Mit tegyek hogy ne legyek ez miatt szomoru?
Figyelt kérdés
16 hónapos a fiam, nagyon imádom, okos egészséges szerencsére. egyedüli gyerek, az is marad mert amilyen természete van nem lesz mégegy. iszonyat hisztis, ujszülött korátol csak ölben, sir mindenért, állandoan rajtam log, alig haladok a házimunkával, pedig mindig kedves és türelmes vagyok vele, de csak karmol, üti az arcom, dobál mindent, minden baja van, én ezt még egyszer nem csinálom végig, pedig szerettünk volna testvért neki, pármmal is megromlott a viszonyom mert testére mire hazajön már hulla vagyok és ideges fáradt, sokat veszekszünk is..miért van hogy másnak boldogan telik ez az idöszak, mosolygos baba, boldog anyuka apuka, szép család. a mienk kezd széthullani, senkire nem tudom hagyni még 5 percre se, nincs kikapcsolodás, se sex.. az én gyerekem egész nap nyafog.. mit tehetnék? nagyon el vagyok keseredve.2011. nov. 30. 14:05
1/10 anonim válasza:
Segíteni sajnos nem tudok,csak leírom,hogy minden szavad,mintha az én számból jött volna:(
2/10 anonim válasza:
Elrontottad, rád kapott. Nem szabadott volna hagyni, hogy egész nap rajtad lógjon, mindent megcsinálj amit akar. Így most ő irányít és nem te. A dühödet ne a párodon vezesd le. Ha nem foglalkozol a hisztijével, higgadt és határozott maradsz akkor rájön, hogy semmit sem ér el vele és abba fogja hagyni. Ha viszont babusgatod, kérleled, akkor csak a fejedre nő. Neked kell eldönteni, hogy ki nevel kit. 15hós kisfiú anyukája.
3/10 anonim válasza:
Az én kislányom is ilyen volt, az elejétől. Senki nem akarta átvenni néhány percre sem tőlem, mert nem bírtak vele.Másnál üvöltött, csak velem volt el.Hasfájós volt, fogfájós, kevés alvós, rossz evős. Irigyeltem azokat az anyukákat, akinek jó evő, jó alvó, ebből kifolyólag nyugis gyereke volt. Én is midig kettő gyereket akartam, és nekem is volt olyan időszakom, hogy üssenek agyon, ha még egyszer terhes leszek. Beírattam bölcsibe, mert a pénz is kell. Meg úgy voltam vele, majd ott megtanulja a rendet. Viszont mára, 21 hós korára olyan együttműködő, értelmes kislány lett belőle, akivel beszélgetni lehet, nagyon keveset hisztizik (napi 1szer kb.), nem durva, nem verekszik. De az erőmet így is kiveszi, így max a szentlélektől lennék terhes, mert a folyamatos közelségemet (még alváskor is) igényli. Én nem akarok arról papolni, hogy igen elrontottad, elrontottuk, hogy ránk kapott, meg hasonló. ez van. Ők ilyenek. Mi pedig ilyenek. Ők is változnak, mi is. Ne legyél elkeseredve. Inkább törődj bele. Én hiszek abban, hogy szép szóval is lehet nevelni. És ha nem hadakozol, hanem beletörődsz, nem tiltasz mindig,akkor ő sem fog folyton tiltakozni. Próbálj közös dolgokat szervezni apával. Nem nagy dolgokra gondolok! Este egy közös 'rajzolás' apával, vagy egy gyors építőkockázás biztosan belefér alvás előtt. (Nálunk legalábbis így van...)
4/10 anonim válasza:
Nah, jó hosszúra sikeredett, bocsi!
5/10 anonim válasza:
Először is Neked kellene megnyugodnod. Amíg a gyerek érzi, hogy feszült, ideges vagy, addig ő is az lesz. Sajnos valóban elrontottad, de ez most nem segít. Muszáj megpróbálni kicsit elereszteni. Akkor is, ha sír. Először rövid ideig, aztán tovább. Először csak takarítsd ki a wc-t, annyi időre hagyd egyedül játszani, aztán utána főzz valami gyorsat, ami még nem sok idő. Muszáj ezt meglépned, mert még közel nem "hisztis" a gyereked, az majd később jön, 2 éves kortól felfelé. A férjedre meg ne zúdíts rá mindent, bár nem írtad, hogy min veszekedtek, de ha idegesen reagálsz rá, amikor szerencsétlen hazaér a munkából, akkor elhiszem, hogy megromlott a viszonyotok. Próbáljatok meg kettesben programot szervezni (persze előbb a gyereknek el kell lennie mással).
6/10 anonim válasza:
Szia.
Nem hinném hogy amiatt ilyen mert el lett kapatva! Egyszerűen vannak ilyen gyerekek,ezek a"kétemberes babák".
Az én lányom is ilyen volt,sőt még rosszabb. De nem volt elkapatva,nem kaptam fel folyton mindenre.
Már nagyon kétségbe voltam esve,és úgy gondoltam mint te. Soha többé gyerek!
De kb 18-20hónapos korától teljes fordulatot vett,magam is meglepődtem,hogy "élek " mellette,mert addig csak egy "robot" voltam!
7/10 anonim válasza:
Jo Frost -Superdada című könyv, sok jó módszert ír, ami segíthet!
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és hogy megértetek, igen lehet elrontottam, de azt hiszem csak kicsit:9 ö lehet ilyen alapbol.. apával nem tudo kközöset tervezni mert senki nem vigyáz rá, és nem azért mert rossz, hanem mert nincs senki. anyosommal lakunk de napi 2 percet is alig foglalkozik vele, fel se jön megnézni, pedig a gyerek imád vele lenni.. sajnos ez van.. remélem jobb lesz majd, csak irigylem azokat az anyukákat akik boldogan mosolyogva vannak, szépek, fésülködnek, én meg mindig maci naci, szörös láb, kocosan.. alig van idöm valamire, és egy ilyen nap után meg semmire.. örülök ha ide kicsit leülök aztán alvás, és reggel arra kelek hogy ordit, sose ébredt még gügyögve vagy mosolyogva.. fáraszto
2011. nov. 30. 20:49
9/10 anonim válasza:
Most elmondaná valaki hogy miért vagyok lepontozva? Mert leírtam amit gondolok,vagy mi nem volt hasznos??????
15:04 voltam.
10/10 A kérdező kommentje:
én nem pontoztam senkit le, nem tudom ki volt. köszi mindenkinek a válszokat
2011. dec. 1. 14:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!