Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság? Kényelmes...

Szobatisztaság? Kényelmes vagy még nem érett rá?

Figyelt kérdés

27 hónapos a lányom.A pisi megy a bilibe, de ő nem szól, én ráültetem és azonnal belepisil, de csak akkor, ha valami be van ígérve.PL. megyünk csúzdázni stb.Kakinál elbújik, látom rajta, hogy akció van.

Azért gondolom hogy érett rá, mert folyékonyan beszél, bilire ültetéskor rögtön tudja mit kell csinálni és visszatartani is képes.egyszerűen lusta rá?Vegyem le a pelust és majd alakul?

2012. márc. 24. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egy próbát megér. Szépen meg kell vele beszélni, hogy: ma pelus nélkül leszel. Ha pisilni, kakilni kell, akkor a bilibe kell. Persze eleinte neked jobban kell figyelni és kérdezni, hogy kell-e pisilni/kakilni? Ha bepisil, nem leszidni, hanem elmagyarázni, hogy legközelebb ezt a bilibe kell.
2012. márc. 24. 15:21
 2/5 R. Zita ***** válasza:

Szia! A kisfiam is 27 hónapos múlt. Tavaly nyáron (!) eszméletlen ügyesen használta a bilit is, meg a fűbe is simán ment neki a pisi. Aztán mikor visszakerült a pelus, lustább lett. Viszont 3 hónapja újra elkezdtük a bilizést, érdekes a helyzet. ha egész nap pelus nélkül van itthon, simán szól, hogy pisi jesz. Ellenben tegnap pl. kint voltunk az udvaron, szólt, h pisi, lehúztam a naciját, hisztizni kezdett, hogy nem lesz. Gatya vissza, kb. 20 másodperc múlva meg bepisilt. Van, hogy ő ragaszkodik a pelushoz, nem tudom ráadni az alsónacit. (egyelőre még többet van pelusban, mint nélküle) Kaki soha nem ment még a bilibe, olyankor rá kell adni a pelust. Szóval szerintem is érettek rá, de azt hiszem kényelmesebb így nekik. Nem erőltetem, viszont örülök, hogy jön a nyár, talán az udvarra kitelepített bilibe előbb beleteszi majd a belevalót. (viszont ha sétálni akarunk menni, akkor mi van a pelenka-nem pelenka kérdéssel?)

És, hogy mit tegyél?

Együtt szültem a fiamat egy lánnyal, ő úgy oldotta meg, ahogy te is írtad. Egyszerűen azt mondta, hogy nincs több pelus. Szerencséje volt: első nap mindenhova össze-vissza pisilt, kakilt a kisfia, de már másnap szólt, hogy lesz valami. Azóta csak éjszakára használják a pelenkát, de az is száraz minden reggel.

Én is kipróbáltam volna, de a kisfiam bölcsis, én dolgozom, kéne legalább egy hét, hogy kialakuljon. Bárhogy is lesz, sok kitartást és sikert nektek hozzá! :)

2012. márc. 24. 15:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. márc. 24. 16:05
 4/5 anonim ***** válasza:
2 éves 4 hónapos a lányom, eddig nem tűrte a bilizést, csak ruhával volt hajlandó ráülni. Mindig akkor szólt, hogy pisi, kaki, mikor már bent volt a pelusban. Ezen a héten hétfőn viszont szólt, hogy pisi és kéri a bilit. Azóta nappalra nincs rajta pelenka, csak ha elmegyünk valahová, illetve alváshoz adok rá. A te kicsid csak egy hónappal fiatalabb az enyémnél, szerintem most tavasszal, nyáron ő is be fog érni rá. A lányomnál is egyik napról a másikra történt, hogy szól és kéri a bilit, illetve sír, ha ráadom a pelust. Sok sikert!
2012. márc. 24. 18:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Ha elkezditek a nappali pelus nélküliséget, akkor ha lesznek balesetek, ne adjátok fel. Ha okos, kommunikál, akkor pár nap alatt megérti, hogy hogy működik a rendszer. ne zavard össze, hogy vissza adod rá a pelust. A fiam nagyon ügyi volt. Két éves és két hónapos korában két hét alatt szokott le a nappali pelusról. Az éjszakai is gyorsan ment. Igaz az oviba szoktatáskor kaki ügyben voltak balesetek, de úgy láttam a többi gyereknek is. Ezt az ovi hozta ki belőlük. Gondolom nem akartak "idegenek" előtt (óvónénik), kakilni. Addig tartogatták, míg bekakiltak. Az oviban a pisilést simán elintézték egyedül, bár voltak bepisilések (nálunk szerencsére az nem volt).
2012. márc. 24. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!