Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért olyan agresszív?

Miért olyan agresszív?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 éves, és az elmúlt héten minden alkalommal haza kellett jönnünk a játszótérről, mert bántja a többi gyereket. Lelöki őket a csúszdáról, tépi a hajukat, lerángatja őket a kismotorról stb.

Itthon - az ilyen korban szokásos alkalmankénti hisztiktől eltekintve - teljesen rendben van, minket nem bánt, az utcán a többi felnőttel és a nagyobb gyerekekkel is annyira édes, hogy rendszeresen megállítanak bennünket, milyen aranyos ez a gyerek. A családban is minden oké, nem veszekszünk, szeretjük, foglalkozunk vele, soha nem kiabálunk vele, tévét nem is néz.

Főleg olyanok válaszát várom, akik sikerrel kezelték ezt a sajátjuknál, mert aki nem volt benne, valószínű el sem tudja képzeni, milyen nehéz ez

2012. márc. 27. 08:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Gyerekorvos tanácsát kérd ki,hogy hova fordulj segítségért!Mert ebből még komoly konfliktusaid lesznek a játszótéren.

4 gyerkőc anyukája

2012. márc. 27. 08:25
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Szia.

Kedves anyuka!

Amit a gyermekednél tapasztalsz teljesen természetes élettani folyamat amelyet Dackorszaknak neveznek.

Majdnem mindenki átéli és megéli a gyermekével ezt a nagyon nehéz időszakot és sokan felteszik maguknak a kérdést mit rontottam el?-Semmit!Még! Mert most kell odafigyelni!

Határozott,de szeretetteljes szigor és következetesség jellemezze ezt az időszakot.A kisgyermek a határait próbálgatja mit szabad mit nem meddig mehet el.Vajon fáj-e a másiknak,ha megütöm és mi a rakció.Visszaadja vagy én leszek a kemény a játszótéren?

Hagyjam magam,vagy én legyek az erős?

Vezér vagyok vagy követő?

Ne nyomd el a gyermekedet,de ne engedd,hogy a kíváncsisága,mely teljesen természetets agresszióba csapjon át.Kitartás.!A következő dackorszak Nagyjából 4 éves kora körül kezdődik.:)

2012. márc. 27. 08:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Az agresszivítás egész életünkben jelen van és még 20 éve azt vallották hogy tiltani és elnyomni kell míg manapság azt hangsúlyozzák, bizony meg kell tanítani egy embert az agresszivításával bánni és kiadni magából.

Miért?

Ugye te is hallod az ámokfutós híreket a tv-ben. Minden ámokfutó, soraztgyilkos egy nyugodt, csendes ember akire csak jót mondanak, barátok, rokonok.

Na pont ez a baj.

Már gyerekkorban elnyomják a szülök az agresszivítást, csak jó gyereket akarnak és nem türik, hogy a gyerek levezesse dühét.

Bizony kisfiad dühös, és ezért agresszív. Dühös mert elveszik a játékát. De könnyen elöfordulhat, hogy otthon túlságosan tiltva van minden, nem engeded hogy ha mérges hogy fölthöz csapja a maciját, vagy hogy toporzékoljon, így mikor vele egysúlyuakkal találkozik, van esélye az agresszivitását kiadni, máson letölteni. vagy is otthon gyüjti, majd a játszótéren kiadja.

Egyszerüen mutasd meg neki mit kellene csinálnia. Ha otthon dühös, hát legyen, ha hisztizik hagyad, ha csapkod hagyad. Persze határ mindenkinél kell hogy legyen, mert ha nincs neveltlen lesz a gyerek, de ez a határ ne legyen túl szoros, engedj utat otthon is a dühének, engedd hogy levezesse. A játszón meg mutasd meg neki mit kellene tennie.

2012. márc. 27. 08:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyáltalán nincs neki tiltva itthon minden, sőt. Inkább engedékenyebbek vagyunk a szokásosnál, néha úgy gondolom, talán ez a baj. Értem én, hogy nem kéne elnyomni, de mégsem simogathatom meg a buksiját, hogy "Jól van, kisfiam, tépd csak meg a másikat, így adod ki a feszültséget..."

Néha tényleg feszült, főleg, amikor közölni szeretne valamit, és mi nem értjük, mit, mert még nagyon keveset beszél. Olyankor szokott itthon is dühösen sikítozni, de a játszón nem ez a helyzet, ott édesen motorozik a másik kisfiúval, aztán hirtelen meghúzza minden átmenet nélkül a haját. :(

2012. márc. 27. 09:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem a játszón kell a dühöt kiadni. hanem ha otthon dühös hát csapja oda a macit ha az jó neki. persze nem engedheted meg neki hogy tányért törjön de vannak alternatívái, és mikor látod hogy dühös egyszerüen mond hogy látom dühös vagy és ne elnyomjad.

Játszón lehet figyelem felkeltés. Mostanában naponta jelenik meg ilyen kérdés, hogy otthon tündér játszón rossz gyerek.

Mindenhol azt látom, hogy figyelem felkeltés a cél. Mit szolsz anya... Mit kellene csinálnom anya.... anya segíts nekem a gyerekekkel kijönni, mutasd meg nekem....

mikor oda csap akkor megmutatod hogy kell simogatni. legtöbb anya egyszerüen haza megy, pedig a megoldás az lenne hogy nem mondasz semmit de megmutatod mit kell tenni. legközelebbi mozdulatnál csak annyit mondasz szépen...

2012. márc. 27. 10:20
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

És Te hol vagy, amikor a többieket lelöki a csúszdáról, tépi a hajukat, lerángatja őket a motorról, stb...?

Csak azért fura, mert egy 2 évest még nem kéne egyedül hagyni a csúszdánál. Nem azt mondom, hogy légy a fenekében egyfolytában, de neked is cselekedned kell, ha valami rosszat csinál. Szólj rá, megérti! Ha meg nem, az első alkalommal elviszed onnan és nem mentek egy pár napig.

2012. márc. 27. 14:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Hogy hol vagyok? Képzeld, sajnos a fenekében, de mindenórás terhesként nem vagyok képes olyan gyorsan rohanni, ahogy ő motorozik. A csúszdára is felteszem, de nem mászom utána, mert nem férek fel. Múltkor úgy rángatott meg egy kislányt, hogy tíz centire álltam tőle.

De ma aranyos volt, barátkozott, nem bántott senkit, jó lenne, ha sok ilyen napunk lenne. :)

2012. márc. 27. 23:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia

Pontosan ez a helyzet nàlunk is...pont az elobb irtam az èn kèrdèsemhez,hogy mi tortènt a jàtszotèren..haza jottunk vègul..lokdosodott rugdosta a tobbi gyereket...o is nagyon keveset beszèl...nekem azt mondtàk valoszinuleg ez vàltja ki nàlla az agressziot!

Van nàlatok azotta valami vàltozàs??

2012. ápr. 20. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!