Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valóban vágatni kell a gyerek...

Valóban vágatni kell a gyerek haját, hogy erősödjön?

Figyelt kérdés

Másfél éves a kicsi lányom és egész szép hosszú már a haja, csattozni is kell, mert a szemébe lóg.

Szeretném, hogy mire bölcsibe megy, megnőjön úgy, hogy elég lesz összegumizni és nem fogja zavarni.

Ma hallottam, hogy állítólag vágni kell a hajukat rendszeresen, mert akkor erősödik. Ez igaz?

2012. márc. 26. 14:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem hiszem. A haj milyensége az genetika. A lányom 2éves és már majdnem a háta közepéig ér,mikor vizes akkor nagyon látszik. Másfél évesen már úgy fogtam össze,hogy nem kellett elől csatozni. Amúgy sem tűrte soha.

Ugyan olyan dús hosszú haja lesz mint nekem,pedig az enyém sem volt "sűrűn" vágva.

2012. márc. 26. 14:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt már többen megcáfolták. A fodrász barátnőm is mondta, hogy nem ettől lesz dúsabb, erősebb a haj.

Én sem vágom lányom haját hátul (frufrut már vágtam neki többször, mert a forgója olyan helyen van, hogy nagyon előrefelé nő a haja és nem lehet elcsatolni sem - na ezt nem tudom jól leírni). De a lényeg, hogy a frufruja nem erősebb és nem dúsabb, mint a hátul a haja, pedig rendszeresen vágva van.

Én amúgy sokáig kopasz voltam, anyukám örült, hogy lett pár szál hajam másfél év körül, úgyhogy nem vágta le a hajam mikor már volt egy kicsi. :) A hajam amúgy rendben van, egész dús szerintem.

2012. márc. 26. 14:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

egy nagy túróst kell vágatni.. szegény kislányok még 4 évesen is úg néznek ki mint egy fiú mert a szüleeik beveszik ezt a marhaságot. A haj sűrűsége genetikai adottság. Iddővel besűrűsödik, az apró babahajakból rendes hajcska lesz.

4 éves a lányom, derékig érő göndör hajzhataga van és soha nem vágattuk tarra... sőt, rövidre sem. Félévente 1 cm-.t vágatunk a végéből h egészséges maradjon.

2012. márc. 26. 14:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ln ennek nem vagyok a híve.Nálam gyerekként eljátszották mindig s állandóan rövid hajjam volt.Utáltam is,de nagyon.Aztán tiniként megnövesztettem s azóta is nagyon hosszű.Hát nem erősödött meg az biztos.A lányaimnak csak a végét vágom,derékigérő gyönyörű hajuk van.

Csak a végéből vágj egy picit.

4 gyerkőc anyukája

2012. márc. 26. 14:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne röhögjetek,de én a fiamnak sem vágatom. Két éves, a füle alá lóg a haja,de mindenki csodálkozik,hogy milyen hosszú. Pedig nem hosszú, csak nincs neki letolva nullás géppel,mint a többi kisfiúnak.

Nekem az sem tetszik, nehogy egy kislánynál. A lányom még csak 4 hónapos, de neki sem fogom rövidre vágatni, nem attól erősödik.

2012. márc. 26. 14:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem erősödik tőle, ez csak egy tévhit. Ugyanis a gyenge babahaj után erősebb nő (ha ki nem hullik). Ezért hitték azt az öregek, hogy azért erősebb, mert levágták. De ez nem igaz.

A lányom hosszú hajjal született, nem hullott ki, mi nem vágtuk neki, de aztán mégis sokkal több haja lett. Végül csak levágtam a babahaját, mert olyan hülyén nézett ki, hogy a felső rétege jóval hosszabb volt, mint a többi. Később kezdett el több rétegben nőni a haja. Szerintem ez genetika. A lányom 3 éves, és már derékig érő haja van. Többször vágtuk, hogy egyenes legyen.

A fiam haja kihullott, most 2 éves, de már 3-szor vágtam neki, most is aktuális lenne már. Szép göndör haja van, de inkább levágatom, mert mindenki kislánynak nézi.

2012. márc. 26. 14:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, meggyőztetek, nincs vágás :)
2012. márc. 26. 15:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekünk is a fodrász mondta, hogy nem erősödik tőle a haj, viszont mivel levágod a véknyabb szálú végét, dúsabbnak hathat... Ennyi.
2012. márc. 26. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!