A nagyon erős nyáladzás két éves korban még normális dolog?
ha idegesít kérdezz meg egy orvost!
az én kislányom is ugyanilyen volt.állandóan a szaki a nyakába mert mindig ömlött a nyála.kb ősz végére már nem volt olyan vészes a nyáladzás.mostanra meg már szinte csak megszokásból adok rá szakit,de szinte nem is volna rá szükség.ja a lányom már betöltötte januárban a 3 évet.
nem feltétlen áll mögötte kórós dolog.én egyszer azt olvastam hogy ez egy rossz beidegződés is lehet és majd leszokik róla idővel.
(Miért teszik föl hetente ezt a kérdést?)
Az én fiam is 2 éves múlt, és 4 hónapos kora óta nyálzik.
A bölcsiben is van nyálkendője, most törnek át a rágófogai, egyszerűen annyi érdekesség van körülötte, hogy nem ér rá a nyálával foglalkozni.
Semmi kórosat nem találok ebben, nyilván ha 6 évesen is így lenne (de nem lesz), akkor majd aggódom.
(Rákerestem, mielőtt föltettem a kérdésemet, de nem találtam semmi érdemit, a Goggle sem dobott ki erre vonatkozó választ, és mivel csak négy havonta járok erre, nyilván nem vagyok up-to-date. Én kérek elnézést.)
Köszönöm egyébként. Érdekes, hogy az utóbbi pár órában mennyire befészkelte magát a fejembe a gondolat. Eddig nem foglalkoztam vele, most meg rákérdeztem a védőnőnél is. Azt mondta, hogy ha sokat van nyitva a szája, akkor az akár valami problémára is utalhat. Abból gond nem lehet, ha ránéz az orvos, igaz? Aztán majd elválik.
A fogzástól lehet a nyálzás,de gondolom 2 évesen már mind megvan.Említsd meg az orvosnak,ha éppen arra jártok.
Vagy a védőnőre csörögj rá,hogy ő mit mond erre!
4 gyerkőc anyukája
Egy másik tipp, ami nem a fogzással kapcsolatos.
Amikor jártunk Dévény tornára a kislányommal, ott láttam ilyen esetet. Egyszerűen gyengék voltak a gyerek szájizmai és arcizmai. Nála mondjuk a beszédképzésben is voltak problémák, de nem volt vészes.
A gyógytornász pár órát foglalkozott a szájával, az arcát is megdolgozta és aztán nem jártak többet.
Mielőtt nekem esne valaki: Ez csak tipp!
4. vagyok.
Jól elültettétek a bogarat a fülemben, gyorsan fel is hívtam 2 Dévényes gyógytornászt.
Azt mondták mindketten, hogy ha izomtónus-gyengeség miatt folyna a nyála, akkor annak más jelei is (evésbeli problémák, beszédfejlődés elmaradása) lennének.
Azt javasolták, első körben inkább egy fül-orr-gégészt keressünk fel, aki a nyálmirigyeket és a kapcsolódó szerveket vizsgálhatja.
2 éves múlt novemberben a kisfiam, kb. 17 hónapos kora óta kinn van az összes foga, de mégis ömlik a nyála hol jobban, hol kevésbé.
Bennünket erősen foglalkoztatott ez a dolog, ezért elvittük fül-orr-gégészhez. A kisfiunk több dologra allergiás, ezért az orrmandulája és az orr-nyálkahártyája duzzadtabb, nehezített az orrlégzése. Kicsit mindig nyitva van a szája (érdekes viszont, hogy aludni csukott szájjal alszik), ezért csurog a nyála egyrészt, másrészt egy rossz szokás, nagyon belemerül valamibe, nem figyel. Harmadrészt mostanában megint minden francot a szájába vesz, pl. a kezét is.
A fül-orr-gégész betervezett egy orrmandula műtétet (nem kimondottan emiatt, de ez is szerepel az okok között), azt mondta, ez sokat fog javítani a problémán, azon kívül rá kell szólnunk, hogy figyeljen a nyálára. Figyel is egyébként, javult a probléma valamelyest azóta, de nem szűnt meg, reméljük, majd a műtét után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!