2,5-3 éves gyereked hogy köszön a felnőtteknek?
Figyelt kérdés
És elvárható már,hogy ennyi idősen mindig köszönjön?2012. márc. 27. 20:55
11/16 ava87 válasza:
Az enyém picit idősebb, de 3 évesen is köszönt már, igaz, erre általában emlékeztetni kellett. Néha most is, de már sokkal ritkábban. Egyelőre még sziával köszön, bár ha előre megbeszéljük, akkor mondja azt is, hogy csókolom. Néha meg engem utánoz, és azt mondja (nagy vigyorogva), hogy jónapot kívánok, meg viszont látásra :) De általában azt mondja, hogy szia. Most már azért igyekszem rászoktatni arra, hogy idegen felnőtteknek csókolomot köszönjön.
12/16 anonim válasza:
Kisfiam már elég régóta kezet fog a férfiakkal. Ez volt az első köszönése. Most amúgy 2,5 éves. A beszéde úgy igazán kb másfél hónapja indult be. Mindenkinek sziát köszön,néha kell neki szólni. De pl ma it tök aranyos volt. A bolt előtt találkoztunk 2 nagyszülővel meg az unokáikkal. És mikor elmentünk nem is szóltam neki, de így köszönt! "Szia Néni! Szia Bácsi! Szia Baba"
Ez nálunk már öröm, mert eléggé el voltam kenődve a beszéde miatt....de szerencsére minden nap egyre többet mond
13/16 anonim válasza:
szerintem meg elvárható hisz képesek rá,beszélni,kommunikálni tudnak.erre kell már kis korban nevelni,látja a szülői példát is.az más kérdés hogy van korszak amikor bizony nem akar,mert most épp makacsok vagyunk,én akkor mindig mosolygok és köszönök helyette is,ha nem erőltetem erről is leszokik,de bizony elvárható.
14/16 anonim válasza:
Az enyém 2,5 éves fiú és a néniknek néha még "kezét csókolom"-ot is köszön!!!pl. doktornéninek. De amúgy "szia" megy a felnőtteknek is, ha rászólok, akkor van "csókolom"...
15/16 anonim válasza:
A kezét csókolom szerintem egy kisgyereknek elég erős.....
16/16 anonim válasza:
Mivel a 2,5 éves fiam még nem nagyon beszél, ezért mindenkinek szia-szia-t köszön (így a kettő sziát együtt), mert még csak ezt tudja. Ja és minden férfival kezet fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!