Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Annyira szomorú vagyok! Mit...

Fotucsok kérdése:

Annyira szomorú vagyok! Mit csináljak, hogy ne legyen kisfiam néha ilyen agresszív?

Figyelt kérdés

Bölcsis, májusban 3 lesz. Sokat jártunk vele gyerekek közé, azaz játszóbölcsi, játszótér stb.

Egy hónapja a játszóházban minden átmenet nélkül ráugrott egy földön fekvő kislányra és elkezdte ütlegelni a fejét, de úgy, hogy le kellett róla szedni. Majd két hétre rá a bölcsiben is jelezték, hogy rászállt egy kislányra és verte. Ma pedig itt voltak barátaink és a másfél éves kisfiuk fellökte, meg a karjával átkarolta a nyakát és kivonszolta a szobából, de mindezt olyan "szakszerűen" csinálta, mintha egy akciófilmből nézte volna.

Mi pedig nem szoktunk ilyen filmeket nézni. Sőt mikor még itthon voltam vele, nagyon tv-t sem néztünk. Még a mesék sem kötik le.. Itthon nem lát agressziót.

Mitől lehet ez? Annyira aggaszt, és olyan tehetetlennek érzem magam. Sokat mondom neki, hogy nem szabad, meg hogy szomorú vagyok miatta. Próbálom szépszóval, de annyira el vagyok keseredve. Valamit én rontottam el????

A gondozók azt mondják, hogy szerintük ő így reagál arra, hogy bölcsis lett, mivel amúgy szépen elszik, alszik, nem sír (az elején párszor csak). És már a múlt héten azt is mondták, hogy egész szépen játszott, csak egyszer kellett fegyelmezni.

2012. febr. 11. 20:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
igen,az lehet hogy a bölcsi miatt van.mi most kezdtük az ovit januárba,könnyen beilleszkedett,pedig iszonyat anyás volt,és bölcsi se volt elötte.nagyon kedves,szépen játszik,szótfogad,bár rá se kell szólni,csak terelgetni mikor mit csináljon,és most 1 hete nagyon megváltozott itthon.nem verekszik,de kiabál rögtön ha valami nem úgy megy ahogy szeretné,dobálja a játákait,csapkodja őket egymáshoz.ha rászolok,csak duzzog és csapkod.de ugyanolyan bújos,és szeretre méltó csak látszik rajta,hogy feszült.én az ovira gondltam,de lehet ez a 3 éves dackorszak.türelmes vagyok vele,és sokat vagyunk ugyanúgy együtt mint voltunk régen,de amit nem szabad azt most sem szabad.1 éve se volt szabad földhözvágni a dolgokat most sem.
2012. febr. 11. 21:02
 2/2 anonim ***** válasza:
szerintem is szép lassan bele jön mert látja hogy a többi baba is rendesen viselkedik ő is így fog ha meg nagyobb baj lesz akkor úgy is szólnak a bölcsibe az én barátnőm is ilyen gondokkal küszködött és el vitte egy pszihológushoz és én is vittem de az már 13 éve volt szerintem nem szégyen sokat segítenek
2012. febr. 11. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!