Agresszív az óvodában, miért lehet?
Ma mondta az óvónő, hogy a lányom elég agresszív. Lökdösi a többieket, evés közben csapkod, kiabál. Nagyon meghökkentem ezen, mert mindig meg szoktam kérdezni, hogy mi volt, de eddig mindig azt mondták, hogy jó gyerek. Csak most olyan számonkérő volt az óvónő, hogy mit csinálunk otthon a gyerekkel. Gondolom azt hiszi, hogy verni szoktuk, azért ilyen.
Otthon is agresszív kicsit a tesóval, de azt hittem, hogy testvérek közt ez normális. Persze nem szoktam ráhagyni, mindig rászólok, vagy elzavarom a szobájába. A férjem szerint az a baj, hogy megszokta, hogy az öcsivel ezt lehet, és ezért csinálja az oviban is. Hogy szerinte nem vagyok elég szigorú, ha látom, hogy az öcsit bántja.
Agresszív filmet nem néz a tévében. Nem tudom mi más lehet még, de eléggé elkeseredtem most.
Egyébként szeret oviba járni. Bár azt szokta mondogatni, hogy a gyerekek nem akarnak vele barátkozni. Ezek után meg is értem. Na, meg jó egy fejjel magasabb mindenkinél, gondolom a tesit fölényét is jól kihasználja.
Konkrétan valamelyik nap is láttam, hogy a gyerek ruhája teljesen sáros. Kérdeztem a lányom, hogy mi volt, de csak azt mondta, hogy elesett az udvaron. Most tudtam meg, hogy az is egy lökdösődés volt. De nem értem miért 1 hét múlva mondják, most már hogy büntessem, nem is emlékszik rá.
Egyébként mennyire szoktátok megbüntetni az oviban történt dolgokért? Az óvónő kompetenciája lenne, nem?
Ez szerintem elég normál dolog. Ezt elvileg ott az ovonönek kellene lereagálnia és helyre tennie.
Otthon valószínü féltékenységböl csinálja, és igaza vana férjednek ezt le kell reagálnod nem engedhetet hogy a tesót püfölje.
Nálunk ma volt 2 gyerek az egyik egy baba. A kislányom játszott majd oda ment a babához és rákart lépni mint a játékaira. èn rögtön rászoltam, de ö nem értette mi van (még csak másfél éves). oda mentem rögtön és elmagyarzátam neki hogy ez egy baba ö rá nem lehet rálépni, DE itt a puha játékod erre lehet. Adtam neki másik lehetöséget amin kiélheti rálépéset, és megértette hogy ott nem de itt igen.
Legközelebb ha megint rálépett volna azt mondtam volna, hogy a labdára lépj.
Az agresszió a méreg levezetése. Ennek teret kell adni, és nem baj hogy agresszív de máson kell levezetnie ezt. Hogy min ezt nektek kell kitalálni, egy plüss állaton, egy rongyon, egy falevél széttépésén stb... Ezt neked kell megmutatni neki. Pl látom mérges vagy ezért itt ez a falevél tépd szét de ne lökdösödj. ott akkor mikor a szitu van. ezt esetleg játszótéren láthatod.
Egyszerüen adj teret a méreg levezetésének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!