elzavart minket. Mondjuk ez épp azért volt, mert hányós-hasmenős betegekkel volt tele a rendelő. Akkor nem kaptunk el semmit. Most sem tudom honnan jött. Játszótérre járunk, meg tegnapelőtt voltunk ovis nyílt napon is. Na mindegy is.
Kisember jól van, nem levert. Ez a lényeg. Többit megoldja a diéta és a Normaflore. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!