Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvónéniknek higyjek vagy a...

Az óvónéniknek higyjek vagy a gyereknek?

Figyelt kérdés
A kisfiam kiscsoportos. Azt meséli már 2-3 hónapja, hogy néhány fiú az udvaron bántja, botokkal támadnak rá, a fejét verik, a szemébe nyúlnak, kergetik. Ezeket nehezen meséli el, inkább úgy derül ki, hogy elmeséli mit játszott, és dícséri a cipőjét, hogy milyen szuper gyors, abban el tud menekülni ha kergetik. A múlt héten úgy jött haza, hogy a háza fel volt hurkásodva, megkarcolva. Tipikusan bot-nyomnak tűnik. Azt mondta 2 napig, hogy nem tudja mi történt, nem emlékszik rá. Majd pontosan elmesélte, ki volt, hogy csinálta, hogy az óvónéni eltörte a botot, leszidta a bántalmazót és kiültette a padra büntetésből. Ma beszéltem az óvónenivel, szerinte semmi ilyesmi nem történt, es a fiamat soha senki nem bántja. Meg vagyok zavarodva, mert ugye a bot nyoma ( kb 5 cm hosszú, hurkásan kb 4 cm széles) ott volt a hátán, ez tény. De az óvónéniről is nehezen képzelném el, hogy ne mondaná el, ha ilyen történik. A fiam máskor is mesélte már, hogy rátámadtak bottal, vagy a barátaira. Még azt is mondta, hogy egyedül az X. Y. kisbarátját nem bántják, mert ő jól el tudja lökni őket. Tehát teljesen részletesen elmesélte mik történtek. Most ne higyjek neki, mert az óvónő elképedve mondja, hogy ezek nem igazak? Létezik ilyen? A kisfiam egyébként egyáltalán nem szokott verekedni.
2012. márc. 26. 15:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
úgy kérdezz rá a botos gyereknél, mintha tudnád hogy ő volt, mondja el hogy történt.. és a válaszból talán le tudod szűrni. Esetleg másik ovistársat is meg lehet kérdezni, aki látta. Az óvónő ha egyszer letagadta, később sem fogja már bevallani. Én hinnék a gyereknek, az óvónőt nem értem. Nálunk megmondták mikor pl sarat dobtak a gyerek szemébe, meg is büntették érte.
2012. márc. 26. 16:21
 12/19 anonim ***** válasza:
Gondolom azért a szemednek hiszel.Én simán megmutatnám az óvónéninek a kisfiam hátát...Nem tudod meglesni?Egy biztos:nem hagynám annyiban a dolgot,és a kisfiamnak hinnék!2gyerekes+13hkm
2012. márc. 26. 17:25
 13/19 anonim ***** válasza:
Szembesítés - mi lenne, ha szólnál az óvónéninek, hogy mondjuk tartson egy fogadónapot és mindegyikük ( kisfiad és ő) mondja el hogy mi történt.Így meg tudod figyelni a reakciókat, ki hogyan meséli el a saját történetét, hátha rájössz, hogy ki nem mond igazat. Még az is lehet hogy kiderül az igazság. Végső soron a vezető óvónőnek is szólhatsz, hátha akkor jobban odafigyelnek.
2012. márc. 26. 18:50
 14/19 A kérdező kommentje:
Persze, alapvetően én is a gyerekemnek hiszek, de elvakult anyuka sem akarok lenni. Ma az oviból amikor hoztam el a gyereket, megint történt az óvónők és a szülők szeme láttára a "botos" fiú részéről terror, beszéltem az anyukával. Az igazgatónővel már egy korábbi incidens miatt is beszéltem. Remelem jobban fognak figyelni, én is figyelek.
2012. márc. 26. 19:15
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha van nyoma, akkor lehetséges, de nem igaz, hogy a gyerek nem tud ilyen részletességgel kitalálni egy történetet. Az én fiam 4 évesen olyan sztorit mesélt, hogy mi volt mamáéknál, hogy leesett az állam. Szegény anyám meg azt sem tudta, miről beszélek. Aztán kiderült, csak hagyták hülye mesét nézni, abból szedte szinte az egészet....
2012. márc. 26. 20:05
 16/19 anonim ***** válasza:
Én tapasztalat alapján a gyereknek hiszek.Ők még nagyon őszinték,a felnőttek meg elsunnyognak egy két dolgot.
2012. márc. 26. 21:10
 17/19 anonim ***** válasza:
A mi ovinkban olyan esést is eltitkoltak amiből több napos kórház lett.A gyereknek hinnék. Az enyém nem hazudik ilyenben esetleg felnagyítja a történteket.
2012. márc. 26. 21:17
 18/19 anonim ***** válasza:

MINDIG a gyereknek higgy!

Ilyen történettel végső kétségbe esésében fordul Hozzád, mert a oviban már nem kap segítséget. Az udvaron valószínűleg legeltetik őket, és nem figyelnek rájuk. Bármilyen élénk fantáziájú egy gyerek, tudja, hogy a meséinek súlya van, és szerintem ha esetleg ki is színezi a történetet, amit kétlek, biztos van alapja. Az óvónővel kell beszélni, ami általában haszontalan, mert mindent tagadnak, nem fogja beismerni, hogy nem kellően figyelnek a gyerkőcökre, ha nem értetek szót, akkor ovivezető, bár neki hivatalból is meg kell védeni a dolgozóját. És egy szabály, amit már ln is tapasztaltam: Egy óvónőnek mindig igaza van, csak a szülő fújja fel a dolgot.

Nem olvastam el a fórumot, de azt tanácsolom, ÁLLJ KI A GYERMEKEDÉRT, MERT, ezt csak Te teheted meg!

Sok sikert, és kívánom, hogy rendeződjön az ügy.

2012. jún. 1. 08:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha nem vesznek komolyan, akkor se hagyd Magad és ne hagyd, hogy a gyerkőcödet bántsák, megalázzák. Ha nem oldják meg, merj váltani!
2012. jún. 1. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!