Kitartsak az "ötletem" mellett vagy teljesen rossz nyomon járok?
Napokban írtam ki kérdést,hogy a lányom mennyire szereti Bogyó és Babócát.
Viszont mostanában rettenetesen rosszul alszik, délután is többször ébred,éjszaka is legalább 6-7 alkalommal. Eszembe jutott,hogy mi van,ha a mese zavaraj meg, délelőtt -délután negyed negyed órát nézett mindig mesét.
Ma reggel nem kapcsoltam be neki,volt ám sírás, mondta, hogy"anya, babaó,néz..."úgy sajnáltam szegényt. De modntam,hogy elromlott a tv. Délután úgy aludt/alszik,mint a bunda. LEhet,hogy tényleg zavarta a tv??Ne engedjem neki délután se és meglátjuk mi lesz? Volt így valaki???
Alapból azt mondanám, lehetne összefüggés, ha csak úgy akármilyen rajzfilmet nézne a csemetéd. Viszont a Bogyó és Babóca annyira gyerekbarát, nem gondolom, hogy megzavarja.
Én inkább azt figyeltem meg az enyémeknél, hogy az nem mindegy, mennyit voltak kinn levegőn. Minél többet vannak kinn, annál jobb alvás van.
Mennyi idős a gyerek? A mesét nézte régebben is, amikor még jól aludt?
Vagy azóta alszik rosszabbul, mióta nézi?
Szerintem 15 perc Bogyó és Babóca nem zavarná meg ennyire. Nem lehet, hogy a hülye frontok/szél miatt volt nyugtalanabb? Az enyémek 3.5 és 2 évesek, és tiszta zizik az időjárás miatt. A nagyobb különösen érzékeny, ő minden hideg-meleg frontot, szeles időt, havazást, teliholdat, mindent megérez elég keményen, kis járkáló metronóm szegénykém.
Amúgy az enyémek valamivel többet meséznek (szintén nagyon meg van válogatva nekik h mit nézhetnek), napi 1 óra a limit, reggel ebből kb 15 perc, a többi délután v este. Nem mondhatnám, hogy megzavarná őket. amúgy pl múltkorában a nagyobb kicsit köhécselt, itthon tartottuk 1 hétig és a férjem tudott vele maradni. Persze apa engedékenyebb, meg könnyebb bepalizni, úgyhogy volt olyan nap, hogy 3 disney mesefilmet is megnézett egy nap - és ugyanúgy aludt, mint máskor. Pedig amúgy ilyet nem nézhetnek, mert vannak benne ijesztő részek is, pl az Oroszlánkirályban a hiénás, de egyáltalán fel sem vette. Kibeszéltük a meseélményt és kész, nem frusztrálta vagy ilyesmi.
Először én is a szélre frontra gondoltam, de most is annyira fúj,alig lehet kinn megmaradni, és jót aludt.
Egyébként 16.5 hónapos
Korábban is nézett mesét, kb másfél hete kérte,hogy délután/kora este amikor kintről bejöttünk 6 után, haqdd nézze
Csak egy részlet belőle..."És ottvan a tévé, ami sok családban nonstop működik, csak úgy a háttérben, de a gyerek számára is folyton érzékelhető módon ontja a színeket, hangokat. Feleslegesen terheli az idegrendszert. És akkor még csodálkozunk, hogy nem alszik jól a baba, hogy felriad álmából, amikor ennyi sok mindennel terheljük le"....
Gyermekpszichológus írta.
Azt hiszem emlékszem a kérdésedre és pont ezt a linket kaptad akkor is.
Tényleg káros a tv, és összefüggésben lehet a nem alvással.
De gyereke válogatja.
Az enyém is néz mesét, sokszor csak háttérzajnak megy a tv sajnos, de jól alszik délben is és este is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!