Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hajnali éhség egy eves kor...

Hajnali éhség egy eves kor után? Mit tehetnek?

Figyelt kérdés

Kislányom 13 honapos. És most kb. 2 hete nagyon gyakran meg kell etetni hajnalban, olyan 4-5 között valamikor. Muszáj megetetni, mert ő nem sír ilyenkor, hanem azt hiszi, azért korog a pocakja, mert reggel van, ideje felkelni. Szóval ő akkor teljesen éber, beszélget, ül az agyon. Aztán megissza a tejet, és alszik tovább reggelig.

Mit lehetne tenni, hogy ne keljen fel hajnalban? Nap közben elég jol eszik. Valaki volt hasonló helyzetben? Vagy hagyjam, majd kinövi?

2012. márc. 22. 07:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Bocs,de erre én is kíváncsi lennék,most akartam kiírni egy ilyen kérdést!

Nálunk ugyan ez a helyzet,annyi különbséggel,hogy kisfiú,és 15 hós.

2012. márc. 22. 07:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom most lesz egy éves és ő is eszik éjjel. Addig nyöszörög, forgolódik amíg meg nem etetjük. Utána alszik. Pedig nappal igazi haspók. Próbáltam csak itatni, de akkor rövid időn belül újra nyugtalan lesz.
2012. márc. 22. 07:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Nalunk ezzel egyetlen probléma van, és az a reggeli kaki. Eddig ugye reggeli után volt, de így most eszik hajnalban, és utána max egy órára alszik vissza, mert a tejtol ugye beindul az emésztés, és jön a kaki. Így ma is felkelt fel 6-kor. De van, hogy 5-kor mar ébredünk e miatt. :(
2012. márc. 22. 07:28
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ha rendesen eszik nappal akkor nem éhes. Az éhséget nem érzed ha alszol, de elöfordulhat hogy rosszul aludt valami felébresztette, pl fog, hasfájás, telihold, zaj, rossz álom, és mivel nem tudott vissza aludni te a kényelmesebb dolgot választottad adtál neki enni. ìgy kialakult nála hogy éjszaka keljünk enni. Ha nem sír akkor én kibírnék néhány órát ébren mellette, egyszer csak elalszik. ez max 1-3 éjszaka lenne.

Lányom pont tegnap éjszaka ébredt 2-kor majd 5-kor feküdtem vissza férjem mellé. Kisebb nagyobb megszakításokkal 3 órát volt fent mire mélyen vissza aludt. Volt hogy énekelt, vagy beszélgetet. Elöször befeküdtem a kanappéjára, és pisszegtem neki, majd mikor már öt is idegesítette a nem alvás, akkor magam mellé húztam a kiságyát és bedugtam a kezemet. ìgy kb 1 óra forgolódás után elaludt.

Ilyen eset 2 havonta elöfordul kb 5 hós kora óta (most másfél), de csak ha beteg vettem ki vagy ha nagyon fájdalmas sírna. Vizet kap egy kicsit az ágyban fekve cumisüvegböl, ha kilenne száradva.

Szóval én nem adnék neki enni. habár vannak olyan gyerekek akik ilyenkor torka szakadtából üvöltenek, szerintem ez szoktatás kérdése.

2012. márc. 22. 07:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért van az etetes, mert előtte kb 2 hétig játszottuk ezt, amit írtál. Hogy ott voltam mellette, és bizony 2-3 órákat fent volt minden áldott éjszaka. Szóval nem a kényelmesebb megoldast választottam, csak próbálok tenni valamit, hogy legalább aludjunk kicsit.
2012. márc. 22. 07:34
 6/9 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó válaszoló, azért szerintem az anyukája csak el tudja dönteni egy éves korára, hogy éhes vagy sem...

Ha meg az éhes gyereknek nem adunk enni, mert most éppen hajnal van, hát nem is tudom mit mondjak erre. Meg arra, hogy kényelmességből etetjük meg?! Ha te felkelnél, hogy korog a gyomrod, meggyőznéd magadat is, hogy nem lehetek éhes, mert egész nap rendesen ettem és különben sincs itt az ideje?

Hogy a kérdésre is válaszoljak, nálunk is volt kb ugyanennyi idősen éjjeli evés, pedig 2 hós kora óta átaludta az éjszakát. Én mindig adtam neki ilyenkor egy adag tápszert, ha tele volt a pelus, azt is lecseréltük, legfeljebb picit felvettem, hogy aludjon vissza, aztán magától elmúlt. Én arra gyanakodtam, hogy bár evett rendesen napközben, a fogzás miatt mégsem annyit, amit normál esetben bírt volna, és azért ébredt fel hajnalban kajáért.

2012. márc. 22. 07:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi kedves utolsó! Én is ugy érzem, ismerem a gyerekemet, és biztosan éhes ilyenkor. Mondjuk most adtál egy tippet, mert ugy látom, be van duzzadva az inye felül. És mérni nem tudom, mennyit eszik, mert azt eszi, amit mi. Szoval lehet, hogy kevesebbet eszik.
2012. márc. 22. 07:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Én is úgy érzem, hogy tudom mikor van az, hogy meg kell etetni. Ő a negyedik gyermekem eddig ő kel legtovább éjjel. Én hiszek benne, hogyha megérik rá átalussza majd az éjszakát tápszer nélkül. Egyébként elég macerás éjjel tápszert készíteni meg még ülve meg is etetni a gyereket. Kényelmesebb lenne csak megitatni vagy kicsit bedugni a kezem hozzá. Csak hát ha mindez nem használ marad a kaja.
2012. márc. 22. 10:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 2 év 3 hónapos koráig játszotta ezt velem. Felkelt hajnalban, és ha nem adtam neki tápszert(!), akkor nem aludt vissza sírt, könyörgött. Az orvos azt mondta, hogy adjam neki, ha ennyire ragaszkodik hozzá, nem fog ez sokáig tartani. Hát elmúlt 2 éves, és még mindig szorgosan készítettem hajnalban a tápszert, mint egy hülye. Végül az orvos tett pontot az ügy végére, megmondta a gyereknek, hogy nem szabad éjszaka tápszert inni, és kész. Azt tudni kell, hogy nálunk az orvos az isten, amilyen utasítást ad, a gyerek pontról pontra betartja. Onnantól kezdve nem kér éjszaka semmit, szépen alszik reggelig.
2012. márc. 22. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!