Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek engedjem a hat...

Szerintetek engedjem a hat eves fiam a szomszed fiukkal baratkozni?

Figyelt kérdés

4 eve elunk itt, eddig sikerult kikerulni a szomszed fiukat 3 srac 7es 8 evesek. A bajom az veluk, hogy mar mikor ide koltoztunk is vagyis 4-5 eves korukban is mindig egyedul voltak kint az udvaron de inkabb az utcan. Mi sarkon lakunk ahol azert van forgalom, de csaladi hazban.

En soha nem engednem az utcara felugyelet nelkul a fiam, de meg az udvarra sem mehet ki egesz nap nelkulem. Amugy parszor beszelgettunk veluk egesz rendes sracok csak barmi tortenhet...

Meg attol is felek ha meg en hivom be oket akkor meg nalunk ragadnak (mert soha nincs veluk szulo, mindig estig kint vannak jo idoben, 1testverpar es az o szomszedjuk a 3. Fiu) nekunk van medencenk nem szeretnek mindig a sarkukban lenni plane hogy van egy fel eves babam is. A fiam most nagyon szeretne veluk baratkozni.

2012. márc. 22. 22:23
 1/3 Zoli780806 ***** válasza:
a szomszéd fia mindig zöldebb :D
2012. márc. 22. 22:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez rajtad múlik,hogy mit engedsz meg,milyen határokat szabsz.Ahogy kezdetben alakítod később már úgy szokják meg.

Az én kisfiam lassan 6 éves,a barátja lassan 8.

ÉN sem engedem a kisfiamat sehová nélkülem,a másik kisfiú pedig már pár éve is el volt engedve az utcára egyedül kerékpározni felügyelet nélkül.

Nálunk úgy zajlik a dolog,hogy iskola után azonnal jön is át hozzánk a kisfiam barátja,hétvégén is már reggel.

Nagyon nagy szüksége van a kisfiamanak erre a barátságra,így én támogatom,engedem,mégha többletenergiákat is igényel,ha eljön a kisfiú és nagyon oda kell ügyelni rájuk,mert az udvaron minden eszükbe jut,nálunk is van medence és kistestvér is.

Kezdetben ez a kisfiú hozott magával hozzánk mégegy gyereket,na az a hármas felállás nem volt szerencsés,pláne nem nyáriszünetben reggeltől addig amíg nem szóltam,hogy menjenek el (mert késő estig maradtak volna különben),mert nekünk nem jó, a kisfiam ilyenkor ordított,hogy ne küldjem el a barátait.

2012. márc. 23. 08:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak is van egy ilyen "barátja".Egy évvel idősebb,már iskolás.Pár napja mindig vár minket az ovi előtt,és autómatikusan jön hozzánk.(a lányom is hívja)De én is így vagyok hogy akkor mehetnek az enyéim az udvarra ha én is ott vagyok(itt is van kis tesó,2 éves)az utcára meg pláne nem mehet egyedül.Pedig mi falun lakunk.A kisfiúval nem törődik az anyja,állandóan kint van az úton.Valamelyik nap már sötét volt,gondoltam majd szól az anyuka hogy hol a gyerek.Telefonált is este 7 kor hogy itt volt-e,mert fél 6-ig volt elengedve.Mondom itt van még mindig(másfél óráig nem zavarta hol van)én ennél jobban féltem még a nagy lányomat is,ez a fiú pedig ott biciklizik ahol olyan kanyar van hogy bármikor elcsaphatják.Én úgy engedem el a lányomat játszani hogy felhívom a másik anyukát nem zavar-e,és max 1-2 órára.Annyi bőven elég.A helyedben én felvenném a kapcsolatot ez ügyben a szülőkkel,és úgy kérdezném hogy átjöhetnek-e mondjuk egy órát.Ha letelt akkor mehetnek haza.Én legalábbis szoktam szólni,ha meg van beszélve az időpont.
2012. márc. 23. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!